Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Razer Kraken czy Steelseries Siberia V2 ?

FromageBZN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę sobie zakupić nowe słuchawki. Ale nie wiem które wybrać undecided.gif Zależy mi na dobrym basie i bardzo wysokiej jakości dźwięku w grze oraz słuchając muzyki. Słuchawki kupuję do grania na PS3 i PC. I nie wiem czy będą dobrze współpracować z telewizorem... Jeśli ktoś się na tym zna to niech mi poleci które słuchawki. Ostatnio rozglądam się za Razer'ami bo niektórzy powiadają że są bardzo wygodne, mają dobrą budowę i dobry dźwięk. Ale mówią także że w Razer'ach po jakimś czasie używania jest uczucie zatkanych uszu. I w tym jest ten problem bo gdyby nie to już bym dawno Razer'y zamówił... Inni mówią że SteelSeries'y są lepsze od Razer'ów.

Linki do słuchawek:
Razer Kraken:

http://allegro.pl/razer-sluchawki-przewodowe-kraken-black-czarne-i3825445970.html

Czy:
Steelseries SIBERIA V2:

http://allegro.pl/sluchawki-steelseries-siberia-v2-biale-najtaniej-i3764707249.html

Które wybrać? smiley.gif

Opublikowano

Osobiście posiadam Steeleseries Siberia v2 Frost Blue i powiem Ci, że warto w nie zainwestować, gdyż kuzyn ma zwykłe siberie v2, bez karty dźwiękowej (która jest wbudowana w kabel we Frostach) i różnica w dźwięku jest nieziemska! Zastanów się nad dodaniem tej ponad setki do Frost Blue. No i fajnie świecą :) Co do gier to w Siberia V2 masz system 5.1, zaś w Siberia V2 Frost Blue jest już 7.1. Do gry w battlefield'a 3 wystarcza - testowałem też CS'a. Słuchawki warte swojej ceny. Polecam i pozdrawiam, iLikeMC!

Opublikowano

Oba są nieopłacalne, chcesz coś z dobrym basem to kupuj srh240 albo dorzuć do srh440(shure) a nie w jakieś wynalazki 'dla graczy'.

btw. słuchawki 7.1 :D

Opublikowano

Jeśli chcesz kupić słuchawki tylko dla znaczka i napisu, to obojętnie co wybierzesz bo i tak jakość dźwięku nie będzie zbyt dobra.

Ale jak byś chciał słuchawki z jakimś lepszym dźwiękiem niż z tych słuchawek to zainteresuj się tymi modelami:

Superlux hd 668B

Creative aurvana live, lub ewentualnie takimi headsetami

AKG GHS1

Superlux HMC631

A efekt 7.1 w słuchawkach zaproponowanych przez ciebie jest taki sam jak w innych słuchawkach stereo, gdyż to są zwykłe słuchawki stereo. A "dźwięk przestrzenny" robiony jest przez program, a to samo potrafi chyba każdy sterownik do karty dźwiękowej.

Opublikowano

Jeśli chcesz kupić słuchawki tylko dla znaczka i napisu, to obojętnie co wybierzesz bo i tak jakość dźwięku nie będzie zbyt dobra.

Ale jak byś chciał słuchawki z jakimś lepszym dźwiękiem niż z tych słuchawek to zainteresuj się tymi modelami:

Superlux hd 668B

Creative aurvana live, lub ewentualnie takimi headsetami

AKG GHS1

Superlux HMC631

A efekt 7.1 w słuchawkach zaproponowanych przez ciebie jest taki sam jak w innych słuchawkach stereo, gdyż to są zwykłe słuchawki stereo. A "dźwięk przestrzenny" robiony jest przez program, a to samo potrafi chyba każdy sterownik do karty dźwiękowej.

Typ chce słuchawki z basem a ty mu polecasz superluxy/cale lol?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Typ chce słuchawki z basem a ty mu polecasz superluxy/cale lol?

Ale że co, superki 681 i CAL'e mają basowy charakter brzmienia

• 1 rok później...
Opublikowano

Autor piszę, że będzie grał w GRY, a nie słuchał muzyki! Jak chce grać w CS'a to Siberia V2 oraz Kraken są bardzo dobre, co z tego, że nie mają basów. Po co basy do CS'a lub innych gier FPS. W słuchawkach chodzi o to, żeby było jak najlepiej słychać z kąd idzie koleś, a nie, żęby było słuchać basy. Jak pójdzie koleś to będziesz słyszał BUM BUM BUM, a nie, że ktoś idzie. Wiele graczy NiPu z CS GO albo Fnatic grało i chyba gra na Siberia V2 oraz Razer Kraken.

Opublikowano

Mam Krakeny i mogę je z całym sercem polecić. Spokojnie wystarczają mi do gier i filmów.

Do słuchania muzyki mam Beatsy, więc nie zwracałem szczególnej uwagi na basy itp.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Bardzo fajny odkop, teraz drodzy zwolennicy posłuchajcie słuchawek firm które się w tym specjalizują.

Zamykam, bo autor już odpowiedź otrzymał. 

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...