Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik]Robienie Własnego Hasła Przez Navicat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w moim pierwszym poradniku tyczącym się własnego prywatnego serwera Metin2.

Jeżeli był już taki temat to bardzo przepraszam, lecz nie widziałem podobnego.

Wszystko będę opisywał w punktach, także nie powinno być problemów. :) A więc, do dzieła!

1. Na początek uruchom własny serwer, wpisując koniecznie po zalogowaniu komendę /etc/rc.d/netif restart.

2. Włącz program NaviCat.

3. Połącz się ze swoją bazą danych i wejdź następująco: account -> account.

4. Uruchom stronę generującą Hash - http://www.insidepro...es.php?lang=eng.

5. Obok pogrubionego słowa Password wpisz swoje własne hasło, jakie chciałbyś mieć na swoim prywatnym serwerze.

6. Strona w ciągu sekundy zregeneruje Twoje hasło, teraz schodź powoli w dół, szukając nazwy MySQL5, obok tego tekstu będzie podany kod. Skopiuj go i wklej do kolumny password w tabelce account przy danym koncie, pamiętając o dodaniu gwiazdki na początku kodu, TO JEST BARDZO WAŻNE!. Nie wiem czy jest to konieczne, żeby małe literki zmienione na duże, tak jak przy innych kontach, które mają hasło 12345. Ja osobiście powiększyłem i wszystko działa.

7. Teraz wystarczy, że zamkniesz NaviCat'a i wpiszesz w Wirtualnym Komputerze komendę ./start, gdyż niepotrzebne jest resetowanie serwera przy zmianie hasła.

8. Teraz nic nie pozostaje, oprócz cieszenia się nowym hasłem do własnego konta! :)

Za jakiekolwiek błędy, przepraszam.

Jest to mój poradnik, zastrzegam sobie kopiowania zawartości tego poradnika bez mojej zgody!

Myślę, że komuś pomogłem,

Pozdrawiam! :)

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...