Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Granie na 2 kompach przy 1 necie.

Musioł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę pograć z bratem w tą grę (pamiętam że kiedyś też mieliśmy ten problem było to ze pół roku temu).

Mamy 2 komputery ale 1 internet i jak ja sobie gram, a mój brat włączy grę to wtedy mi pisze: "wychodzenie z gry" i wyrzuca mnie. I tak na zmianę, potem on gra i jak wejdę nawet na inny serwer to jego wyrzuca (nawet nie gramy na tym samym serwerze).

Obaj mamy włączoną przeglądarkę w sand boxie. Klikamy prawym na przeglądarkę i "uruchom w piaskownicy".

Często pokazują się komunikaty i pisze: "przywróć" albo "zamknij" co mam wtedy kliknąć?

Może jest teraz jakaś inna metoda?

Opublikowano

Zmniejszcie grafike jak napisał Kirito., albo ustawcie QoS w routerze/modemie.

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Opublikowano

Po uj w sandboxie?

Zmniejszcie jakość grafiki, albo odpalcie w oknie i powinno działać.

Pół roku temu opisałem tutaj ten problem i ze 2 osoby doradziły mi żebym grał przez sand box.

Ale co ma do tego grafika - bo nie rozumiem? No ale okej spróbuję i dam edit.

Opublikowano

A co ma tutaj grafika no właśnie nic,a co do sanboxie to nie ma sensu no chyba,że ktoś by grał na 1 kompie,a 2 klienty gry,lecz w tym przypadku to 2 oddzielne kompy.

Po prostu tu chodzi o połączenie jest nie tak podzielone lub jest źle skonfigurowane.

Podaj pingi,jaki net,jakie połączenie jest tego internetu typu radiówka,modem-router itp.itd.

Opublikowano

A co ma tutaj grafika no właśnie nic,a co do sanboxie to nie ma sensu no chyba,że ktoś by grał na 1 kompie,a 2 klienty gry,lecz w tym przypadku to 2 oddzielne kompy.

Po prostu tu chodzi o połączenie jest nie tak podzielone lub jest źle skonfigurowane.

Podaj pingi,jaki net,jakie połączenie jest tego internetu typu radiówka,modem-router itp.itd.

Ma i to sporo, na słabych kompach, czy inaczej, na kompach z słabym netem nie można jednocześnie włączyć bf na fullscreenie i skype, a jak dasz na okno, to już śmiga normalnie.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ja mam po kablu od modemu, a brat ma z routera. Internet jest z UPC 25mb. Jak gramy razem w inne gry np.: Combat Arms to ping mamy najlepszy jaki może być (nawet jak jeszcze coś ściągam) a jak dokładnie sprawdzić ping w P4F? Bo zauważyłem że gdy mój brat się zalogował to wszystkie serwery pokazywały mi że mają 999 pingu. Niestety teraz nie sprawdzę z tym oknami bo brata nie ma w domu.

Opublikowano

Ma i to sporo, na słabych kompach, czy inaczej, na kompach z słabym netem nie można jednocześnie włączyć bf na fullscreenie i skype, a jak dasz na okno, to już śmiga normalnie.

No tak,ale weźmy pod uwage problem autora tematu,że problem występuje tylko wtedy kiedy zaloguje się 2 osoba i odwrotnie to skoro jednocześnie może grać tylko jedna osoba w danym czasie to w końcu jasne,że gra działa i nic mu się nie wyłącza dopókie nie lognie się 2 konto.

Jeszcze dokładnie opisz mi twoje połączenie to znaczy modem jest podpięty do routera z kolei kabel od routera idzie do twojego kompa,a brat używa przez wifi ?

Opublikowano

No tak,ale weźmy pod uwage problem autora tematu,że problem występuje tylko wtedy kiedy zaloguje się 2 osoba i odwrotnie to skoro jednocześnie może grać tylko jedna osoba w danym czasie to w końcu jasne,że gra działa i nic mu się nie wyłącza dopókie nie lognie się 2 konto.

Jeszcze dokładnie opisz mi twoje połączenie to znaczy modem jest podpięty do routera z kolei kabel od routera idzie do twojego kompa,a brat używa przez wifi ?

Kabel idzie do modemu, a z modemu osobno do mojego kompa i osobno do routera. Mogę wyciągnąć kabel w routerze, a na kompie będę miał internet.

Dzisiaj sprawdzałem ping na 2 serwerach. Był tylko jeden komputer włączony (mój czyli przez kabel) i miałem tylko przeglądarkę włączoną a ping wynosił około 117. To jest dużo czy mało? W grach nigdy nie mam problemów z lagami.

Opublikowano

Próbowaliście wchodzić na serwery EA bez bl? Być może że bl nie pozwala wam wchodzić do gry na jednym ip.

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Opublikowano

Trochę nie dostałem dokładnej odpowiedzi podpięcia,ale jak możesz to miej internet na 2 komputery tylko przez router czyli modem do routera i z routera na 2 kompy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Nie wiem jak to się stało ale grałem przez 1,5 tygodnia prawie codziennie razem z bratem i ani razu nas nie wyrzucało. Chyba przez ten sandbox nas wyrzucało. Czasami na banerze pisze "black list", a i tak nas nie wyrzuca. Nie mam pojęcia dlaczego ustało to ciągłe wyrzucanie z gry.

Można zamknąć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...