Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Consola

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym kupic swoj server hostingowany.

Np. mc.majkrafci.pl z takim ip ale nie wiem gdzie kupic ta console mam kupic

ze bede mial mc.tu moja nazwa.pl

Pomocy !

Opublikowano

1. Kupujesz domenę.

2. Kupujesz jakiś tam serwer www.

3. Podłączasz DNSy.

Jak nawet nie wie jak mieć domenę to poważnie ci mówię, nie bierz się za to...

Opublikowano

Jeżeli nie wiesz co i jak z DNS-ami i www, radzę Ci się do tego nie brać :)

Serwerem zarządzasz normalnie przez panel od hostingu a przekierowywanie ustawiasz np. w Simple DNS MPCforum Editor na proserwer.pl w pakiecie wyższym czyli od PRO w górę.

Jeżeli posiadasz zakupioną domenę wtedy ustawiasz DNS-y czyli rekordy A i wpisujesz w pierwszym polu mc.twojadomena.pl a w drugim IP twojego serwera Minecraft. I jak posiadasz IP np. lubieplacki.csrv.pl (daje przykład!) musisz wtedy poprosić hosting o numeryczne IP twojego serwera, bez tego ani rusz.

W razie pytań pisz na PW.

Liczę na like :)

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Polecam stronke Crafserve.pl wszystko dostajesz z automatu, wystarczy tylko skonfigurować pod własne potrzeby :)

Jest to tak proste i dokładnie opisane, że nawet totalny nowicjusz nie miałby z tym problemu

Opublikowano

Tak Jak @UP Lub Wykup Domene , Ale nie zbyt jak sie na dns nie znasz

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

Dlaczego ma sie za to nie brac ja 1 rok temu nie ogarniałem tak jak on teraz mam serwer 60 slotow z domena i srednio gra na nim z 20/60 do 30/60 teraz ogarniam lepsza reklame

TeamSpeak: Game-TSpeak.pl || Zapraszam || Darmowe Kanały || Szukamy Adminów || Przyjdź z 5 kolegami i zgarnij VIP'a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...