Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bateria nowy laptop

Gość Nukey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc kupilem sobie dzis nowego notebooka i wsadzilem baterie wlasnie sie laduje to zeby dobrze trzymala to trzeba ja naladowac do 100% i odlaczyc zasilacz az sie bateria rozladuje? czy nie trzeba?.

Opublikowano

pisze ci w instrukcji co robić, Li-Po albo LI-Ion ładuje sie kiedy chce i nie formatuje nigdy

masz akumulator to sprawdź jaki i znajdź sobie na google o nim informacje jak go użytkować

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie wiem po co odświeżasz skoro odpowiedź już jest.

Akumulatorów Li-Ion i Li-Pol nie musisz "formatować", czyli ładować do pełna i rozładowywać do zera. W laptopach nowych są właśnie takie akumulatory i ty za pewne taki masz. Tylko w starych laptopach mogą być Ni-Mh które można formatować i czasem mogą też być Ni-Cd które zawsze trzeba ładować do pełna i rozładowywać do zera, gdyż mają efekt pamięci.

W przypadku Li-Ion i Li-Pol pamiętaj też by nie przekuwać, nie rozładowywać w żaden inny sposób niż w laptopie i by nie ładować tego akumulatora w ładowarkach do innego typu akumulatorów, gdyż może być to nie bezpieczne.

Opublikowano

Nie wiem po co odświeżasz skoro odpowiedź już jest.

Akumulatorów Li-Ion i Li-Pol nie musisz "formatować", czyli ładować do pełna i rozładowywać do zera. W laptopach nowych są właśnie takie akumulatory i ty za pewne taki masz. Tylko w starych laptopach mogą być Ni-Mh które można formatować i czasem mogą też być Ni-Cd które zawsze trzeba ładować do pełna i rozładowywać do zera, gdyż mają efekt pamięci.

W przypadku Li-Ion i Li-Pol pamiętaj też by nie przekuwać, nie rozładowywać w żaden inny sposób niż w laptopie i by nie ładować tego akumulatora w ładowarkach do innego typu akumulatorów, gdyż może być to nie bezpieczne.

to jest bateria od asusa K56C nie wiem jaki model.

Opublikowano

naucz się czytać, na baterii pisze jaka jest

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...