Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Top

Lirnen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Szukam fajną postać na top. Najbardziej mam fazę na Riven, ale słyszałem, że może za niedługo zostać znerfiona. Czy to prawda? Oprócz niej zastanawiam się nad Shyvana, Renekton, Kennen, Rengar.

Procesor: Intel Core i5-6400 3.3GHz (Turbo)   Karta graficzna: Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce OC    Płyta główna:  MSI B150M Mortar

Zasilacz:  Antec VP 500    Dysk:  SSD 240GB + HDD 1TB    RA M:  4x4GB Kingston HyperX FURY 2133MHz CL14   Obudowa: SilentiumPC RG3

Mysz: Razer Viper Mini   Klawiatura: IBOX Aurora K-4   Monitor: iiyama XU2490HS-B1

Opublikowano

Jak zawsze mawiam, każda postać jest fajna/dobra jeśli umie się nią grać. :)

A co do Riven, nawet jeśli ją znerfią to co? Jeśli umiesz nią dobrze grać to dalej tak będzie.

Pozdro ^^

Opublikowano

Tak,ma mieć mocnego nerf'a ale dalej będzie grywalna:

-dash'e

-shield

-mechanizm escape

-obszarowy stun

-dobitka

-bonus do AD

-mocne 1v1

-mobilna

Opublikowano

Polecam Ci nasusa

-Zabójczy dmg z Q który idealnie pushuje towery

-Jest bardzo "koksowaty" (Tzn, budowany pod tanka jest imponująco trudny do zabicia)

-Przesadny slow

-Idealne farmienie potworów z E

-Łatwo się nim Carruje gre

Opublikowano

jax

-doskok

-stun + unikanie auto attaków i niektórych spelli na e

-Niedozabicia w late

-Super Early po 3 mozna juz zabijac

Opublikowano

Nie bierz renektona, to jest moja postać mam prawie wszystkie skiny i nie chce aby dostała nerfa przez takich płaczących bronzuf co linie przegrywają ( RENEKTONEM PRZEGRAĆ LINIE TO W-I-O-C-H-A )

bierz shyvane .

• tankuśna i robi dmg
  • Move Speed
  • Dobra w 1 v 1 - z redem kosi
  • Dobra w jungli
  • Dobra inicjatorka tf'
Opublikowano

Polecam Ci nasusa

-Zabójczy dmg z Q który idealnie pushuje towery

-Jest bardzo "koksowaty" (Tzn, budowany pod tanka jest imponująco trudny do zabicia)

-Przesadny slow

-Idealne farmienie potworów z E

-Łatwo się nim Carruje gre

Już go posiadam. Ciężko mi się stackuje to Q w early, gdyż jestem podatny na poke, i muszę nadrabiać w mid i late ;< ale oczywiście postać jest strong.

jax

-doskok

-stun + unikanie auto attaków i niektórych spelli na e

-Niedozabicia w late

-Super Early po 3 mozna juz zabijac

Nie wiem dlaczego, ale jax to dla mnie postać dla noobów ;> nigdy nim nie grałem, a gdy już jestem przeciwko niemu na lini, to wygrywam. Wg mnie bardzo łatwo go skontrować.

Proszę o wypowiedzenie się do podanych championów :>

jak narazie:

Riven - 1

Shyvana - 1

Procesor: Intel Core i5-6400 3.3GHz (Turbo)   Karta graficzna: Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce OC    Płyta główna:  MSI B150M Mortar

Zasilacz:  Antec VP 500    Dysk:  SSD 240GB + HDD 1TB    RA M:  4x4GB Kingston HyperX FURY 2133MHz CL14   Obudowa: SilentiumPC RG3

Mysz: Razer Viper Mini   Klawiatura: IBOX Aurora K-4   Monitor: iiyama XU2490HS-B1

Opublikowano

Ahri:

-przyciągnięcie

-sailent

-true DMG

-range

-wysokie przeliczniki

-mocne combo

-3x dash

-mobilna

-mechanizm escape

Opublikowano

Widać, że kolega wyżej nowy w tych sprawach ;> Chociaż kto wie, nie grałem jeszcze Ahri na topie ;D

Opublikowano

co powiecie jeszcze o olafie i ireli na topie?

Opublikowano

Shyvana jest świetna

+szybkie campy
+w miarę ok ganki
+świetna w tfach
+manaless
+damage
+bardzo dobry ultimate
+mobilna
+escape

Olaf dość mocny, ale nudny

Irelia imo słabawa

Opublikowano
  • ( E ) czas tarczy zmniejszony do 1.5 z 2.5
  • ( Q ) – obrażenia przy 1, 2, 3 użyciu zmniejszone do 10/30/50/70/90 ( +.4 AD ) z 30/55/80/105/130 ( +.7 AD )

jak dla mnie taki nerf to jest kurde zbyt nerfiący... ściągnąć 30-40 bazowych obrażeń i zjechać prawie o połowę z bonusu AD?! no i sekunda na tarczy to również jest mega różnica... nadal uważacie, że będzie silna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...