Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z plikami .dll

Patiszon97

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Mój problem polega na tym że jak włączam Mu online to wyskakuje mi błąd main.exe - zły obraz, treśc

Aplikacja lub biblioteka DLL C:/WINDOWS/system32/MSVCP110.dll nie jest poprawnym obrazem systemu Windows NT. Sprawdź to z dyskietką instalacyjną. Na początku miałem tylko błąd WinLicense że nie może znaleśc pliku MSVCP110.dll pobrałem ten plik z dll-files.com wpakowałem do system32 i dalej nie działa + info te u góry ;/ Prosze o pomoc bo teraz kompletnie nie wiem co mam zrobic. Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Prosze nie pisac ze nie ten dział. Ja tylko wymieniłem tą gre do opisania problemu.

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź czy w folderze z grą jest plik o nazwie main.exe Jeśli jest to okey

Jeśli nie to masz prawdopodobnie trojana.. Coś takiego wyczytałem PS. google na prawde nie boli a ang. to podstawa.

Pytanie 1. Czy masz zainstalowanego Net frameworka?

graphic.png
Opublikowano

Słuchaj nie wiem co się stało ale teraz na pc musze aktywować system windows w microsoft.. nawet nic nie widze na pulpicie tylko okno aktywacji. Teraz wbiłem na netbooka. jak coś to pisz pw albo w temacie. Jeśli masz skype to podaj

Opublikowano

Frameworka nie mam i co za tym idzie kolejny problem... Nie moge wejśc na strone microsoft.com a wiem że ona działa, czytałem że ludzie mają jakieś problemy z wejściem na tą strone, wiesz może jak to naprawic ? A na tej stroni jest i framework i biblioteki które są mi potrzebne.

ps. Main.exe to plik który włacza mi grę :D

A google przekopałem chyba całe i nic mi nie pomogło ;/

Opublikowano

dosłownie po 1s screan z tym infem

Nie odnaleziono serwera

Firefox nie może odnaleźć serwera www.microsoft.com.

Sprawdź, czy adres nie zawiera literówek jak np. ww.example.com zamiast www.example.com
Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.

Opublikowano

c>windows>system32>drivers>etc i zmień rozszerzenie pliku hosts na hosts.txt i podeślij jego zawartość.

sprawdź czy działają ci strony kaspersky, avast, avg i innych antywirusów.

Opublikowano

zmień z powrotem nazwę hosts.txt na hosts. jeszcze zobacz czy działają ci strony które podałem wyżej.

ok. czyli mamy wirusa. strony nie działają tylko po to aby antywirus siedział jak najdłużej w systemie. pobierz Dr web cure it z głównej strony producenta i skanuj. po pierwszym skanie powiedz mi jakie pliki ci usunęło i jaka była nazwa wirusa.

czekam.

Opublikowano

Nie. Gdy wchodze na strone i klikam pobierz albo coś w ten deseń info jak na innych anty wirusach. Pobierałem 3 downloadery i błąd z połączeniem internetowym ;/

Opublikowano

zrób 3 rzeczy i wtedy będę wiedział co zrobić. zobacz czy działa ci menedżer zadań, msconfig oraz tryb awaryjny. ja w tym czasie przyszykuje ci Dr web cure it spakowane w rar i będziesz skanował. wirus prawdopodobnie blokuje ci pobieranie plików z rozszerzeniem *.exe *.dll oraz nie pozwala włączać stron antywirusowych.

Opublikowano

Niestety nie ^^

Dzięki mojemu internetowi bd to miał za 10 min ;/ Mam nadzieje że masz jeszcze troszke czasu :) Bo ja siedze do puki nie rozwiąże tego problemu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...