Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Chcę zagrać w Tibie !

DelmaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej witajcie ! Chcę zagrać w Tibie. Pomożecie? xD Ok , a więc grałem 5minut w Tibie z tej oficjalnej strony , ale nie wiedziałem o co "kaman" potem coś tam robiłem i przestałem . A teraz znowu chcę spróbować zagrać , ale nie mam zielonego pojęcia jak. Chcę grać na serwerze takim normalnym, bez jakiegoś dodatkowego expa czy coś , gdzie gra dużo ludzi , najlepiej polski i stały, żebym mógł tam grać 20 lat i może znacie jakiś fajny Let's Play z Tibii? Też chętnie się zapoznam. No nie wiem co jeszcze, wy się znacie na tej grze , ja tylko chcę w nią zagrać i mieć w miarę dobry start .

Opublikowano
Po 1. Polecam zagrać na serverze Aurora - Aktualnie każdy (prawie) tam gra. Nie gwarantuje że znajdziesz tam samych polaków , bo jak każdy doświadczony gracz Tibi wie, brazole nigdy nie dadzą za wygraną :D

Po 2. Nie oglądaj Let's Play'ów , dzojdź do wszystkiego sam. Będziesz miał satysfakcje oraz wczujesz się w fajny klimat tej niepozornie fajnej gierki :)

Po 3. Nie ufaj absolutnie nikomu w tej grze. 99,99% graczy tylko czeka na to żeby zabrać Ci itemy(Przemioty) , lub zabić Cię i wyśmiać :).

Po 4. Graj tak aby zbalansować wydawane pieniądze na expa(zdobywania lvla) z jego prędkością.

Co to znaczy? - Nie wywalaj odrazu calej kasy na expa, zawsze zaoszczędź sobie jakiś % zarobionego hajsu, a po czasie w Twoim eq pojawi się nowy itemek :D

Po 5. Staraj się wszystko kupić jak najtaniej, a sprzedać jak najdrożej. Tzn: Nie napalaj się że "Musisz" coś koniecznie sprzedać/kupic od zaraz za mniejszą/większą cenę, bo aktualnie nie ma chętnych którzy pójdą na Twoje warunki transackcji. Zawsze warto poczekać aż znajdzię się osoba chętna. Czas to Twój przyjaciel :p

Po 6. Pamiętaj że gra to przyjemność i jest tylko grą. Spędzaj przy niej miło czas i nie rób niczego na przymus , bo stanie się tak jak z kobietą - im częściej ją widujesz tym bardziej po czasie masz jej dość :D

Myśle że to by było na tyle ode mnie. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Dobra to tak zacznijmy od serwera Stare dobre serwery te pierwsze w tibi na których jest wielu polaków ale są NON-PVP czyli inny gracz cię niie zabije w żaden sposób. chyba że dojdziesz do gildi i utworzysz Wojne. to Guardia i Harmonia POLECAM ci te dwa Jest tam wieluu polaków którzy ci pomogą dużo informacji znajdziesz na tych stronach

Tibia.net.pl (największe tibijskie forum każdy ci pomoże w wszystkim)

Tibia.org.pl

Torg.pl

Tibia.pl

Tibia-wiki.net

OORAZ jest i o wiele wiecej ale wiadomo nie bd tutaj spamił.

po drugie ta gra jest ciekawa ale na początku trudna dla każdego nowego gracza polecam ci pooglądać innych na żywo jak grają i komentują na stronie

Twitch.tv

Wpisujesz tam tibia PL lub np Tibia polska i będzie na pewno ktoś kto będzie grał na żywo.

Mógłbym tu ci opisać od początku jak grać gdzie co robić ale po co psuć zabawę jeśli masz jakieś pytania zacytuj mój post inaczej nie zawsze zajrzę do tego tematu a tak to mi wyskoczy to w powiadomieniach.

Pozdrawiam Yamarlo

xmMfHrm.png
Opublikowano

A ja polecam grac na Neranie non-pvp, bardzo duzo polakow gra, idzie sie dogadac, jak bedziesz tu grac to pisz do mnie, nick: Krayter Boss

A na youtube jest fajny youtuber co nazywa sie Esgaroth wpisz sobie w wyszukiwarke i bedziesz mial, czasami robi liva z Tibii. Moze nke jest to lets play ale lepsze to niz nic ;)

Opublikowano

C

Po 1. Polecam zagrać na serverze Aurora - Aktualnie każdy (prawie) tam gra. Nie gwarantuje że znajdziesz tam samych polaków , bo jak każdy doświadczony gracz Tibi wie, brazole nigdy nie dadzą za wygraną :D
Po 2. Nie oglądaj Let's Play'ów , dzojdź do wszystkiego sam. Będziesz miał satysfakcje oraz wczujesz się w fajny klimat tej niepozornie fajnej gierki :)
Po 3. Nie ufaj absolutnie nikomu w tej grze. 99,99% graczy tylko czeka na to żeby zabrać Ci itemy(Przemioty) , lub zabić Cię i wyśmiać :).
Po 4. Graj tak aby zbalansować wydawane pieniądze na expa(zdobywania lvla) z jego prędkością.
Co to znaczy? - Nie wywalaj odrazu calej kasy na expa, zawsze zaoszczędź sobie jakiś % zarobionego hajsu, a po czasie w Twoim eq pojawi się nowy itemek :D
Po 5. Staraj się wszystko kupić jak najtaniej, a sprzedać jak najdrożej. Tzn: Nie napalaj się że "Musisz" coś koniecznie sprzedać/kupic od zaraz za mniejszą/większą cenę, bo aktualnie nie ma chętnych którzy pójdą na Twoje warunki transackcji. Zawsze warto poczekać aż znajdzię się osoba chętna. Czas to Twój przyjaciel :P
Po 6. Pamiętaj że gra to przyjemność i jest tylko grą. Spędzaj przy niej miło czas i nie rób niczego na przymus , bo stanie się tak jak z kobietą - im częściej ją widujesz tym bardziej po czasie masz jej dość :D
Myśle że to by było na tyle ode mnie. Pozdrawiam :)

Chodziło Ci o serwer Aurea?

I jak mogę wydawać kasę na expa? Chodzi Ci o potki itd tak?

Na razie więcej pytań nie mam :P Ogólnie dzięki. I wam niżej też ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...