Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Plugin - ChatZ - Zarządzaj chat'em.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|
|
|
|
|
|
|

|

|

|

|
ChatZ
Opis: Zarządzaj chat'em
Wersja: 0.4
Autor: HugoZvPlayZ

/ChatZ pomoc | Lista komend | ChatZ.Commands.Pomoc
/ChatZ clear-me | Czyści twój chat | ChatZ.Commands.Clear

/ChatZ clear-all | Czyści globalny chat | ChatZ.Commands.Clear
/ChatZ on | Włącz chat | ChatZ.Commands.On
/ChatZ off | Wyłącz chat | ChatZ.Commands.Off
/ChatZ SlowMode <true/false/liczba> | Włącza/Wyłącza/Ustawia czas SlowMode | ChatZ.Commands.Set.SlowMode
/ChatZ info | Informacje | ChatZ.Commands.Info
/ChatZ reload | Reload Configu | ChatZ.Commands.Reload

ChatZ.Bypass.ChatDisable | Możliwość pisania na wyłączonym chacie

ChatZ.Bypass.SlowMode | Możliwość pisania bez SlowMode

Download:

https://www.dropbox.com/s/vxmuurmfljxn4t6/ChatZ.jar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/984041b602742943ea9dc73ac944bab87861aa3fdc3d94fecbc2ad4a6ca9025b/analysis/1389027804/

---------------------------------------------------------------------
Jest to mój pierwszy plugin pisany od zera. :D

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Plugin ogólnie ujdzie, nie narzekam + za robotę.

Ale czy naprawiłeś w końcu /chatz seslowmode ? Bo po wpisaniu, albo nie dało się w ogóle zmienić, albo nie dało się w ogóle pisać.

10732745374541468291.png

Opublikowano

Plugin ogólnie ujdzie, nie narzekam + za robotę.

Ale czy naprawiłeś w końcu /chatz seslowmode ? Bo po wpisaniu, albo nie dało się w ogóle zmienić, albo nie dało się w ogóle pisać.

Tak wszystko zostało naprawione :D

Jak znajdziecie jakieś błędy to napiszcie mi.

Opublikowano

Tak wszystko zostało naprawione :D

Jak znajdziecie jakieś błędy to napiszcie mi.

Oks ;)

Dodaj mute.

10732745374541468291.png

Arcymistrz
Opublikowano

Wgrałem i sprawdziłem - plugin ładnie chodzi, przerażające są trochę odstępy po komendzie /chatz clear, jednak raczej to nie wina Twojego pluginu.

Staraj się dodawać komendy, np. takie jak podał @2xup. Konkurencję masz sporą.

Opublikowano

Prócz mute, dodaj zarządzanie osobami, które mogą pisać w czasie wyłączonego czatu, by wydaje mi się że na tą chwile jest tak ze jak chat off , to nawet admin nie może pisać (Głupota.), po prostu dodaj permisje lub czy gracz jest op. Co do zarządzania , to też permisje + najlepiej komenda /chatz voice add NICK

voice = osoba kóra w czasie off moze pisac.

10732745374541468291.png

Opublikowano

Zapomniałem dopisać:

Uprawnienia:

ChatZ.Bypass.ChatDisable - Możliwość pisania na wyłączonym chacie.

ChatZ.Bypass.SlowMode - Możliwość pisania bez SlowMode.

Opublikowano

Kilka pomysłów:

Możesz dodać cenzurę.(Można wył/wł w config i ustawianie słów za pomocą config lub komendy.)

Zamiast "." może być przerwa. (Można ustawić w configu.)

Na początku każdej wiadomości napisanej przez gracza pierwsza litera jest duża a na końcu są kropki.

Opublikowano

Kilka pomysłów:

Możesz dodać cenzurę.(Można wył/wł w config i ustawianie słów za pomocą config lub komendy.)

Zamiast "." może być przerwa. (Można ustawić w configu.)

Na początku każdej wiadomości napisanej przez gracza pierwsza litera jest duża a na końcu są kropki.

Pomyśle nad tym.

Opublikowano

Moim zdaniem za mało funkcji przydało by się jeszcze pisanie np. co 5 sekund z możliwością zmiany bo tak to nic szczególnego. Osobiście wolę skrypt.

Jest taka opcja. :D

Opublikowano

Format chatu, dobra sprawa, mozna go pobierac i replaceall w string,

Zrobiłem poradnik na mpcforum o tym jakbyś chciał, tylko sam musiałbyś dodać, pobieranie z konfigu i replace.

bedzie mozna samemy w cfg dac np

&5%NICK%:&7%MESSAGE%

10732745374541468291.png

Opublikowano

Format chatu, dobra sprawa, mozna go pobierac i replaceall w string,

Zrobiłem poradnik na mpcforum o tym jakbyś chciał, tylko sam musiałbyś dodać, pobieranie z konfigu i replace.

bedzie mozna samemy w cfg dac np

&5%NICK%:&7%MESSAGE%

Własnie myślę nad dodaniem formatu chatu :D

Opublikowano

Kolejny temat Hugo i kolejny świetny skrypt łatwy w konfiguracji . Tak jak wspomniałem wcześniej, skrypt jest łatwy w konfiguracji, świetnie wykonany, bez błędów / bugów. Prezka jak prezka zwykła, trochę kolorów nie zaszkodzi.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Aktualizacja:

ChatZ v0.4

- Poprawiono kod

- Dodano Format chat'u dla 10 rang

- Zmieniono komendę /ChatZ Set SlowMode na /ChatZ SlowMode

Opublikowano

Bardzo fajnie że dodałeś format chatu :)

Lecz można ten plugin, jeszcze fajnie rozbudować :)

Mam swój plugin na chat i mam w nim , komendy do ustawiania kolorów tekstów dla ludzi, po komendzie, np. /addcolor RED , piszemy na Czerwony, + możliwość dodawania prefiksów, komenda np. /addprefix PREFIX NICK, replace & na kolory, bo ludzie przyzwyczajeni do tego :) Tak się zastanawiam, ogólnie plugin bardzo, fajny ja bym pewnie rozbił to jeszcze na kilka klas, ale nie moja praca, więc mogę tylko pisać opinie, i propozycje :) + mam też opcje, po komendzie /off, dla gracza (nie wylacza chatu.) Lecz dla tego gracza, nie wyswietlaja sie inne wiadomości prócz tych od adminów :) Co jak opcja hidden w Minecraft, ale nie ukrywa wszystkiego tylko od graczy. Teraz pracuje nad kanałami, /kanal 1 dla vipów, /kanal 2 dla adminow, itp. to osobne ogolnie chat dziala normalnie, propracuj nad tym, wtedy plugin będzie baaaardzo dobrze rozbudowany, i stanie się bardzo popularny ;D Co najważniejsze dodaj cenzury słów, i licz w ciągu, gdzieś to widziałem na zasadzie replaceall (*.(1-9)*.*) - Nie pamietam dokładnie powinno to działać tak, ze jesli liczba wystepuje po kropce i potem za jest znow liczba i kolejne liczby po tej kropce to zamienia na text, wiadomo :) + wszystko co ma http://* lub www.* tez daje replaceall :) Pokombinuj bo sam jeszcze tego u sb nie dokończyłem :P Ogólnie jest dobrze :) Pracujesz , rozwijasz się , nie boisz się pytać same plusy :) Oby tak dalej :)

Ps. Dalej nie ma mute, dlatego pomogę.

1. Nowa lista.

ArrayList<String> mutedlist;

2. to jest do komendy. zmien bo ja to dalem jako osobna, ty masz na argumentach.

if (label.equalsIgnoreCase("Wycisz")) {
            if (sender.hasPermission("ChatZ.Wycisz")) {
                if(args.length == 1){
                    if(!mutedlist.contains(args[0])){
                        mutedlist.add(args[0]);      
                        sender.sendMessage(getConfig().getString("Message.Mute"));

}else{
                        mutedlist.remove(args[0]);
                        sender.sendMessage(this.getConfig().getString("Message.Unmute"));
                    }
                }else{
                    sender.sendMessage(ChatColor.RED + "Poprawne uzycie: /Wycisz [Gracz]");
                }
            }else{
                sender.sendMessage(ChatColor.RED + "Nie mozesz nikogo wyciszyc");
            }
        }

3. Tutaj masz event.

public void mutedchat(AsyncPlayerChatEvent e){
    if(mutedlist.contains(e.getPlayer().getName())){
        e.setCanceled(true);
        e.getPlayer().sendMessage("Masz mute. Nie mozesz sie odezwac");
    }
}

To nie jest na czas, tylko po komendach co do czasowych to na hashmapach, ciut dłuższy kod a musze juz spadać, potem napisze jak znajde czas :)

10732745374541468291.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...