Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Co sadzicie o tej grze?

Wreav

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gra niczym nie przypomina gry Metin2.

Nie wiem dlaczego taki tytuł.

Bardziej przypomina mi Dragon Nest'a niż Metin2.

Grafika anime i tekstury z innych gier.

Podobno wersja europejska ma być inna, narazie czekam na OBT, która wystartuje 2 stycznia i sprawdzę grę od środka. ;)

Opublikowano

To nie metin 2 więc nie ma co porównywać. To zupełnie inna gra, ale wydawcy nie potrzebnie pisali o tym, co każdy wie. Nazwa "Metin" to żaden znak zastrzeżony więc gra mogła się nazywać Metinland, Metinowo itp. ;) Ale sam człon "Metin" z pewnością ściągnie do gry sporo osób.

A co do oceny gry. Nie podobają mi się za bardzo wszystkie różne eventy gildyjne, daily events itp. Za dużo expa za to wpada. Tak samo za mało expa jest za moby, no ale gra jest nastawiona bardziej na wykonywanie questów. Auto-Tracker również trochę psuje przyjemność z gry, sam nas kieruje do NPC oraz do mobów które mamy zabić / zebrać przedmioty do misji. Osiągając 64lvl w CBT uważam, że autobot jest doskonałym pomysłem. Na mobach i tak za wiele nie poexpimy, a dropienie "Empire Spirits" zabiera sporo, sporo czasu. Więc manualne zabijanie mobków zabrałoby nam kilkanaście godzin do wydropienia 50 wyżej wymienionych przedmiotów. Kwestia itemów w grze, jest ich dużo więc ciężko będzie poznać każdy przedmiot. Lvl 120 myślę że zajmie około 4-5 miesięcy nim ktoś go osiągnie, ale wiem, że z czasem maksymalny poziom będzie wynosił 300. PVP nie wiem, nie walczyłem. Ja osobiście bardziej wolę grę PVM. 6 ras, 5 klas, daje nam to sporo jak na grę, możliwości doboru postaci. Mounty, kolejna fajna sprawa, również jest ich sporo. Oczywiście wszystkich nie widziałem ;)

Grze na chwilę obecną dałbym ocenę 7+. Oczywiste jest to, że gra będzie jeszcze miała jakieś bugi, i naprawiając jedne będą one zastępowane kolejnymi. Ale na chwilę obecną gra mi się podoba, ale pewnie dlatego że jest nowa :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...