Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Zmieniam kartę graficzną.

FraderPaeker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcę zmienić swoją kartę graficzną na inną, bo po prostu to co teraz mam w swoim sprzęcie, jest czystym ZŁOMEM!

Jestem no tak średnio zaawansowanym graczem, chcę tylko, żeby te nowsze tytuły gier chodziły na wysokich ustawieniach płynnie. (np. GTA IV itp) Bo na tej karcie to jest masakra grać w GTA IV, a reszta podzespołów jest dobra.

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 630 DDR3 SDRAM 128-bit 2 GB

Procesor: Intel Core i5-3450 3.10 GHz 4 rdzeniówka

Pamięć ram: 8 GB DDR3 SDRAM

Płyta główna: ASUS P8H61-M LX

Chipset: Intel H61 (Cougar Point)

Zasilacz:iBox Model: SL-8400BTX Max 400w

Jak już mówiłem, reszta podzespołów jest dobra, tylko karta jest do dupy. Polecajcie do 700zł żeby można było pograć w te nowsze tytuły gier na wysokich bez lagów.

Opublikowano

Nie, nie. Mój brat kupił wszystkie części w hurtowni przez internet, i go złożył. Tylko kartę graficzną wziął do dupy.

I po co mam wymieniać zasilacz? Co mi to da?...

Opublikowano

Po co mu deus m1 550? Ma płacić prawie 250zl za zasilacz, do tego tylko 450 na kartę? za 136zl ma corsaira vs 450, który spokojnie styknie i zostanie jeszcze z 50-70w.. Do tego gtx660/hd7850 i będzie gitara.

Opublikowano

Dałem alternatywę. ;_;

Nie musi go brać corsair też jest dobrym zasilaczem tylko że low-endowym. Co racja to racja 230zł to troche dużo.

Jeśli zależy autorowi na modularności (odpinane kable) to może jeszcze o thermaltake 530 pomyśleć. Tylko nie TT Berlin!

graphic.png
Opublikowano

Corsair atyknie nawet do i7 i 770gtx.. W sumie na techplanet jest niedostępny a deus 500w kosztuje jakieś 180/190zl. Zastanów się albo nad nim albo corsairem za 150zl na morele.

Opublikowano

Corsair atyknie nawet do i7 i 770gtx.. W sumie na techplanet jest niedostępny a deus 500w kosztuje jakieś 180/190zl. Zastanów się albo nad nim albo corsairem za 150zl na morele.

No i będzie pracował przy max. wydajności i w końcu wydmucha zipke? Podziękował bym. Lepiej czasem zainwestować więcej i mieć tą pewność że starczy.

Ale powtarzam jeśli autor nie będzie rozbudowywał PC w przyszłości to spokojnie tego corsaira może brać.

http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-450w-atx-120mm-wentylator-eu-version-cp-9020049-eu-527950/
graphic.png
Opublikowano

Więc jakbym wziął zasilacz Corsair vs 450w i kartę graficzną GeForce GTX 650 ti boost, to by stykło i chodziły płynnie nowe gry na wysokich?

Zasilacz: http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-450w-atx-120mm-wentylator-eu-version-cp-9020049-eu-527950/

Karta: http://allegro.pl/msi-geforce-gtx-650-ti-boost-oc-2gb-ddr5-fvat-i3841430639.html

??

Opublikowano

Sprecyzuj słowo nowe gry, bo dla niektórych to battlefield 4, crysis 3 a dla innych gta 4, bf-3, crysis 1/2 itp.

@edit napisz jeszcze w jakiej grasz rozdzielczości

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...