Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć FPS-y w MicroVolts

ToshiKatsu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

!UWAGA!

Ten Poradnik jest stworzony tylko dla bardzo słabych komputerów i dl graczy którzy mają mało FPS-ów.

Na zwiększenie ich są cztery sposoby

1- Podkręcenie Procesoru, RAM lub Karty Graficznej(20 a nawet 30 fpsów więcej).

2- Zwiększenie wydajności pulpitu(5-10 FPS).

3- Zmniejszenie ustawień graficznych gry(10-15 FPS)

4- Game Booster i inne programy.

1.Podkręcenie Procesoru, RAM lub Karty Graficznej.

Dużo na ten temat nie wiem, ale można poszukać na różnych forach lub stronach WWW.

Tu macie najważniejsze informacje.

http://www.pcworld.pl/news/361818/Podkrecanie.procesora..wszystko.co.musisz.wiedziec.html

Uwaga! Podkręcanie komponentów komputera może spowodować uszkodzenie ich, zalecam sprawdzić w internecie do jakiej wartości można zwiększyć taktowanie danej jednostki przy jakim ewentualnym dodatkowym chłodzeniu. //maryn1666

2.Zwiększenie wydajności pulpitu.

Ta czynność pomaga podwyższyć wydajność pulpitu i co się z tym wiąże MicroVolts.

By to zrobić wchodzimy w

Klikamy na komputer Prawym klawiszem myszy>wybieramy Właściwości>po górenej lewej stronie ekranu znajduje się opcja "Zaawansowane ustawienia systemu" klikamy w nią>zakładka "Zaawansowane">Wydajność i klikamy w Ustawienia>Efekty wizualne i zaznaczamy "Dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności">Zastosuj i ok.

Chwilę czekacie bo pulpit się zmienia i macie wygląd jak z Win XP.
Tak wygląda pasek po zwiększeniu wydajności w Win 7

zeq6.png
3.Zmniejszenie ustawień graficznych gry

To jest dość prosta czynność. Wchodzimy w Opcje gry i tam mamy Video. Ustawiamy wszystko jak najmniejsze wymagania i to tyle.

4.Game Booster i inne programy.

Ten program pomaga nie którym graczom. Wyłącza on niepotrzebne procesy, tak by gra chodziła lepiej.

Ja jeszcze znam program MZ Ram Booster. Stabilizuje on nam kości(RAM), dzięki czemu procesor jest mniej obciążony i gra działa szybciej.

Game Booster

http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/narzedzia_systemowe/Game_Booster.html

Mz Ram Booster

http://www.softpedia.com/get/Tweak/Memory-Tweak/Mz-Ram-Booster.shtml

Moje uwagi dotyczące tego tematu.

-Nie podkręcajcie za dużo bo może wam się coś spalić.

-Pulpit pogarsza swój wygląd, ale potem można go przywrócić do stanu poprzedniego w łatwy sposób.

-Po ustawieniu Grafiki w MV na minimum ona prawie wcale się nie zmienia a my mamy więcej FPS-ów

-Programy są przydatne, ale nie zawszę skutkują.

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

Mało poradników/tutów w dziale :D Poza tym przyda się niejednemu! Z podkręcaniem się nie bawię, bo ostatnia próba skończyła się 5 miesięcznym zbieraniem na naprawę systemu (w zasadzie to czekanie na hajs :D). Resztę znałem, ale tak jak napisałem przyda się!

Opublikowano

Zamieściłem dodatkową informację dotyczącą podkręcania procesora itp. proszę jej nie usuwać.

Temat podpinam.

2vnrryq.png

Pamiętaj o naciśnięciu przycisku lubię to kiedy ktoś ci pomoże! ;D

2974969666.png

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...