Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Hosting Pukawka.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam taki problem. Od praktycznie samego początku istnienia serwera na tym hostingu (ponad miesiąc) dzień w dzień około godziny 5 rano, serwer wykonuje samoczynny backup oraz restart. Niestety za każdym razem przy okazji tego restartu serwer się zawiesza i generalnie trzeba go ręcznie znowu włączyć (Zatrzymuje się na statusie "Sprawdzam"). Administracja tego hostingu twierdzi, że problem jest po naszej stronie. Wykupiłem więc u nich drugi hosting testowy, gdzie przekopiowałem wszystkie pluginy z poprzedniego serwera i wszystko o dziwo działa. Hosting dalej upiera się przy tym, że problem leży po mojej stronie.

Postanowiłem obejść system i wgrałem aplikację, która sama ten serwer miała podnosić. Po wgraniu tej aplikacji serwer zawiesił się na dobre, a ręczne podnoszenie go już nic nie daje. Wyświetla się w konsoli komunikat o następującej treści:

****************************** Login Passed... Welcome ******************************

Loading libraries, please wait...

[17:56:05 INFO]: Starting minecraft server version 1.7.2

[17:56:05 INFO]: Loading properties

[17:56:05 INFO]: Default game type: SURVIVAL

[17:56:05 INFO]: This server is running CraftBukkit version git-Spigot-1225 (MC: 1.7.2) (Implementing API version 1.7.2-R0.3-SNAPSHOT)

[17:56:05 INFO]: Using 4 threads for Netty based IO

[17:56:05 INFO]: Generating keypair

[17:56:05 INFO]: Starting Minecraft server on 31.186.83.180:25797

[17:56:05 WARN]: **** FAILED TO BIND TO PORT! [17:56:05 WARN]: The exception was: java.net.BindException: Address already in use

[17:56:05 WARN]: Perhaps a server is already running on that port?

Niestety nie jestem w stanie ręcznie zmienić portów (jeżeli te są zablokowane)

Dodam tylko listę pluginów na moim serwerze i może ktoś mi pomoże :):

AuthMe

AutoBroadcaster

Citizens

CombatLog

Command iConomy

Essentials

FirstJoinPlus

FrameProtect

LogBlock

Multiverse-Core

NoWither

OnTime

OpenInv

PermissionEx

PluginMetrics

Portals

PreciousStones

Quester

Sentry

UltraTrader

Updater

VanishNoPocket

WorldBorder

WorldEdit

WorldGuard

myRPG

pukawka_sklep

uHome

update

Mimo wszystko głównym problemem jest mój pierwszy problem i na nim oczekuję największego skupienia uwagi ;))

Pozdrawiam i czekam na szybką reakcję :( już nie wiem co robić.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Zrób kopie Mapy i Pluginów, sformatuj serwer, i zainstaluj ponownie, potem wgraj kopie.
Powinno działać ja tak robiłem..

Na początku Pomyślałem, że to takie, no że nie wiem. No .

Na początku Pomyślałem, że no nie wiem co z tym zrobię, a potem sobie pomyślałem.
o Zapale i zapaliłem i tyle.

tatuaz-marihuana.jpg

Opublikowano

To może ja z grubej rury pojadę po pukawce.pl

W wakacje mięli promocje na serwery w chmurze - za najlepszy płaciłem 150zł/ mies. We wrześniu dostałem od nich info, że ze względów technicznych rezygnują z chmury i proponują mi wersje super wersje slotową.

Zostało mi jeszcze kilkanaście dni wykupionego hostingu - zwrócili mi kasę za pozostałe dni... i po tygodniu oferta z chmurą pojawiła się za 200zł :D

Niestety pukawka.pl zeszła na psy, odpowiedzi na zaistniałą sytuację nie dostałem do dziś, za zwrócone pieniądze wykupiłem sobie kilka serwerów slotowych i często są wyłączane z informacją: twój serwer przez dłuższy czas wykorzystuje 99% mocy procesora...." po czym serwer wyłączają, a status się "zawiesza".

TOTALNA PORAŻKA - radze omijać ich szerokim łukiem!

Opublikowano

Ja osobiscie z pukawki korzystam tylko dla hostingu minecraft pocekt edition a ogolnie pomecam fiberhosr

Topic@

Moze zmien na bukkita?

Przywroc ustawienia poczatkowe dzieki :)

Opublikowano

Ostatnio kiedy pukawka.pl przeszła na nową maszynę to wszystko się zaczęło walić.

A to jednemu serwer nie działa a to drugiemu IP zmienili a to trzeciemu serwer wyłączają.

To nie jest twoja wina tylko wina po stronie hostingu.

Stracili już z 30% klientów.

1385999753-U1053561.png

Opublikowano

Mi działa wszystko na pukawce więc nie psujcie jej reputacji ;( szybko naprawiają błędy oraz odpisuje administracja tez szybko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...