Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Rejestracja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdzilby mi ktos plik register.php ? Bo mam strone ale problem tkwi ze nie moge sie rejestrowac na niej.

I jak klikam "rejestracja" to sie nic nie dzieje ;/ Znaczy przenosi tylko na sama gore strony ale nie ma informacji ze konto zostalo stworzone czy cokolwiek a sprawdzalem czy dodaje konto do account (w bazie/ serwer hamachi) i nie dodaje ;(

Plik :

http://www43.zippyshare.com/v/32616926/file.html

Scan:

https://www.virustotal.com/pl/file/ed09124f320ca40b8d1b1428de9d010617fe02629a54f9c9a99d6f3466bc20c2/analysis/1388622669/

Strona jest pod serwer metin2 , laczy sie, na stronie wyswietla sie ranking graczy, mozna sie zalogowac ale nie mozna sie zarerjestrowac;/

Strona jest z tematu:

http://www.mpcforum.pl/topic/999266-dl-strona-pod-serwer-metin2-dzialajacy-is/

Za pomoc beda plusy ;)

Opublikowano

Strona napisana w PHP musi się znajdować na serwerze. Odpal jakiegoś xamppa albo coś, pliki wrzuć do (zazwyczaj) htdocs i wtedy odpal w przeglądarce localhost (tak wpisz w pasku adresu).

gamedevmania.com

Opublikowano

Strona napisana w PHP musi się znajdować na serwerze. Odpal jakiegoś xamppa albo coś, pliki wrzuć do (zazwyczaj) htdocs i wtedy odpal w przeglądarce localhost (tak wpisz w pasku adresu).

Tu nie chodzi o to ze zle sie lacze z strona, na xampie rowniez jest tak, sami sobie sciagnijcie i postawcie na xampie i zobaczycie ze rejestracja nie dziala, poprostu klikasz "utworz konto" i przenosi na sama gore strony i nic sie nie dzieje ;/ Prosze o jakies webmastera o wypowiedz ;/

Opublikowano

Po prostu w warunku masz coś takiego:

if(isset($_POST['submit']) && $_POST['submit']=="register") {
...

A nie masz inputa o takiej nazwie. To co się znajduje w nawiasie ['nazwa'] to wartość atrybutu name.

Zakładam, że chodziło ci o input submit, ale on się nazywa "wyslij". A wartość value to "Zarejestruj". - Ta druga część warunku jest niepotrzebna.

Także myślę, że to jest przyczyną. Po prostu pierwszy warunek się nie spełnia.

gamedevmania.com

Opublikowano

masz ' <input type="submit" name="wyslij" value="Zarejestruj" class="menu-item""/> '

a w warunku ' if(isset($_POST['submit']) && $_POST['submit']=="register") { '

daj ' if(isset($_POST['wyslij'])) { ' i powinno działac

Pomogłem? Daj Like'a

:)

Opublikowano

masz ' <input type="submit" name="wyslij" value="Zarejestruj" class="menu-item""/> '

a w warunku ' if(isset($_POST['submit']) && $_POST['submit']=="register") { '

daj ' if(isset($_POST['wyslij'])) { ' i powinno działac

Dalej to samo ;/ Teraz zmienilem tak jak mowisz:

if(isset($_POST['wyslij']) && $_POST['wyslij']=="register") {

I dalej to samo ;( Juz nie wiem co z tym zrobic ;/ moze gdzies jeszcze popelnilem blad?

Opublikowano

Daj tak jak kolega wyżej podał:

if(isset($_POST['wyslij'])) { 

Nie sprawdzaj jaką wartość ma przycisk.

Działa wszystko pięknie ! ;) Dziękuje Serdecznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...