Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak mogę osiągnąć 60 FPS ciągle.

kamilekkk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ODRAZU NA WSTĘPIE MÓWIĘ IŻ NIE CHCE KUPYWAĆ NOWEGO KOMPUTERA I ŻE GRAM TERAZ NA LAPTOPIE.

Specyfikacja:

Windows 7

Intel Core i3 2370M 2.40GHZ

4GB ram

NVidia 610M ( Optimus )

Uzywam również:

Lol client suspender

Wszystkie ustawienia na b.niskie.

1. Czy defragmentacja dysków pomoże bardzo?

2. Co moge zrobić żeby mieć więcej FPS, tut z mapą nie wiem czemu mi nie działa. Po zrobieniu mam niebieską mape.

Pomagam w pisaniu skryptów/programów itd..

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Defragmentacja zawsze pomaga jeżeli masz dużo rzeczy na dysku z lolem.

Próbowałeś wyłączyć aero i kompozycje wizualne Windowsa? Synchronizacje pionową masz włączoną ?

mqdefault.jpg

Opublikowano

Ściągnij program game booster(włączy Ci klasyczne windowsy itp.,przez co będzie mniej zużywał komputer pamięci).

W Twoim przypadku słaba jest grafika,możesz próbować ją podkręcić,do tego przeczyść laptop z kurzu aby nie było temperatur.

Opublikowano

@up

Tak, niech podkręca grafikę w laptopie, mądre. <_<

@top

Klasyczny wygląd windowsa ustaw, ściągnij razer game booster czy jakiegoś innego, ew. wgraj wersję map o niższej jakości.

Opublikowano

@up Przeciez ten poradnik co na mpc jest nie dziala. Niebieską mape mam

Pomagam w pisaniu skryptów/programów itd..

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Wszystko na najniższe, rozdzielczość 640x480 i będzie 60FPS.

Bez przesady, aż taka rozdzielczosc nie, bo grac sie nie da. Interfejs jest za duży.

Opublikowano

Napisałeś że nie chcesz kupować komputera.

Moim zdaniem weź sobie pozbieraj na nowy sprzęt.

Za 2000zł kupisz dobry komputer. Jeśli chcesz coś lepszego to poszukaj na allegro używanych podzespołów.

Ale napisałeś że nie chcesz wiec usuń wszystkie niepotrzebne gry oraz jeśli używasz skype to wyłączaj go jeśli grasz w lol'a a z znajomymi rozmawiaj przez TeamSpeak3.

Mam nadzieję że pomogłem.

Opublikowano

Dziwne, specyfikacja nie jest zła ponieważ mam takiego samego lapka z tym że Ty masz i3 a ja i5 i na medium wyciągam stałe ~80-90fps ale czy procek robi tak wielką różnicę? Może masz zaśmiecony dysk, wtedy defragmentacja pomoże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...