Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kawa :3

Chill Out

83 użytkowników zagłosowało

1. 1. Pijesz kawe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurde czy tylko na mnie kawa nie działa pobudzająco ? Czy jestem jakiś dziwny :D

Np wypije kawę z 2,5 łyżeczek takich dużych około 25g sypaną nie jakąś rozpuszczalną nie wiem czy można podać markę (Pirma Finezja)

doleję troche mleka. I zaraz po tym chce mi się spać... Też ktoś tak ma ?

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmm... słyszałem o czymś takim jak drzemka kofeinowa, nie wiem na ile to prawda, bo sam nie piję kawy, ale to wygląda mniej więcej tak: wypijasz kawę, drzemiesz przez coś około 20-30 minut, a później wstajesz dość mocno rozbudzony. Bo kawa nie pobudza zaraz po wypiciu, tylko po jakimś czasie dopiero.

Najlepsze i najfajniesze plakietki? Tylko tutaj.

Opublikowano

Ja też nie pije kawy codziennie ale jak ktoś pije np pojadę do siostry to się z nią napije lub ze szwagrem, lub po ciężkiej nocy :)

Np nie działają na mnie energetyki etc. Ale np przed siłownią wezmę S.A.W-a lub kreatyne z przedtreningówką to mnie wypierdala z papci ;D

Równie trzy jak bym poszedł spać to na pewno nie spał bym tylko 30 min :D

Opublikowano

Sam gorzki smak kawy też ma wpływ na uczucie pobudzenia...

A co cukier i mleko coś dają? Jak kto woli, ja piję kawę nie wyobrażam sobie rano wstać do pracy bez niej.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ja na przykład mam tak, że gdy siedzę w pracy do ok. 1630 To rano piję jedną kawę rozpuszczalną, a w pracy wypiję jedno lub dwa Late Macchiato (czy jak to się piszę). I działa to na mnie bardzo pobudzająco, ponieważ nie raz mam takie dni, że muszę posegregować papiery, jeszcze w między czasie przychodzą klienci (mam pracę biurową, niby niemęczący, a dla mnie wręcz przeciwnie). Gdy przychodzę do domu to obowiązkowa drzemka 20-30 minutowa i czuję się jak nowo narodzony :)

"If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans."

Opublikowano

Nie, bo śmierdzi i jest nie dobra ;D

--

Szkoda sobie problemów ze zdrowiem robić, bo w końcu kiedyś przyjdą :)

Opublikowano

Ja pije czasami rano jak jestem taki zaspany i nic mi się nie chce.

Szczerze powiem że mnie również pobudza i jestem w stanie normalnie funkcjonować :)

1392970192-U247153.png

Zadaj pytanie czy naprawdę jesteś wolny?

Opublikowano

nie piję,

kawa wypłukuje magnez co jest moim zdaniem złe

Ponadto jest ona nie dobra, już wolę wypić energetyka lecz moje postanowienie noworoczne jest by odżywiać się zdrowiej niż w minionym roku co oznacza brak energetyków mniej piwa itp.

Chce zachowywać witaminy, ponieważ narkotyki też je zużywają :D

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Ja pierdole kolega się zapytał czy tylko jego kawa nie pobudza a wy mu piszecie że nie lubicie jej pić albo że jest niezdrowa. Jak nie masz zamiaru napisać czegoś na temat to nie pisz. Wkurwia mnie coś takiego.

@topic mnie kawa pobudza, tylko że ja 1 kawę pije nawet godzinę xD

Opublikowano

Kawa pobudza na pewno. Jednak myślimy, że wypijemy kawę i będziemy od razu skakać od rozbudzenia a tak nie jest bo działa ona po pewnym czasie. U większości ludzi starszych 20+ picie kawy to nałóg, gdy nie wypiją kawy są nerwowi. Nie polecam ciągłego picia kawy. ;)

Opublikowano

piję kawę, ale nie po to żeby się obudzić... piję bo lubię, a piję jej dużo, rano kubek 500ml, i po południu 500ml :D

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Ja wypijam 1-2 kaw dziennie, rano i jakoś po południu jak jestem nie do życia, też czasami mam tak że wypije mocną kawę to spać mi się chcę, pójdę spać ale tylko na max 30 min i potem się czuje jak nowo narodzony :D

1358809676-U384748.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...