Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kha'zix

GoldeN:#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram kha'zixem na midzie często. Builda już mam, ale powiedzcie mi z czym najlepiej zaczynać? Co maxować najpierw, a co jako drugie? Co ewoulować jako pierwsze, a co drugie?

Dotychczas robiłem tak, że najpierw maxowałem i ewoulowałem q, a potem ewoulowałem e, ale co do drugiego maxowania to nie wiem, czy lepiej w, czy e. Bo jak ewouluje e no to mi się resetuje przy killach lub asystach, ale raczej nie zabije z wyewoulowanym e, ponieważ zada mało damage, bo maxował w.. Już sam nie wiem. Poradzcie coś :)

finalrender.png

Opublikowano

Gram kha'zixem na midzie często. Builda już mam, ale powiedzcie mi z czym najlepiej zaczynać? Co maxować najpierw, a co jako drugie? Co ewoulować jako pierwsze, a co drugie?

Dotychczas robiłem tak, że najpierw maxowałem i ewoulowałem q, a potem ewoulowałem e, ale co do drugiego maxowania to nie wiem, czy lepiej w, czy e. Bo jak ewouluje e no to mi się resetuje przy killach lub asystach, ale raczej nie zabije z wyewoulowanym e, ponieważ zada mało damage, bo maxował w.. Już sam nie wiem. Poradzcie coś :)

Wytyryfytyty?

Pomijając fakt że nie czytasz napisanych postów, wg mnie najlepiej maxowac q potem w potem e, a ewoluować Q, potem E (lub na odwrót, wszystko jest sytuacyjne), potem R.

Opublikowano

Wytyryfytyty?

Pomijając fakt że nie czytasz napisanych postów, wg mnie najlepiej maxowac q potem w potem e, a ewoluować Q, potem E (lub na odwrót, wszystko jest sytuacyjne), potem R.

Przeczytałem swój post, nie wiem o co ci chodzi. Dobrze napisałem

A na kha'zixa lepsza będzie hydra czy bloodthirster

finalrender.png

Opublikowano

Nie jestem jakimś specjalistą ale bardzo lubie grać Kha na midzie.

Ogólnie zdecydowanie radze Ci używać i rozwinąć na 6 poziomie E. Wbrew pozorom E jest najlepszym rozwiązaniem bo na midzie nie zawsze będziesz sobie radził a duży doskok- daje mobilność i swobodę zdobywania fragów- bo Q samo w sobie bije bardzo dużo.
Pozniej rozwijasz Q i zależnie od potrzeby i wymagań gry R albo W ( W zalecane )

Zdecydowanie Hydra- nie Krwiopijec.

Potrzebujesz pomocy w przygotowaniu swojego forum dyskusyjnego?
Odezwij się a na pewno udzielę Ci pomocy!

Opublikowano

Maxowanie: Q>W>E

Ewoulowanie: Q>E>R

Możesz jako trzecie ulepszyć W, aczkolwiek imo nie ma to sensu, R dużo lepsze.

Dobrze gada, ale polecam najpierw sprawdzić pisownię :)

Nie jestem jakimś specjalistą ale bardzo lubie grać Kha na midzie.

Ogólnie zdecydowanie radze Ci używać i rozwinąć na 6 poziomie E. Wbrew pozorom E jest najlepszym rozwiązaniem bo na midzie nie zawsze będziesz sobie radził a duży doskok- daje mobilność i swobodę zdobywania fragów- bo Q samo w sobie bije bardzo dużo.

Pozniej rozwijasz Q i zależnie od potrzeby i wymagań gry R albo W ( W zalecane )

Zdecydowanie Hydra- nie Krwiopijec.

Jak nie jesteś specjalistą to na huj szczekasz?

Q rozwijasz pierwsze bo daje sporo obrażeń, później e żeby uciekać po killu. W w ogóle sie już nie opłaca ewoluować po nerfie.

Opublikowano

Przeczytałem swój post, nie wiem o co ci chodzi. Dobrze napisałem

A na kha'zixa lepsza będzie hydra czy bloodthirster

Przepraszam, myślałem że chodzi ci o coś innego. Nie zrozumiałem tego zdania :P

Opublikowano

Nie rob Lifesteala >,<

Build: Ijojanki, Czarny, Ostatni, Ga, (Def) .

Max Q ( Dmg ), W ( Stustain, heal ) E

Ewolucja: Q, E, W/R. Zalezy czy w przeciwnym Teamie sa Bursterzy.

Btw. Kha jest po to zeby kazdego Champa sciagnac na E + Q = PentaKill...

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Na khazixa najlepiej zacząć z tym amuletem na manę i potami jak dla mnie ;]

Opublikowano

hydra dobry aktyw, w walce w minionach masz przewage, sustain bt jest juz slabe, znaczy mozna ale po co

ewolucja q-e-r lub e-q-r (druga opcja większa mobilność)

maxowanie r-q-w-e

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...