Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Wielkie oszustwo walutowe World Of Tanks

mpcmen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopiero teraz się o tym dowiedziałeś ;p?

W wielu krajach mają niższe ceny golda od nas.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Żal mi tych, którzy kupują golda za 4* zł , ja kupuje w cenie ruskich, nie powiem jak, ale żal was =D

Prowokacja.

A jak kupie u ruskich to będę miał u siebie na EU?

Nie

@Edit:

Rosja leży w Azji prawda ?(pomijając cześć koło nas) Więc może to jest dostosowane do średniego PKB kontynentu. :)

Jak się ma sprawa z cenami w Ameryce ?

x

Opublikowano

Prowokacja.

Nie

@Edit:

Rosja leży w Azji prawda ?(pomijając cześć koło nas) Więc może to jest dostosowane do średniego PKB kontynentu. :)

Jak się ma sprawa z cenami w Ameryce ?

Prowokacja? Mam prawie każdy czołg prem VIII tieru =D

76561198018588473.png
Opublikowano

Weźcie to pod uwagę, że u amerykanów grają tzw "pomidory" a u ruskich "green-purple". Czym lepsi gracze, tym tańsze złoto, bo wiedzą, że złoto im mocy nie doda.

Opublikowano

Weźcie to pod uwagę, że u amerykanów grają tzw "pomidory" a u ruskich "green-purple". Czym lepsi gracze, tym tańsze złoto, bo wiedzą, że złoto im mocy nie doda.

Wszystko fajnie, tylko że to ma się nijak do rzeczywistości.

Ruscy są w innym rejonie świata, trochę biedniejszym niż europa. My jesteśmy w europie to mamy europejskie ceny pomimo że zarobki jak sąsiedzi za wschodniej granicy. Podobna sytuacja ma się ze steam'em, tylko że tam można kupować ruskie gry i odpalać u nas :P

76561198001815076.png
Opublikowano

Wszystko fajnie, tylko że to ma się nijak do rzeczywistości.

Ruscy są w innym rejonie świata, trochę biedniejszym niż europa. My jesteśmy w europie to mamy europejskie ceny pomimo że zarobki jak sąsiedzi za wschodniej granicy. Podobna sytuacja ma się ze steam'em, tylko że tam można kupować ruskie gry i odpalać u nas :P

A złota kupić niestety nie ;/

Opublikowano

To jest chyba dostosowywane do PKB danego państwa.

Teraz to strzeliłeś po całości. Nawet jeżeli ceny złota miałby być zależne od PKB to ceny powinny być prawie cztery razy większe u nas niż w Rosji. Czyli według Twojego rozumowania dla Białorusinów ceny złota w porównaniu do Ameryki powinny być około 272 razy większe. W tych obliczeniach brałem PKB, a nie PKB per capita.

@Edit

Ale żeby całkowicie obalić tą teorie wezmę też PKB per capita.

Cena golda w Polsce w stosunku do USA*. 2,42 razy większe.

Cena golda w Rosji w stosunku do USA*. 2,82 razy większe.

*-według tej teorii.

(KOCHAM W PSEUDONAUKOWY SPOSÓB OBALAĆ TEORIE PSEUDONAUKOWE! : D)

Opublikowano

Prowokacja? Mam prawie każdy czołg prem VIII tieru =D

Weź sie ogarnij nędzny trollu.

Ceny ustala WG , rosja ma taniej bo azja jest biedna , trzeba spojrzec prawdzie w oczy , tam średni zarobek to 400 euro .

Ruscy maja taniej i inne karje azjatyckie my i USA mam normalne ceny .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...