Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Techniczny[80modów][BrakLagów][DedykowanaMaszyna][1.5RokuIstnienia][PłatneWejście][Gracze 25+]

TechPack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-562962-0-88631100-1382744787.png

Najważniejsze informacje o serwerze.

Serwer i gra na serwerze jest płatna. Możecie sobie pisać i hejtować to ile chcecie. Nie szukamy osób ktore nie posiadaja premium kont ani kasy by opłacic gre na serwerze, więc jeśli należysz do ktorejś grupy nie udzielaj się i opuść temat.

Dlaczego serwer jest płatny?

Wprowadziliśmy opłate bo nie chcemy by na serwerze grał " motłoch" któremu wydaje się, że administrator to jego sługa i ma siedzieć na serwerze non stop i ugługiwać osobom bez mózgu którym wydaje się, że posiadanie mózgu w XXI to wstyd.

Szukamy osób które dołoża sie do serwera. by mogl istnieć kolejne 1.5roku.Nie chcemy na serwrrze gimbazy, osób pozniej 14 roku życia. debili, spamerow i frajerów.

Szukamy osób ktore mają głowę na karku i dołączą sie do tworzenia naszej mikrospołeczności. Jesteśmy osobami 25+. Z poczuciem humoru, luzem, inteligencja przewyższająca więkoszość osób które odwiedzą ten temat. Mamy własne rodziny, żony, mężów i dzieci :)Jeśli nie przeszkadza Ci opłata za granie która wynosi 0.50gr dziennie to wpadnij i napisz podanie.

post-562962-0-61243300-1382744604.png

IP Serwera s.TechPack.pl:40404
TS3 Serwera ts3.dragoncraft.pl
Ilość slotów 20 [wolnych miejsc 11]
PvP Nie obowiązuje na żadnej z map.
Dedykowana maszyna W polsce z 64GB Ramu

post-562962-0-86778300-1382746384.png

Wiele osób ma często problem z uruchomieniem Launchera, jak już uda Wam się to zrobić to problemem zaczyna być nie możność wejścia na serwer.

Bardzo Was proszę byście przed pobraniem Launchera najpierw wykonali prostą czynność w postaci instalacji
javy 8.
Niestety niektóre mody jej wymagają a Wam zaoszczędzi to problemów i ułatwi sprawę z dodatkowymi argumentami do javy.

Ważne też są nowe, aktualne sterowniki do Waszych kart graficznych.

Download Launchera

768Ram 32bit / 2048Ram 64bit

Skan Pliku

Na tą chwile jest 80 modów. Paczka jest tworzona wedle uznan osób które graja na serwerze.Płacisz, grasz, tworzysz paczkę z restą osób grajacych na serwerze. Właściciel ją składa w całość.

Jeśli komuś się coś nie podoba to niech idzie grać na inne serweryt które upadaja po 2mc istnienia. Każda opinia która uznam za niestosowną będzie reportowana. Okeślam jasno zasady gry na serwerze i zapewniam , że serwer nie zniknie za tydzień i będzie istnial kolejny rok.

Na serwer po pobraniu launchera i paczki może wejść każdy ale tylko osoby opłacające abonament będe mogły sie na serwerze zalogować, mam nadzieję, że jest to jasne dla wszystkich którzy odwiedzą temat!

Żeby wejść na serwer odwiedz nasza strone www lub napisz do mnie pm :)

Launcher i paczka nie odlatna więc można ją ciagnac i grać solo.

Lista modów:

post-930338-0-20833800-1388606151.png

post-930338-0-07992300-1388606163.png

post-930338-0-35873200-1388606166.png

Jestem wesoły Tomek

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"Wprowadziliśmy opłate bo nie chcemy by na serwerze grał " motłoch" któremu wydaje się, że administrator to jego sługa i ma siedzieć na serwerze non stop i ugługiwać osobom bez mózgu którym wydaje się, że posiadanie mózgu w XXI to wstyd."

Czyli Ci co będą grali mją płacić i trzymać buzię na kłódkę?:P jak gra jest płatna to dopiero wtedy gracz ma duże wymagania bo płacę=wymagam :P

Opublikowano

"Wprowadziliśmy opłate bo nie chcemy by na serwerze grał " motłoch" któremu wydaje się, że administrator to jego sługa i ma siedzieć na serwerze non stop i ugługiwać osobom bez mózgu którym wydaje się, że posiadanie mózgu w XXI to wstyd."

Czyli Ci co będą grali mją płacić i trzymać buzię na kłódkę? :P jak gra jest płatna to dopiero wtedy gracz ma duże wymagania bo płacę=wymagam :P

Widać nie doczytałeś :P Przeczytaj jeszcze raz cały tekst, powoli....

Na dole jest napisane:

Cytuje:

Na tą chwile jest 80 modów. Paczka jest tworzona wedle uznan osób które graja na serwerze.Płacisz, grasz, tworzysz paczkę z restą osób grajacych na serwerze. Właściciel ją składa w całość.

Co do Polskiej logiki, to wydaje się co poniektórym, że zakup smsa za 5zl gdzie na serwer idzie 1,5zł po odliczeniu wszystkiego pozwala na teksty Płace=wymagam. Tylko Polak potrafi za taka kwotę zrobić z siebie dziw..... i jeszcze wymagać obsługi.

Dodam, że serwer był otwarty przez prawie rok za darmo dla graczy, osobiście jako właściciel mam tego dosyć, chce prowadzić serwer na swoich zasadach z osobami które finansowo pomogą utrzymać sprzęt. Nie każdy kto chce zapłacić na serwer wejdzie. Mamy zasady i nie liczy się tu na pierwszym miejscu kasa ale zdanie calej zebranej drużyny, na tą chwile 12 osób co do nowej osoby.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Co do Polskiej logiki, to wydaje się co poniektórym, że zakup smsa za 5zl gdzie na serwer idzie 1,5zł po odliczeniu wszystkiego pozwala na teksty Płace=wymagam. Tylko Polak potrafi za taka kwotę zrobić z siebie dziw..... i jeszcze wymagać obsługi.

To od jakiej kwoty może wymagać obsługi? 10 zł, 20? W każdym cywilizowanym kraju szanuje się klienta niezależnie od kwoty którą płaci.

Opublikowano

To od jakiej kwoty może wymagać obsługi? 10 zł, 20? W każdym cywilizowanym kraju szanuje się klienta niezależnie od kwoty którą płaci.

W cywilizowanym kraju ktoś kto płaci 1,5 nie może wymagać, że osoba będzie na każde jego zawołanie. Taka jest prawda, że każda firma szanuje klientów którzy zostawiaja co miesiąc większe kwoty a nie marne groszówki. Załóż własną firmę to będziesz wiedzieć o co chodzi. Klient biznesowy ma zawsze profity a zwykły Kowalski jest nic nie wart. Dlatego wszystkie usługi zaczynając od sieci komórkowych skończywszy na usługach wynajmy serwerów dedykowanych kochają klientów ktorzy podpisują umowy na większe sumy na dłuższy czas. Taki klient jest wart zachodu i warto o niego walczyć i się bić zniżając cene usług. Wiele firm hostingowych nawet nie zacznie rozmowy o zniżce ceny z typowym Kowalskim. Chyba nie sądzisz, że administrator który musi dołożyć do serwera połowe ceny wartości wynajmu serwera, w moim przypadku 250zł -bo tyle dokładam, będzie siedzieć 24/7 na serwerze i uslugiwać grającym za darmo lub wydającym na miesiac 1,5zl? Za tą kwotę to ja wolę leżeć i nic nie robic :) Nie oszukujmy sie. W Polsce jest dużo serwerów, które upadaja po 2mc istnienia a hostowane są na slotowcach w pukawce. gdzie koszty utrzymania sa niskie jak barszcz.

Nie chce zarobić na serwerze ale nie chce do niego dokładać, jakoś osoby w wieku 25+ rozumieją o co chodzi i problemu by grać na moim serwerze nie mają.

Tu nie chodzi od jakiej kwoty można wymagać usługi, jest cennik na serwerze które reguluje opłate 0,50gr za dzień gry. To gówno a nie pieniądz. Ja na serwerze nie siedzę i nie pomagam, gracze wchodzący na serwer zdają sobie sprawe z tego, że za ową opłate dostaja w zamian gre na serwerze który ma uptime 99% bez lagów na 80 modach.

Wejście 4 graczy na serwer to 9GB ramu, więc opłata jest jak najbardziej zasadna.

Serwerów na modach technicznych jest parę, jesteśmy jednym serwerem tak długo istniejącym i z tak dużym komfortem gry. Nie hostujemy sie na slotach a lagi można odczuć przy 40 online. Od siebie daje to co napisalem powyzej, wymagając tylko pomocy by serwer był opłacony. Daje też od siebie to, że robie paczkę, usuwam bugi, zajmuje się serwerem ale robie to za darmo z czystej przyjemności.

Można sobie obliczyć ile potrzeba by utzymać serwer, jak widać slotów jest tylko 20, z racji na to, że nie chcemy bug wie ilu osób.

Nie zawsze wymagamy opłaty za serwer, jeśli ktoś ma 20+, nie ma pracy, przyjdzie z nami pogadać, wpuścimy go na serwer bez opłaty i będzie równorzędnym graczem razem z tymi którzy opłatę wnoszą. Tworzymy grupę osób gdzie jeden za wszystkich, wszyscy za jednego.

Można z nami pogadać ,pożartować na TS3 I bliżej poznać.Również pomagamy i intersujemy sie tym co się dzieje na serwerze.

Daje ss'a z użycia ramu na serwerze przy 4graczach.

pre_1388589510__uzycie.jpg

Życzę powodzenia w stawianiu serwerów tak ramożernych na pukawce.

Chyba wyjaśniłem dosadnie dlaczego jest opłata za serwer :P

Życzę miłego leczenia kaca :)

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Do Pysia: polecam poczytać co to jest hate i jaki przedział wiekowy nazywany jest "dziecko" pozwoli to uniknąć blamażu w towarzystwie.

do Admina mamy różne pojecie jeśli chodi o traktowanie klienta i na tym gruncie się nie dogadamy.Z drugiej strony rozumiem, że hostowanie serwera to kosztowne hobby i nie myślałem o jakichś slotowcach na pukawce bo nawet tego hosta nie znam :) wiem też że ciężko postawić serwer który przynajmniej częściowo sam by się opłacał. A co do formy jaką przyjąłeś jeśli chodzi o jego finansowanie to ciekaw jestem czy wzorem gier takich jak WoT czy LoL nie można by wprowadzić mikrotranzakcji.

Opublikowano

Do Pysia: polecam poczytać co to jest hate i jaki przedział wiekowy nazywany jest "dziecko" pozwoli to uniknąć blamażu w towarzystwie.

do Admina mamy różne pojecie jeśli chodi o traktowanie klienta i na tym gruncie się nie dogadamy.Z drugiej strony rozumiem, że hostowanie serwera to kosztowne hobby i nie myślałem o jakichś slotowcach na pukawce bo nawet tego hosta nie znam :) wiem też że ciężko postawić serwer który przynajmniej częściowo sam by się opłacał. A co do formy jaką przyjąłeś jeśli chodzi o jego finansowanie to ciekaw jestem czy wzorem gier takich jak WoT czy LoL nie można by wprowadzić mikrotranzakcji.

Testowaliśmy mikrotransakcje przez rok czasu, Jak już pisałem nie chodzi mi o zarobek. W dużej mierze nie chce się użerać z graczami ktorzy wchodzą na serwer i go po prostu niszczą. Chcemy grać spokojnie, bez spamu na chacie, głupich pytań jak wycraftować kilof, jeków, że ktoś ma lagi gdy reszta jakoś ich nie ma.

Nie wiem ile masz lat, ale jeśli jesteś starszą osobą to wiesz lub możesz sobie wyobrazić o co chodzi z dziećmi które mają 12lat, sikają w łóżko i chcą grać na serwerze z gregtechem :)Nie chce spamu i zawracania mi gitary przez 12latka który nic nie potrafi i nie wie co to google.Przychodzą na serwer osoby po całym dniu pracy by sie odstresować to się okazuje, że jest to niemożliwe bo banda bezmózgów zaczyna spamić i irytować. Jeszcze inni przychodzili na serwer, crashowali go, obciążali maszyne, nie chce mi się już walczyć z debilami. Jeszcze inni liczyli na gotowe a u nas tak nie ma. Jest nei i nawet z niego korzystać nie potrafili chodz na forum byly i nadal są poradniki jak zacząć grę. Zamiast wspierać projekt to go zabijali, ja zabiłem im dostęp do mojego serwera.

Uczciwie pisze jak to wygląda. Nie ukrywam niczego. Daje też jasno do zrozumienia do kogo jest skierowany ten temat.

Wszyscy mogą pobrać paczkę, grać solo lub zrobić z kolegami serwer i grać przez lan :)

Edit: Zostało 8 miejsc:P

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Uprzedzając pytania-tak, umiem czytać ze zrozumieniem,jednak czy brak premium definitywnie wyklucza możliwość gry na serwerze?

Nie jest to obowiązkowe. Podstawa to dogadanie się z osobami które już grają :)

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Nawet jeśli wam nie chodzi o zarobek to tracicie dużo graczy, bo choćby część jest takich którzy nie są takimi chamami, ale nie zapłacą bo nie wiedzą czy pójdzie im modpack, albo czy sam serwer im się spodoba.

Ja sam na skyblocku z waszej sieci się trochę rozczarowałem :/

Opublikowano

Na serwer można wejść i być na nim tylko niczego robić nie można.Jeśli ktoś ma ochotę sprawdzić czy chce grać zawsze może prosić o dodanie praw do rejestracji na godzinę. Na wiecej nie wpuszcze bo koło spawnu mieszkaja osoby a na serwerze z założenia sie nie okradamy.

Nam nie zależy na graczach. Tylko na "jakości" tych co już grają.

Co może sie nie podobać w serwerze który ma online pare osób i jest survivalem? Można ściagnać paczkę i zagrać solo, bedzie wiadomo czy paczka działa, zresztą jak nie działa to zawsze pomogę uruchomić i znalezc problem. Jeśli komuś z założenia podoba się taki serwer, nasze podejście do sprawy, to wyśle pm z pytaniami i będzie chcial poznać osoby grające na serwerze a pozniej zadecyduje czy chce grać.

Tak jak pisałem, wpuszczamy też osoby które opłaty wnosić nie muszą ale ich zadaniem jest przekonać nas, że są warci zaufania.

I uwierz, że 95% osob które nie ukończyly 20 roku życia to banda debili która nie potrafi grać w minecrafta na modach bo sobie po prostu nie radzi, nie ogarnia...Nikt za opiekunkę robić nie będzie. Zreszta dla tych osób jest dużo serwerów gdzie ich przyjma z otwartymi ramionami :)

Nasz jest wyjątkowy pod tym względem, że nie upadnie jutro, nikt Ci nie będzie przeszkadzał w grze, uptime99%, brak lagów, spamu, chamstwa, notorycznych crashy, grajac na serwerze tworzysz paczkę z resztą grupy i jeśli chcesz jakiegoś moda o ile bedzie działał poprawnie bedzie dodany do paczki.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Według moich obliczeń gra kosztuje 15zł/mc.

Można zapłacić to jako całość czy codziennie trzeba po 0,50zł ?

Płatność sms/przelew/paypal ?

Poza tym to podanie-jakiś wzór, czy piszemy co tam uznamy za istotne?

Opublikowano

Napisz na pm co chcesz :) Przedstaw się, napisz coś o sobie..Możesz też wejść na ts3 jeśli masz ochote zadać jakieś pytania.Adres ts3 podany w temacie na gorze.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

@Up

Opłata jest minimalna, więc w czym problem? Lepsze to, niż kanada dzieci ;)

W jakich godzinach są najczęściej gracze?JedJedt minimalna ilość godzin gry, czy gramy tyle ile chcemy?

Opublikowano

---->Limak7

Gracie ile chcecie, serwer ON 24/7. Gracze siedza w różnych godzinach, najczęściej w nocy. Ale w dzień siedzą studenci na grarnuszku rodziców :D

---->arl4s6

Co Ci przeszkadza opłata? Daje opcje gry, na serwerze na którym panują specyficzne warunki. Gra sie po to by sie zrelaksować a nie by gra drażniła gdy online same debile które spamią i wkurzają. Na serwer nie wejdzie nikt komu się takie zasady nie podobaja, rajcuje Cie motłoch i gra z osobami bez mózgów ? Może są tacy ktorzy lubią spędzać zimowe wieczory w doborowym towarzystwie popijajac piwko i dobrze się bawiąc? Twoja decyzja. Każdy ma prawo lubić co innego. Chcesz --->grasz, nie chcesz --->nie grasz. Nie pasuje to po co się udzielasz? Ranga moderatora zobowiązuje do czytania tego co jest napisane w temacie.
Mój serwer, moje zasady.
A tak dodam jeszcze jak jest na zachodnich serwerach technicznych i nie tylko, nie wejdziesz na serwer bez opłaty 40euro, a zadanie jednego głupiego pytania niesie konsekwencje bana. Gdzie nam Polakom do takiego standardu gry? Wpuszczamy na serwery każdego i sprzedajemy sie jak dz... dla paru smsów. Mamy masę debilnych serwerów, jeden pogadnia następny. Niby serwery fajne, ale wystarczy jeden prostak bez głowy i mamy po grze.
Chcesz sie zrelaksować -zapraszamy do Nas :)
Edit:
Ciekawskim podaje link do dynmapy. Miłego podglądania.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Ehh szkoda ze platne :) pozdrowcie bystka od spoogiego :)

Pozdrowię ;]

Wspaniały serwer, miła atmosfera - ZAPRASZAMY ;]

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...