Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] w Jungli

Ustonianka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcę coś pograć w jungli, w chwili obecnej gram głównie Hecarimem.

Zazwyczej zaczynam od blue, niestety na moim poziomie nie mam run, a ludzie zazwyczaj mają to gdzieś jak prosze ich o pomoc. Nie wiem jak zaczynać. Żeby zacząć junglować, muszę wybić na linii troche minionów, aby mieć chociaż 2-3lvl.. potem już wszystko idzie dobrze, ganki itp.

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano

Hm, zacznijmy od tego-który masz lvl? Jeśli masz 20 możesz zacząć składać runy, będzie Ci dużo łatwiej.

Weź na początek do jungli kogoś bardziej tankowatego, oraz kogoś kto ma sustain, np. Lee Sin, Jarvan IV, czy Nocturne.

No, i zaczynaj od blue/reda, później niszczysz wilki/wiedźmy, robisz następnego buffa, a potem jungla już sama idzie. Oczywiście używaj smite na obu buffach.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Hm, zacznijmy od tego-który masz lvl? Jeśli masz 20 możesz zacząć składać runy, będzie Ci dużo łatwiej.

Weź na początek do jungli kogoś bardziej tankowatego, oraz kogoś kto ma sustain, np. Lee Sin, Jarvan IV, czy Nocturne.

No, i zaczynaj od blue/reda, później niszczysz wilki/wiedźmy, robisz następnego buffa, a potem jungla już sama idzie. Oczywiście używaj smite na obu buffach.

Podpisuję się pod kolegą wyżej ^.^

Polecam ci także Warwicka ponieważ ma Lifesteala z pasywnych uderzeń oraz z umiejętności pod "Q".Dobrym junglerem też jest nunu :)

Mam nadzieję że pomogłem :D

xxxxxxxxD

Opublikowano

Mam 10, więc jeszcze czekam. Dodam, że świetnie mi się nim gra jak już zaczne coś działać. Praktycznie zawsze zaczynam od blue/red'a, ale nie jestem w stanie ubić solo na samym początku. Dodam, że zaczynając kupuje zazwyczaj machete i 5x pot.

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Opublikowano

Mam 10, więc jeszcze czekam. Dodam, że świetnie mi się nim gra jak już zaczne coś działać. Praktycznie zawsze zaczynam od blue/red'a, ale nie jestem w stanie ubić solo na samym początku. Dodam, że zaczynając kupuje zazwyczaj machete i 5x pot.

Twój team Ci nie pomaga? Niech Ci zawsze uderzy kilka razy top/bot tego buffa, i będzie Ci dużo łatwiej. Dodatkowo jak mu zostanie 400 HP to go smituj.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Po 1. Spróbuj namówić team żeby ci "pullnoł"(pomógł bić) reda/blue po paru hitach spinguj aby team odszedł ;)

Po 2. Może na początek kup Ten pancerz za 300 gold'a (Nie pamiętam nazwy) i 5x red potka :)

xxxxxxxxD

Opublikowano

Po 1. Spróbuj namówić team żeby ci "pullnoł"(pomógł bić) reda/blue po paru hitach spinguj aby team odszedł ;)

Po 2. Może na początek kup Ten pancerz za 300 gold'a (Nie pamiętam nazwy) i 5x red potka :)

Na takim lvl'u, ludzie w większości nie mają pojęcia co to blue/red, jeszcze mi się nie trafiło, żeby ktoś pomógł, no ale próbować trzeba :D

Opublikowano

Na takim lvl'u, ludzie w większości nie mają pojęcia co to blue/red, jeszcze mi się nie trafiło, żeby ktoś pomógł, no ale próbować trzeba :D

A nie masz może jakiegoś kolegi z którym byś zagrał w Lol'a i on by ci pomagał w biciu? :D

PS. Pinguj dla graczy żeby ci pomogli z tym buffem na mapce klikaj na Falgę i na buffa i pisz na czacie

Moja rada na małe lvl. PING PING i jeszcze raz PING

xxxxxxxxD

Opublikowano

A nie masz może jakiegoś kolegi z którym byś zagrał w Lol'a i on by ci pomagał w biciu? :D

PS. Pinguj dla graczy żeby ci pomogli z tym buffem na mapce klikaj na Falgę i na buffa i pisz na czacie

Moja rada na małe lvl. PING PING i jeszcze raz PING

Większośc, których znam gra raczej rankedy :D Może ktoś z mpc chętny do gry będzie?

Sorry za lekki offtop.

Opublikowano

Na takim levelu jaki masz mimo wszystko polecam przestawienie się z kuca na Olafa. Dużo łatwiejsza jungla i mimo wszystko wybaczająca więcej błędów postać. Z włączonym W jesteś w stanie nawet bez użycia pota zrobić pierwszego buffa sam. Co do rad w junglii to pamiętaj, zeby na samym początku skupić się na ogarnianiu timerów. Jeżeli nie zwrócisz uwagi żeby być przy swoich buffach w momencie ich odrodzenia to bardzo szybko może się okazać, że po prostu ich nie masz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...