Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk/monitor/nowe podzespoły

Kleas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Emanko.

Mam dylemat,posiadam ok. 600 zł do wydania i chcę przeznaczyć w komputer,myślałem nad kupnem monitora fhd(mam teraz 1376 x 768),z kolei mógłby być to zły wybór z tego powodu że mam słaby dysk.Do tego myślę nad kupnem nowej grafiki/prock'a,już nie wiem co się bardziej opłaca-może pomożecie ;d ?

9800 gt ,athlon 3x wykręcony do 4,2,płyta asrock 960 gm s3

Opublikowano

Emanko.

Mam dylemat,posiadam ok. 600 zł do wydania i chcę przeznaczyć w komputer,myślałem nad kupnem monitora fhd(mam teraz 1376 x 768),z kolei mógłby być to zły wybór z tego powodu że mam słaby dysk.Do tego myślę nad kupnem nowej grafiki/prock'a,już nie wiem co się bardziej opłaca-może pomożecie ;d ?

9800 gt ,athlon 3x wykręcony do 4,2,płyta asrock 960 gm s3

Co ma dysk wspólnego z monitorem ? opłaca się monitor kupić, a w komputer ładować chyba już raczej nie, ponieważ za 600zł nic w nim tak mocno nie zmienisz według mnie.

Opublikowano

Słaba karta strasznie. Proponowałbym ją wymienić. Podaj jaki masz zasilacz.

Dysk do monitora nic nie ma :)

Co ma dysk wspólnego z monitorem ? opłaca się monitor kupić, a w komputer ładować chyba już raczej nie, ponieważ za 600zł nic w nim tak mocno nie zmienisz według mnie.

No tak ale bardziej mi chodzi o to że gry/filmy mi się na dysku nie mieszczą,a jakbym kupował monitor to nic po za tym,a jakbym brał nick to mógłbym zmienić procka lub grafikę,zasilacz to corsair 450 w lub chieftec 450 w(ten oddany z gwarancji i siedzi w szafie ) ;d

Opublikowano

Zasilacz ci nie udźwignie nowej karty graficznej Jeśli chcesz zmienić grafikę i procek na lepszy Według mnie zacznij od zasilacza bo 450 W to zdecydowanie mało

1390144171-U592769.png

Opublikowano

zasilacz ok, pieniądze przeznacz na gtx275 i dysk seagate 1tb st1000dm003.

Odczuję większą wydajność niż na mojej obecnej grafice ?

Zasilacz na pewno da radę ?

Zasilacz ci nie udźwignie nowej karty graficznej Jeśli chcesz zmienić grafikę i procek na lepszy Według mnie zacznij od zasilacza bo 450 W to zdecydowanie mało

Zasilacz miałem wymieniany 2 miechy temu,nie chcę mi się ciągle zamawiać nowego .

Opublikowano

Co ty pierdolisz. Nie znasz się to lepiej czytaj innych posty a nie brednie gadasz. 450W miało by problem przy 770+ i radku 7950+

A takto starczy z spokojnym zapasem 50-100W

Więc na początek podaj może swoją mobo, bo za 600zł to ja swojego złoma miałem w planach zmodernizować tak żeby mi bf3 na med chodził :D.

@ EDIT czytanie ze zrozumieniem się kłada Rocki :)

graphic.png
Opublikowano

Co ty pierdolisz. Nie znasz się to lepiej czytaj innych posty a nie brednie gadasz. 450W miało by problem przy 770+ i radku 7950+

A takto starczy z spokojnym zapasem 50-100W

Więc na początek podaj może swoją mobo, bo za 600zł to ja swojego złoma miałem w planach zmodernizować tak żeby mi bf3 na med chodził :D.

ASRock > 960GM-S3 FX -kupiona 2 miechy temu jako nowa
Opublikowano

Ilość ramu też się przyda, hmn.. są 2 możliwości sprzedajesz all i idziesz pod intela (ram,zasilacz,dysk zostawiasz). A proc + mobo + płyta w odsprzedasz. Albo kupujesz radka 4850 + guldożera 4100/6xxx

graphic.png
Opublikowano

Ilość ramu też się przyda, hmn.. są 2 możliwości sprzedajesz all i idziesz pod intela (ram,zasilacz,dysk zostawiasz). A proc + mobo + płyta w odsprzedasz. Albo kupujesz radka 4850 + guldożera 4100/6xxx

Całego sprzętu nie chcę sprzedawać,jak będę wymieniał to mogę oddzielnie sprzedać grafe itp.,co do radka 4850 to mogłem od kolegi wziąść za grosze,ale ten mi powiedział że wielkiej różnicy niż w moim obecnym sprzęcie nie będę miał,a co do procka to jeśli by zmieniać to na phenoma 4-rdzeniowego.(kolega ma z gtx 480 i zasysa w prawie wszystkie gry bez problemów).

Opublikowano

ja proponuję radeona hd6850 wydajność podobna do hd7770, nie jest to droga karta, warta zakupu.

A po za tym kupić dysk czy ramy ?

Opublikowano

kup 2gb ramu jeszcze, 4gb to minimum dla mnie.

A nie lepiej jedną kostkę 4 gb ? Tamtą wtedy będę mógł wywalić(będą inne taktowania MHZ),a w przyszłości i tak będę zmieniał.

A ta grafa pójdzie na tym zasilaczu i nie będzie gryzła się z prockiem ?

Opublikowano

grafika będzie działać, a jakie częstotliwości ma stary ram?

1066 bodajże,chcę kupić 1,333 albo 1,6k

Opublikowano

W takim razie kup najtańszą kostkę 4GB (120-130zł), sprzedaj obecny za około 50 zł(często serwisy przyjmują), zostaje Ci około 500zł, to starczy na nowy (180) lub używany (100-150) dysk + kartę pokroju GTX'a 460/470

Opublikowano

W takim razie kup najtańszą kostkę 4GB (120-130zł), sprzedaj obecny za około 50 zł(często serwisy przyjmują), zostaje Ci około 500zł, to starczy na nowy (180) lub używany (100-150) dysk + kartę pokroju GTX'a 460/470

Właśnie kolega mi chcę sprzedać kartę 460 gtx,dobra ona jest ?

A i ma coś z wentylatorem,jest to do naprawy,ma mi ją sprzedać za bodajże 1 stówkę+naprawa ile wyjdzie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...