Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer SkyBlock - pomysly

DeQUK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otoz robie paczke plikow SkyBlock, jednak poszukuje pomyslow na autorskie skrypty/pluginy. Jakies pomysly ? Prosze pisac w komentarzach, najciekawsze wynagrodze like'ami.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Losowanie, działa to na zasadzie, otrzymywanego losu (wymyśl jak można go otrzymać) po prawym naciśnięciu myszki czekasz 5 sekund i losuje ci dowolny przedmiot z minecrafta.

Unikatowe wyspy, najlepiej by gracz mógł wybrać sobie jaką chce wyspe, można dać dwie, trzy i na każdej takie same itemki tylko inaczej wygląda. (jak to pisałem poczułem sie jak w RPG, wybierasz nacje itp xD)

I od czasu do czasu możesz dać na chacie wiadomość z kodem na VIP'a (Polecam skrypt Anteksa "Losowanie" :))

1399298830-U815990.png

chcesz limit?

możesz dać, będe szpanował

@#e3uS $WAG

Opublikowano

Komendy /wyspa ustawiasz w CustomCommands więc po co ?

Losowanie - są takie skrypty więc po co robic ?

A ja mam pytanie skąd masz plugin na skyblock'a na 1.7.2

338fef45.png

100 - 200 - 300 - 400 - 500 Jeżeli Ci pomogłem liczę na LIKE :D

Opublikowano

Połączenie wysp, że jak 2 osoby grają osobno i chcą się połączyć, to nie wybierają 1 wyspy, tylko 2 wyspy się usuwają i regenerują takie same obok siebie. Obaj są właścicielami i mogą budować na tych 2.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

@UP
Tylko jak Ty to zrobisz w skript :D

A co do tematu, to możesz dodać system punktów tzn. za zabicia gracza, kopanie itd.
Punkty możesz wymieniać na pieniądze lub nagrody, które będą w takim gui. Możesz jeszcze dodawać sporo fajnych dodatków, jak wejścia i puszczanie przy tym fajerwerków, albo krew przy śmierci.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Wrzuć autorski plugin, który umożliwia również wojny między wyspami + zaawansowany ranking połączony z MySQL. ;-)

Opublikowano

Wrzuć autorski plugin, który umożliwia również wojny między wyspami + zaawansowany ranking połączony z MySQL. ;-)

Hmm, tylko nie wiadomo czy sie to spodoba, niektorzy wola spokojnie pograc na skyblocku.

Hmm, tylko nie wiadomo czy sie to spodoba, niektorzy wola spokojnie pograc na skyblocku.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Osobna mapa PVP i system automatycznych parkourów żeby się nie nudziło na serwerze.

Hmm to juz skonczylismy ;) Prosze o inne pomysly.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Aukcje, np ktos wykopal 1000 cobble i ludzie podbijaja staeki, i ten kto da najwiecej wygra

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

Aukcje, np ktos wykopal 1000 cobble i ludzie podbijaja staeki, i ten kto da najwiecej wygra

To tez zrobilismy ;) Prosze o wiecej pomyslow.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Co myślicie o "starzeniu się wyspy" ? Czyli po jakimś czasie cobllestone zamienia się w mossy cobblestone z np szansą 50% itd ?

CAMDNAx.png

Opublikowano

W skybloku brakuje mi wielu właścicieli - tzn żeby każdy gracz z wyspy mógł akceptować wizyty innych graczy. To by bardzo ułatwiło wielu graczom grę :)

Opublikowano

W skybloku brakuje mi wielu właścicieli - tzn żeby każdy gracz z wyspy mógł akceptować wizyty innych graczy. To by bardzo ułatwiło wielu graczom grę :)

Raczej sredni pomysl...

CAMDNAx.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...