Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z optymalizacją podczas grania

maciekorr

Pytanie

Opublikowano

Witam,
na wstępie chciałem uprzedzić, że nie jestem szczególnie obeznany w tematach optymalizacji komputerów, więc zwracam się o pomoc do Was.
Otóż chodzi o to, że podczas grania w gry wymagające lepszego komputera mój laptop po prostu nie wyrabia (wiem, wiem, powiecie, że laptop nie służy do gier) ale chciałbym chociaż pograć w Battlefield 3 na minimalnych ustawieniach a niestety komputer nie wyrabia i gra niemiłosiernie się tnie.
I tu pojawia się moje pytanie, czy da się coś zrobić, abym mógł normalnie pograć? W grę wchodzi też zakup nowych części do laptopa typu karta graficzna.

SPECYFIKACJA LAPTOPA:
Windows 7 Home Premium x64
Procesor: Intel® Core i7-2630QM CPU @ 2.00GHz 2.00GHz
Zainstalowana pamięć RAM: 8.00 GB
Karta Graficzna: Nvidia GeForce GT 540M (tutaj podaję jeszcze szczegóły: Dostępna całkowita pamięć graficzna 4095mb; Odrębna pamięć graficzna 2048mb DDR3

Z góry dzięki za pomoc ;)

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma się co dziwić... Procek i7, pewnie 2rdzeniówka po 2.0... Do tego syfiasta karta gt540m (sam mam lapka i5 2430m 2x2.4ghz, 4gb ram i gf gt555m 1gbddr5)
Ale bf3 na niskich spokojnie chodzi na multi przy 64osobach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...