Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Bardzo dobry sprzęt mało fps

matikupiec2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co zrobić zebym miał więcej fps ?

Grafika: Nvidia GeForce gt 630m 2gb

Procek: Intel Core i7 3600QM

Ram: 6gb

Windows 7

Na wysokich detalach wyciągam max 20 fps. Gram na roździałce 1584x822

Opublikowano

Mam podobny sprzęt i też tak mam. Graj na niższych ustawieniach graficznym, nie ma innej opcji ;/ Dzieje się tak, ponieważ WoT działa na starym silniku i korzysta tylko z 1 rdzenia procesora.

Opublikowano

ja mam 640, i7 , 8gb i lata na srednich przy 60-70 fps, dziwne. Spróbuj zmienic priorytet na wysoki, są różne tuty i mody na polepszenie wydajności.

Daj lajka jak pomogłem :]

Opublikowano

ja mam 640, i7 , 8gb i lata na srednich przy 60-70 fps, dziwne. Spróbuj zmienic priorytet na wysoki, są różne tuty i mody na polepszenie wydajności.

Kosztem grafiki lub brakiem dźwięku.

Opublikowano

Witam co zrobić zebym miał więcej fps ? Grafika: Nvidia GeForce gt 630m 2gb Procek: Intel Core i7 3600QM Ram: 6gb Windows 7 Na wysokich detalach wyciągam max 20 fps. Gram na roździałce 1584x822

http://www.nvidia.pl/object/geforce-gt-630m-pl.html#pdpContent=2

Intel i7, 6 gb ram i karta graficzna z 96 rdzeniami cuda... To taka troche lepsza karta do ogladania filmow.

Ja bym sie po niej cudów nie spodziewal.

Mozesz zmienic grafike z poprawionej na standardowa i wtedy sprobowac jakies wyzsze ustawienia.

wotbigbar03.jpg
Opublikowano

zobacz czy Ci sie nic nie przegrzewa w kompie. ;)

niee, to na pewno nie to. Mam podobny komputer i zaraz po włączeniu kompa, odpalam wota i więcej niż wysokie, bez lagów nie pójdzie.

Opublikowano

To wina WoT'a i jego kiepskiej optymalizacji , wargaming zamiast brać się za poprawienie wydajności to oni sobie drzewka dodają... pozostało tylko czekać aż coś z tym zrobią.

Opublikowano

To wina WoT'a i jego kiepskiej optymalizacji , wargaming zamiast brać się za poprawienie wydajności to oni sobie drzewka dodają... pozostało tylko czekać aż coś z tym zrobią.

Zapowiadają, że w 2014, naprawią wszystko co doradzają gracze :) Być może zoptymalizują, ale zapowiadali, że zostanie dodanych bardzo mało czołgów, jeśli w ogóle jakieś. Jakby ktoś chciał wiedzieć co w 8.11 ma być (a na taki patch się zapowiada), to pisać.

Opublikowano

Sterowniki najnowsze, Temperatura ok. 70 stopni :)

No to gorące, nie masz co się dziwić. Jutro rano (jeśli nie planujesz nocki) odpal kompa i zaraz odpalaj wota i graj na wysokich, czy na jakich Ty tam grasz i zobacz czy będziesz miał więcej fps. Jeśli nie, to nie pozostaje nic, jak zmniejszenie ustawień graficznych.

Opublikowano

To w takim razie czemu mnie na podobnym sprzęcie (GTX 650 Ti BOOST, i5 3350p, 8GB RAM) wot hula na maxymalnych z wynikiem 50-70 FPS ?

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

To w takim razie czemu mnie na podobnym sprzęcie (GTX 650 Ti BOOST, i5 3350p, 8GB RAM) wot hula na maxymalnych z wynikiem 50-70 FPS ?

Lepsza grafa

Opublikowano

Witam tez kiedyś miałem taki problem okazało się ze miałem dysk uszkodzony

Moj laptop to:

intel core 2 duo p8600 2,40 GHZ 2,40 GHZ

4gb ram

radeon 3560 hd 2gb

Na tym laptopie osiągam 70 fps na srednich detalach.

Ps tylko dlatego ze to ASUS inne laptopy nie dawały rady mimo ze były 2x wydajniejsze.

signature.png

Opublikowano

Kosztem grafiki lub brakiem dźwięku.

Dźwięk jest, tyle że gram w okienku 1440x900 zamiast 1980x1080 i to dlatego mam tyle fps, polecam tak zrobić chyba że masz maly monitor, i ci nie pasuje.

Daj lajka jak pomogłem :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...