Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] FORGE NIE DZIAŁA

VRUMaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem z Forgem na minecraft'a 1.5.2. Otóż gdy wrzucam jakiegoś moda do folderu "mods" to minecraft nie działa i mówi że mody nie zostały znalezione. Gdy nie ma żadnych modów w folderze "mods" minecraft działa normalnie. Testowałem już wiele modów na tą wersje i ciągle jest to samo. MODY SĄ POD 1.5.2, WIĘC TO NIE ONE SĄ PROBLEMEM.

Pisze:

Forge mod Loader has found a problem with your minecraft installation.

The mods and versions listed below could not be found.

SlimevoidLib : any

The file ForgeModLoader-client-0.log contains more information.

Prosze o szybką pomoc

@@EDIT

Naprawiłem już forge, wszystko ładnie działa.

ALE MAM JEDEN PROBLEM Z MODEM

Nazwa moda : Little Blocks

Wersja : 1.5.2

Problem: Gdy postawie jakieś kolcki to są niewidzialne (nie widze ich, tylko jak na nie naceluje to widze ich ramke)

Prosze o pomoc!!!

Opublikowano

@ Sorry za drugiego posta

Napewno ktoś z was miał tego moda i niektórzy mogli mieć z nim problem. Czy naprawdę nikt nie wie jak to naprawić? Wszystko zrobiłem tak jak było napisane w instrukcji. Pobrałem dwa pliki spakowane i wrzuciłem do folderu "mods". Mod działa ale gdy postawie jakiegokolwiek klocka to on jest niewidzialny. Czy ten mod (little blocks) potrzebuje Modloadera żeby działać sprawnie? a o ile wiem Mod loader nie będzie działać gdy w minecraft zainstalowany jest forge. Prosze o pomoc!

Opublikowano

no tak wiem o tym. Ale większość modów działa pod Forge więc nie bede marnować minecrafta tylko dla jednego moda. U wielu osób widzialem na yt że do tego moda używali forge i im normalnie wszystko działało.

U mnie jest problem z tym, że nie widze tekstur tych małych bloków, ale moge je postawić i nie moge przez nie przejsc.

Prosze o pomoc! Możliwe że ktoś miał problem i może też z innym modem w którym nie pokazywały się tekstury modów.

Opublikowano

The mods and versions listed below could not be found.

SlimevoidLib : any

The file ForgeModLoader-client-0.log contains more information.

Na czerwono masz problem: brakuje Ci tego moda, jako wymaganego dla tego moda co chcesz mieć.

Walnij "Lubie to", to nie boli.

mca.pngczu.

Opublikowano

Napisałem już że to naprawiłem. Teraz mam problem z tym że nie widzę tych bloków które postawie (są przezroczyste, ale nie moge przez nie przejść).

Opublikowano

@REFRESH

Prosze was o pomoc, naprawdę mi na tym modzie zależy. Chciałbym aby ten mod działał z forgem. Napewno ktoś wie jak to naprawić ale pewnie nie odwiedził tego tematu. Tak jak pisałem po postawieniu jakiegokolwiek bloku nie widać go, ale nie można przez niego przejść, czyli niewidać tekstur bloków.

Opublikowano

Odpalałem minecrafta bez innych modów ale i tak nie działa. Spróbuje zainstalować twojego forge i powiem czy coś pomogło.

@EDIT

Po zainstalowaniu nowego forge minecraft nawet nie chce odpalić.

No nic :/ najwidoczniej ten mod nie jest dla mnie :( Szkoda bo naprawdę chciałbym aby zadziałał. Jak nikt nie ma więcej nic do dodania to temat można zamknąć

Dziękuje za jakiekolwiek chęci

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...