Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ukradzione konto

FoxRox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Konto mojego kolegi zostało skradzione, zmienili mu hasło. Najgorsze jest w tym, ze on nie pamięta hasła do poczty bo robił je tylko pod tę grę. Co teraz zrobić? Riot nie chce mu pomóc, bo musi pisać przez główny email, a tak jak już pisałem - nie pamięta hasła.

Co w takim wypadku należy zrobić?

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

ja miałem ten sam problem . Jak on napisze do supportu to zadadzą mu ciąg pytan np.:

Jakiego pierwszego bohatera kupił za Rp itd

Niestety jeżeli nie pamięta poczty ( tak jak ja ) to nic nie zrobią

Opublikowano

Zrobią.

Ja miałem identycznie w Metin2PL. Tylko, że ja usunąłem maila, a chciałem zmienić hasło (maila nie zmieniałem) -.-

Napisz do nich, że zapomniałeś hasła do maila, jak napisał user wyżej, zadadzą Ci masę pytań.

Mnie w Metinie zadano ogólnie z 17 pytań.

Były to pytania, typu:

• czy kupowałeś SM? Jeżeli tak, ile razy?

• czy wcześniej były zmiany haseł?

• czy ktoś może mieć dostęp do konta, oprócz Ciebie

W LoLu zapewne zadadzą dosyć podobne pytania, uwierz.. da się to jeszcze odzyskać :)

Po za tym, koleś, który okradł Ci konto, teoretycznie nie może przyczynić się do wielkich szkód.

Dlaczego? Bo co on tam zrobi? Sprzeda 3 postacie? Przegra kilka meczów?

Nie martw się, napisz i miej nadzieję, że wszystko się uda.

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

Zrobią.

Ja miałem identycznie w Metin2PL. Tylko, że ja usunąłem maila, a chciałem zmienić hasło (maila nie zmieniałem) -.-

Napisz do nich, że zapomniałeś hasła do maila, jak napisał user wyżej, zadadzą Ci masę pytań.

Mnie w Metinie zadano ogólnie z 17 pytań.

Były to pytania, typu:

• czy kupowałeś SM? Jeżeli tak, ile razy?

• czy wcześniej były zmiany haseł?

• czy ktoś może mieć dostęp do konta, oprócz Ciebie

W LoLu zapewne zadadzą dosyć podobne pytania, uwierz.. da się to jeszcze odzyskać :)

Po za tym, koleś, który okradł Ci konto, teoretycznie nie może przyczynić się do wielkich szkód.

Dlaczego? Bo co on tam zrobi? Sprzeda 3 postacie? Przegra kilka meczów?

Nie martw się, napisz i miej nadzieję, że wszystko się uda.

Chyba nie znasz community Lola kolego ;) Jak znajde do podeśle ss z poczty

Opublikowano

Wiem, słyszałem o tym ciągu pytań, tylko problem w tym, że nie chcą mu pomóc, bo pisze z innego maila, ale w każdym razie powiem, żeby spróbował z tym sposobem, że zapomniał hasła do maila.

1367303118-U250803.png

Opublikowano

A myślisz ze złodziej jak by się tłumaczył ? Niech już sobie odpuści .

Opublikowano

Jeśli nie pamiętasz tego hasła do e-maila to generalnie możesz się pożegnać z kontem, bo wątpię, żeby ktokolwiek pamiętał swoją pierwszą postać..

75217085885568519449.png

Opublikowano

Akurat kolega pamięta swoje 5 pierwszych postaci, podał je ale ciągle odpisują mu to samo.

Co da się jeszcze zrobić? Może macie jakąś formułkę do napisania, żeby w końcu zechcieli mu pomóc?

@Edit: A da się sprawdzić na jakim mailu jest jego konto?

1367303118-U250803.png

Opublikowano

Akurat kolega pamięta swoje 5 pierwszych postaci, podał je ale ciągle odpisują mu to samo.

Co da się jeszcze zrobić? Może macie jakąś formułkę do napisania, żeby w końcu zechcieli mu pomóc?

@Edit: A da się sprawdzić na jakim mailu jest jego konto?

Nie,nie da się tego sprawdzić,niech wypróbuje wszystkie email'e,jeśli nie zna hasła a już wie jaki to to jest dużo sposobów do odzyskania hasła.

Opublikowano

@ Up's

Ja Akurat pamietam swoja pierwsza postac ZA RP: Ashe... Nawet mi Riot napisalo ze Ashe kupilem za Rp :D

Mnie zadawali mase pytan ale Email znalem, oddali mi konto ;) Odrazu po pierwszych pytaniach.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Chyba nie znasz community Lola kolego ;) Jak znajde do podeśle ss z poczty

A myślisz ze złodziej jak by się tłumaczył ? Niech już sobie odpuści .

Oj kolego, grubo się tutaj mylisz. Ja nie pamiętałem głównego e-mailu do swojego konta, a jakoś je odzyskałem. -.-

Wystarczy, że opiszesz im całą sytuację, która zaistniała związku z e-mailem i tyle. Powiesz im kiedy konto zostało utworzone mniej więcej na tym e-mail'u, oni postarają się to sprawdzić, podasz im najważniejsze szczegóły dotyczące swojego konta (jak najwięcej), a na pewno się dogadacie na wysokim poziomie. Zaufaj, opisz im całą sytuację i licz na sukces ;).

8372383248.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...