Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć grę na hardcorze u skkf'a?

marcin6979

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JAK ZACZĄĆ GRĘ NA HARDCORZE?

1. Idziemy do masarni i zbieramy od 2 do 4 stacków mięsa.

2. Zabieramy darmowy enderchest.

3. Teleportujemy się "Magicznym guziczkiem"

4.Następnie zbieramy trzcinę ( Zrobienie książek do enchantu), oraz 1/2 stacki drewna.

5. Robimy kilof,oraz wykopujemy cobble.Z cobbla robimy narzędzia takie jak: Miecz(Bronienie się przed mobkami) Kilof ( Kopanie,to chyba wiadome) Oraz łopate ( Wtedy kiedy napotkamy piasek/gravel)

PORADY:

1. Nie kop wielkich komnat,wtedy łatwo znajdzie Cię inny gracz,i stajesz się dla niego łatwą ofiarą.( Najlepiej zrobić stoniarke,budowle jej można znaleźć na youtubie)

2. Kiedy wypadnie ci żelazo,diamenty - Nie rób pierw zbroi,ale kilof. Dlaczego kilof ? Będziesz kopał/a szybciej wypadnie ci żelazo,lub diamenty na zbroje/miecz.

3. NIE CHEATUJ! Administratorzy i tak Cię w końcu wykryją.

4. Nie dochodź do pierwszej lepszej gildii. Zwykle oni cię zabiją( Jest za to ban,ale ja bym nie ryzykował) Dojdź do zaufanej gildii.

MAM NADZIEJĘ,ŻE PORADNIK SIĘ PRZYDAŁ :)

Opublikowano

Gunwo ! Lepiej kopac wielkie pomieszczenie ... w pare stron zeby moc uciec... a stoniarki slychac deklu.... i lepiej na początku grać na nodusie zeby zdążyć lognąć bo masz wielkie nicki :D !

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Opublikowano

Ja mam to gdzieś, jak tam grałem to na radarze mnie zabijali. w końcu się zdenerwowałem i zainstalowałem, ale ja nikogo nie zabijałem za pomoc niego, tylko używałem go do uciekana przed radarowcami. A gdy juz miałem własną gildie 1dzień to takie noobek łaził u góry i się na mnie gapił ja gaiłem się na niego i po 5min archi się do mnie tepnoł i napisał logniesz ban wtedy mu to powiedziłem a on chamsko dal mi bana.

I od tej pory mamn ich w d*pie!

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Gunwo ! Lepiej kopac wielkie pomieszczenie ... w pare stron zeby moc uciec... a stoniarki slychac deklu.... i lepiej na początku grać na nodusie zeby zdążyć lognąć bo masz wielkie nicki :D !

Znalazl sie znawca,ktory na niczym sie nie zna.

Opublikowano

@up Po tym poście widać jakość kultury autora tematu.

#słaby_poradnik

Opublikowano

Moze sie przydac ale co do tych wielkich jaskin to wg. mnie zadna roznica jak ktos bd niedalego cb to i tak cie znajdzie a jak masz duzy cave masz gdzie orac :-)

Cześć...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...