Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spotify - słuchaj muzyki całkowicie za darmo!

Gość horzilier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dlgy2u.jpg

Spotify - powstały w październiku 2008 roku w Szwecji muzyczny serwis oferujący swoim użytkownikom dostęp do muzyki w strumieniu za pomocą oprogramowania dostępnego, dostosowanego do systemów operacyjnych: Linus, Microsoft Windows i Mac OS X. Pozwala on na słuchanie na żądanie muzyki z wielu wytwórni płytowych zarówno tych wielkich jak i tych bardziej niezależnych.

O co w tym chodzi? Chodzi oto że możesz słuchać muzyki całkowicie za darmo, bez pobierania i bez żadnych opłat. Programu możesz używać z poziomu okna przeglądarkowego lub możesz go pobrać na swój komputer i zainstalować.

2na5ymt.jpg

Na powyższym skrinie są ukazane dwa sposoby używania Spotify. Różni się to tym, że używając wersji darmowej (Free) co parę utworów będzie odtwarzana reklama trwająca maksymalnie minutę no i jakość jest odrobinę słabsza. (Dla mnie dźwięk jest super, pomimo mniejszej jakości niż w Spotify Premium).

Rejestrujemy się (dostępna opcja przez Facebooka) i już możemy słuchać. Program jest bardzo fajny albowiem możemy tworzyć swoje własne playlisty, dodawać utwory do playlist, oznaczac je gwiazdkami, udostepniać na fejsbuku to co nam się podoba, możemy też obserwować znajomych i sprawdzić czego ostatnio słuchali. Program na podstawie tego czego słuchamy w zakładce " Odkrywaj muzykę" podpowiada nam czego możemy posłuchać, czegoś co teoretycznie powinno nam się spodobać.

ztixwj.jpg

Na powyższym skrinie po lewej stronie mamy menu, postaram się opisać po kolei od góry co w danym podmenu się znajduje.

Przeglądaj - ogólnie polecana muzyka, nowe wydania, nowe albumy, najwnosze wydarzenia w świecie muzyki.
Odkrywaj muzykę - jak widać na załączonym obrazku, proponowana muzyka celująca w nasze gusta.
Obserwuj - czyli to kogo obserwujemy - ludzi, playlisty, artystów.
Wiadomosci -skrzynka odbiorcza/powiadomienia.
Kolejka odtwarzania - aktualna lista odtwarzania - skrin
Urządzenia - skrin
Wyszukiwarka aplikacji - można dodawać aplikacje do Spotify, takie jak last fm co pozwala automatycznie scrobblowac muzykę - bardzo przydatna rzecz dla rasowych last'fmowców!
Toplisty - najpopularniejsze playlisty.
Radio - tego tłumaczyc chyba nie muszę ale dodam od siebie, ze jeśli mamy utworzoną swoją wlasną playlistę, to możemy ustawić ze Radio będzie puszczało muzykę na podstawie tej playlisty. Dodatkowo mamy też standardowe domyślne rodzaje playlist skrin

Biblioteka - skrin

Pliki lokalne - jak sama nazwa wskazuje, muzyka którą posiadamy na komputerze.

Oznaczone gwiazdką - utwory które oznaczylismy gwiazdką znajdują się w tej sekcji.

Strona głowna programu -

https://www.spotify.com/pl/

DL z Dobreprogramy

http://www.dobreprogramy.pl/Spotify,Program,Windows,48247.html

Programu używam od paru miesięcy i jestem bardzo zadowolony, nie miałem jeszcze żadnych problemów i nie ma się czym martwić ze niby piracimy i tak dalej, poniewaz artysci dostają pieniadze za kazde odtworzenie ich utworów tak więc, my możemy spokojnie słuchac muzyki a oni i tak dostają hajs. :)

zródła - grafika google, wikipedia. /// Niektóre skriny robiłem sam bezposrednio z okna programu tak więc nie powinno być problemów z prawami autorskimi.

Poradnik całkowicie wykonany przez moją osobę tylko dla mpcforum.pl

Zakaz kopiowania na inne witryny bez uzyskania zgody.

Opublikowano

Nic specjalnego w tym tucie nie ma, wszystko oczywiste i na logike po pierwszym uruchomieniu programu ;), lepiej jakbyś zrobił tut jak otrzymać darmowe premium czy coś taiego

mg7k04q.jpg

Opublikowano

Nic specjalnego w tym tucie nie ma, wszystko oczywiste i na logike po pierwszym uruchomieniu programu ;), lepiej jakbyś zrobił tut jak otrzymać darmowe premium czy coś taiego

Jeśli chodzi o darmowe premium to ostatnio z okazji świąt były konkursy i w nagrodę dostawało się kody pozwalające używać Spotify Premium przez okres od dwóch do sześciu miesięcy za darmo, ale o tym poradnika robić nie będę.

Jeśli tak Cię ciekawi Spotify Premium zajrzyj tutaj

Opublikowano

Nie jest w pełni darmowy. Jak w ciągu miesiąca przesłuchasz 40h muzyki to masz limit i nie możesz słuchać piosenek. Limit jest odnawiany co miesiąc bodajże

Opublikowano

Nie jest w pełni darmowy. Jak w ciągu miesiąca przesłuchasz 40h muzyki to masz limit i nie możesz słuchać piosenek. Limit jest odnawiany co miesiąc bodajże

Skąd ta informacja? Ja codziennie po 8h muzyki słucham i jakoś nigdzie mi nie wyskakuje że mam limit.

Opublikowano

na zdjęciu pokazałeś tylko 2 opcje

jest jeszcze jedna za 10zł, którą polecam(za 20zl dostajemy bodajże dostęp do aplikacji na androida)

btw. jedyny problem tego programu jest taki, że jest P2P, więc potrzeba do niego net limitera(bynajmniej u mnie wciąga cały transfer downloadu i uploadu)

chyba że używacie web playera https://play.spotify.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...