Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mechanika Udyra

Gość Kacperovsky.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć. Wytłumaczcie mi jaka jest mechanika udyra . Maxuje się w jungli R, ale aby zabić kogoś potrzeba go 4 razy uderzyć .

Kiedy to Q daje nam AS i Dodatkowy dmg + red = rozp....

Będą like

Opublikowano

Phoenix+sunfire. Aoe dmg w teamfight'cie naprawde sie przydaje.

Nic mi nie pomogłeś .

Jaki to ma sens w gang'ach ?

Opublikowano

Nie polecam maxowania R NIGDZIE, a kto mówi, że maxuje się R nie ma pojęcia o tej postaci.

W early maxujesz Q > E > W

Wylatujesz na E z krzaków, stunujesz i naparzasz ile się da z Q, jeśli przeżył to znowu E stunujesz, Q dobijasz. W early bardzo skuteczne.

Ja Udyrem lubię wyczekiwać na przeciwnika na jego buffie, zazwyczaj jest to first blood i darmowe buffy ^^

Opublikowano

Nie polecam maxowania R NIGDZIE, a kto mówi, że maxuje się R nie ma pojęcia o tej postaci.

Wylatujesz na E z krzaków, stunujesz i naparzasz ile się da z Q, jeśli przeżył to znowu E stunujesz, Q dobijasz. W early bardzo skuteczne.

Ja Udyrem lubię wyczekiwać na przeciwnika na jego buffie, zazwyczaj jest to first blood i darmowe buffy ^^

Mój kolega jest challenger i ma 1200 rankedów wygranych . I sie z nim własnie kłócę

Opublikowano

Hm, kto Ci powiedział, że maxuje się R?

Ja od zawsze maxowałem, i będe maxował Q. Po prostu przy ganku odpalam E, potem Q i przeciwnik jest już na bazie, może tylko uciec jak da flasha, etc.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Dużo ludzi maxuje w jungli R, więc nie wiem o co wam chodzi wtf?

Są dwie drogi:

http://www.probuilds.net/guide/EUW/1246810949/44256797

i

http://www.probuilds.net/guide/EUW/1243769965/19025808

Więc proszę nikogo wbłąd nie wprowadzać, że R jest złe. Z Q i doranem na starcie masz sustain w jungli, z R szybciej campy czyścisz.

Na lolkingu masz 6 gier Udyrem więc jakoś doświadczeniem nie przerażasz ;D

@edit mam ból dupy,

To i to jest dobre, nikt temu nie zaprzeczy.

Czekam na hejt.

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

Wychodzi na to, że Trick2g typ który gra tylko i wyłącznie udyrem nie ma pojęcia o tej postaci? Spoko. ;)

@Top: Ja osobiście w jungli preferuję Phoenix'a pod utility, bardzo szybko czyści campy i minion wave'y + dat MS <3. Jednakże na topie polecam ci Tiger'a z red potą, robisz double q i enemy nie ma 2/3 hp. ;P

Opublikowano

Q>E>W>R

R może daje lepszy clear speed, ale jako udyr masz być bestią siejącą postrach na polu bitwy

Przed gankiem stackujesz pasywa, odpalasz jako ostatnie E, a jeszcze lepiej jak masz buty piątki. Wtedy, jak ludzie widzą takiego szarżującego niedźwiedzia to uciekają w popłochu. Itemy składasz Triforce i Botrk w core do dmg, a reszta full tank, i jesteś teoretycznie nie do zabicia. Z nastackowanym pasywem i Q masz około 2.0-2.1 AS, plus pasyw botrka, i sheen z triforce'a. Jesteś czołgiem i sadzisz dmg z kosmosu ;)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi . Zagram raz udyrem z R, a raz z Q .

Like poleciały, można zamknąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...