Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jeżeli ktoś pakuje realne pieniądze w grę, a tym samym wymienia się kontem i zostaje oszukany to czy może taką sprawę zgłosić na Policję ?

ojciec mpc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie jest dosyć śmieszne przynajmniej ja tak uważam. Mam kolege młodszego ode mnie o jakieś 3-4 lat'a [ma około 13 lat z tego co wiem] i był cholernie naiwny ponieważ dał się oszukać jakiemuś fagasowi z internetu. W jaki sposób ? otóż miał łucznika i chciał sobie go wymienić na Wojownika a postać która miał [a właściwie ma, tylko no że tak powiem bez kart i bez wszystkiego], nie była jakaś słaba ponieważ był to 77 lvl bodajże z .. naprawdę fajnymi kartami i resami. Kolega mi napisał na skajpie że chciał by takie coś zgłosić na Policję i się mnie zapytał czy może. Na początku myślałem że sobie żarty robi .. przecież nie był by chyba taki naiwny prawda ? i zacząłem się tam śmiać ale potem jak mi tą postać pokazał to naprawdę .. zdziwiłem się. Więc poradziłem mu żeby napisał do Supportu bo jeżeli on stracił sporo rzeczy, to można by było tamtego fagasa udupić prawda ? niestety nie udało się nic z tym zrobić dostał jedynie odpowiedź. Kiedy ją dostał podkreślił też, że pakował realne pieniądze w grę. I teraz jest pytanie czy może takie coś zgłosić na Policję albo powiedzmy do sądu ? ma tam jakieś screeny porobione i rozmowe z tym użytkownikiem na skajpie, no ale jak by to powiedzieć, mój kolega też okradł tego fagasa zdaje się że mu tam usunął resy i Gladiatora, ale nie mógł go okraść całego, po prostu nie mógł. [Chłopak ma za dobrę serce przynajmniej na moje]. Proszę o szybką odpowiedź z góry dziękuje. ;)

Odpowiedź

<<<>>>>

"Team nie posredniczy, ani nie jest odpowiedzialny za wszelkie skutki wymiany kont. Gracze robia to na wlasna odpowiedzalnosc."Proszę przeczytać Zasady Gry, szczególnie punkt 6 i 9.

"Ojcowie gineli, a my dziś mamy wszystko"

Opublikowano

hahhahahha na policje albo do sądu hahahha

Robił to na własną odpowiedzialność, a regulamin mówi sam za siebie

"Team nie posredniczy, ani nie jest odpowiedzialny za wszelkie skutki wymiany kont. Gracze robia to na wlasna odpowiedzalnosc."Proszę przeczytać Zasady Gry, szczególnie punkt 6 i 9.

Opublikowano

Bardzo dziękuje za szybko odpowiedź :) myśle że mój kolega uświadomił sobie teraz, że nie można ufać ludzią z intenetu :) także Baj. Mozna zamknąć temat ;) uzyskaem odpowiedź więc, nie chce dalej prowadzić dyskusji na ten temat.

"Ojcowie gineli, a my dziś mamy wszystko"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...