Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] AD casterzy w jungli

Zapigoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym zacząć mainować junglę, ale nie wiem czy mój styl gra ma tam sens. Ogólnie nie lubię grać tankami, lubię mieć dmg tylko czy w jungli będę go miał? Lubię grać AD Casterami bo lubię mieć dmg, ale sam nie wiem czy granie w jungli ma jako taki sens. Obawiam się niskiego dmg i tego, że będę mało robił dla teamu (team rankedowy z kolegami). Lubię grać typowo: Aatroxem, Lee Sinem, Shyvaną, Vi, Shaco, Xinem, Nocturnem, Rengarem. Czy w jungli będę miał dmg? Bo jungla to imo najciekawsza pozycja i w sumie chciałbym ją grać, ale obawiam się tego, że jak będę ją grał na solo q to nie będę mieć dmg i mniej golda niż na takim midzie, na którym bardzo lubię grać, ale w opór ludzi chce na niego iść.

Opublikowano

grając vi, aatroxem, lee, rengarem można ich budowac pod dmg i będą skuteczni na soloq, tylko gre powinno sie kończyc dosyć szybko jak nie mamy tanka bo w late oni wiele nie robią (no może rengar z ulta wpadnie w adc to sie przyda)

­

Pasjonat
Opublikowano

Teraz zbuffowali jungle i dostaje się więcej golda, jeżeli dodatkowo będziesz robił udane ganki to zdobędziesz więcej golda. Mid i top mają zawsze dużo golda jungler zwykle ma mało golda(jest tylko przed supportem) ale grając np: lee sinem, vi, xinem, shyvaną czy rengerem będziesz miał dobry dmg w early i jeżeli użyjesz dobrego buildu też w mid/late. Nie nastawiaj się na bycie pierwszym w złocie grając jako jungler, jungler powinien pomagać teamowi i jednak to innym zostawiać kille więc możesz spróbować grać jako jungler.

.

Opublikowano

Jeśli zrobisz odpowiedni build,DMG będziesz miał,myślę że teraz powinno grać się tankami,ale jak top będzie tankowaty to nie widzę przeszkód.

Do tego grając na jungli kontrolujesz wszystkie linie,jak ktoś przegrywa to Ty możesz mu pomóc i czasami dzięki Tobie dany gracz wygra linie.

Opublikowano

Jungler nie jest od zadawania obrażeń. Jego rolą jest pomoc innym liniom w początkowych fazach gry i inicjowanie walk w późniejszym czasie. W dzisiejszej mecie budując się pod tanka mamy dmg, lecz nie jest to oneshootowanie a trzeba trochę pomachać.

Innymi słowy, lepszym junglerem jest full tanky Jarvan lub Lee Sin, niż full dmg Rengar. Oczywiście mowa tutaj o grach drużynowych, soloq działa na innych zasadach. Dostając fragi podczas ganków możemy odrobinę pójść w obrażenia (np. na Lee Sinie pierwszy item Hydra), ale na ten temat można by było pisać dłuuugo :).

fb.com/myrodj

Opublikowano

Osobiście jestem junglerę.

Na rankedach jeśli idę pod DMG to przegrywam, bo musze mieć kille żeby mieć DMG a wtedy inna linia nie ma golda i przegrywa.

Idąc pod tanka, potrzebuję asyst. Ja mam golda za asysty moja linia wygrywa, mam wygraną grę.

Idąc rengarem idę pod DMG do 15minuty, a potem pod full tanka. Rengarem wdg mnie należy zniszczyć early, bo nie będzie late :>

Lee sin ide hydra, Last whisper i full tank. Jest DMG, jest tanky, jest gites.

Shyvana BOTRK i full tank. ( ona ma kuzwa DMG z dupy...)

JEśli chcesz iść pod full AD, to nie nastawiaj się na 100% win, i nie płacz potem, że przegrałeś bo ''noob team''

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Lubię grać typowo: Aatroxem, Lee Sinem, Shyvaną, Vi, Shaco, Xinem, Nocturnem, Rengarem.

wszystkie champy ktore wymieniles, oprocz shaco, robi sie tylko pod tankow, wiec nie rozumiem tego pytania

jesli chcesz robic ich pod dps to pozdrawiam brazy

Opublikowano

Jungler musi być przynajmniej offtankiem, szczególnie taki Lee Sin, który w late nie robi zbyt wielkiego dmg. Jak chcesz grać na jungli, to musisz grać tankiem/offtankiem, inaczej nie będziesz wygrywał zbyt wielu gier, a w late będziesz tak sfocusowany, że już kompletna kupa. Oczywiście są wyjątki - przede wszystkim Shaco (dominacja early) i Fiddlesticks (teamfighty w late), ale to sytuacyjne picki. Żeby ich wziąć, musisz mieć tankowaty team typu Mundo top, Leona bot, Gragas mid.

Opublikowano

grając vi, aatroxem, lee, rengarem można ich budowac pod dmg i będą skuteczni na soloq, tylko gre powinno sie kończyc dosyć szybko jak nie mamy tanka bo w late oni wiele nie robią (no może rengar z ulta wpadnie w adc to sie przyda)

Vi usseles w late ahahahah kazdego soluje wiec nwm jak ty lecisz nia w ap to sie dziwisz lol

Opublikowano

Vi usseles w late ahahahah kazdego soluje wiec nwm jak ty lecisz nia w ap to sie dziwisz lol

pod ad full wiele nie zrobi oprocz wbicia z ulta i zginieciu

zreszta full ad vi gry sie kończy po 30 minutach więc do tego nie dochodzi

­

Opublikowano

Teraz w jungli khazix ładnie kosi . Imo najlepszym junglerem dla mnie jest Shyvana .

Tankuśna a bije dużo

Opublikowano

Jak teamówki to polecam Rammusa. Jego taunt na 30 minut daje 75% szans na killa, szczególnie w late. W early turlasz się po laneach i oddajesz kille, to turlający się zabójca. Twój team powinien zrobić resztę, jeśli nie potrafią grać z Rammusem i padają to są słąbi.

Opublikowano

Jak dla mnie heca broken champ na jungle , startuje z q , robie blue potem biore w robie wilki , jest troche hp potem duchy/red jest 3lv i gankuje , ganki z e są genialne , do tego heca ma bardzo dużo dmg nawet jeżeli idzie pod tanka , dobry ult = wygrany tf

Opublikowano

Ze wszystkich postaci które wypisałeś w wątku , tylko Leesin jest ADCASTEREM ewentualnie Rengar . Z takim pojęciem o tej grze , możesz nawet nie próbować szczęścia w grach rankingowych ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...