Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer - Pliki serwerowe Aline2

Shantell

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie,

tak jak już nadmieniłem w temacie, pracuje nad plikami serwerowymi Aline2, które dość niedawno zostały udostępnione na mpc. Jak wszystkim wiadomo, jednym się z plikami udaje, drugim się nie udaje, różnie to z nimi bywa.

Ja zaś należę do grupy osób, która poradziła sobię z nimi w 50%, może 60%? Tak uważam, 40% sukcesu zabiera mi dość istotny problem, który uniemożliwia zgraną i żwawą prace na serwerze, w celu jego konfiguracji i edycji.

Problem to wyrzucanie osoby ' trzeciej ' - osoby poza założycielem, czyli mną, z serwera, zaraz po wyborze postaci.

Reasumując, serwer mi działa, wchodze, gram, robię, pięknie, jednak gdy moja pomoc, czyli kolega ma wejść na serwer, zaloguje go, ale jak wybierze postać wyrzuci. Teraz może żeby nie było że jestem kompletną zielenią w tym co robie, to nadmienię kilka opcji, których nie ma co pisać, gdyż bardzo długo siedziałem rozmyślajac nad przyczyczyną logania, lecz nie wymyśliłem.

Pracuje na Cliencie VerunisMT2, oraz plikach serwerowych Aline2.

(Próbowałem również prace z clientem oryginalnym Aline, jednak problem jest ten sam.)

Opcje które już testowałem:

- Użycie Lunchera - Laucher reupload by Mateo193™

- Podmiana binek.

- Zmiana clientów (z VerunisMT2 na Aline2)

- Wyłączenie zapor systemu windows.

- Dodawanie odpowiednich portów do port'mapa.

- Zmiana Ip w rootach - oczywistość.

To chyba na tyle, jednak gdy sobie przypomnę coś więcej, wprowadze edycje tematu.

*Pragnę nadmienić, iż osoba, która pomoże mi w tej kwestii otrzyma limit lajków z kilku kont, 5 do profilu i wszystko co się da ;).

Dziękuje, miłych rozkminek życzę :D

Specjalista
Opublikowano

Pobierz tego clienta :

1 link:

https://mega.co.nz/#!dc0hXTiZ!Sp3QhmNmkNpyEIUIzht1xzg3LoErwYyDWRiMtIRShwA

Pozmieniaj wszystko i bd działać,jest to client Tineshy wszystko to co na aline2 tylko że nie powinno być błędu,są na nim prowadzone testy beta więc skoro gracze się normalnie logują nie powinno być błędu .

Skana nie ma więc masz czas na pobranie,dopuki modek nie usunie linka.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

@UP Dzięki, już ściągam i patrzę. Póki co + :)

Tylko małe pytanie, podmieniać 1215955355 na 1215955321 ?? Po zmianie w cliencie nic to nie daje (nawet jeśli w game w bazie nie zostanie nic zmienione, a w cliencie zmienię, to i tak u mnie łączy u kolegi nie). Natomiast, gdy zmienię to w game, jak i w cliencie, nawet mnie nie chce połączyć.

Opublikowano

Dziwna sprawa z clientem Tineshy, gdyż nawet nie mogę odpalić tego clienta. Po kliknięciu w STARTER.exe wyskakują chińskie krzaczki. Nie bardzo wiem, jak inni mieliby grać w takim wypadku. Chyba, że coś robię źle.

@UP Launcher nie pomaga

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...