Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ktoś wie co to za efekt ?

kura14005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam do was pytanie wiecie jak nazywa się ten efekt popękanego napisu,w jakim programie on był robiony czy to jest być może plugin czy co : ) dzięki za pomoc

OBRAZ:

post-789780-0-83472800-1388428134_thumb.png

Opublikowano

Cinema 4D, nałożony jakiś efekt, chyba Random wraz z czymś, pamiętam że bugowały się właśnie litery typu R, S, P, D, etc, które biały 'brzuszek'. Ale sam efekt da się też jakość uzyskać, ale nie wiem jak.

he?

Opublikowano

Nie jestem przekonany co do wypowiedzi koleżanki wyżej, ale moim zdaniem równie dobrze w prostszy sposób można to wykonać w Photoshopie. Wybierasz sobie czcionkę podobną, albo tą samą co masz na obrazku i ustawiasz odpowiednie opcje mieszania, tak aby pierwszy napis wyglądał tak jak na załączonym obrazku. Następnie powielić warstwę z tym tekstem 3 razy i przesunąć każdą kolejną w dół. Nadać tym warstwą w opcji mieszania kolory i gotowe. Ja bym jeszcze użył tablecika do tego efektu 3D, ale jak masz dobrą czcionkę z gotowym efektem to nie musisz się bać. A przyciemnienie napisu z boków to już wiesz chyba ( nakładasz odpowiednią warstwę z odpowiednik kryciem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...