Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wytłumaczcie mi !

TheMatrixen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Jestem nowy w lol'u i bardzo proszę was o wytłumaczenie mi jak poprawnie grać by wygrać

co oznaczają jakieś tam zwroty skróty i h** wie co jeszcze.

O co chodzi w bronzie i jakiś innych i jak to zdobyć.

I jak poprawnie się posługiwać postaciami (chodzi o klasy np.mag ,... )

Dziękuje i Lajk za wytłumaczenie :)

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Skróty... w lolu posługujemy się skrótami aby nie marnować czasu na pisanie całych zdań, bo w lolu każda sekunda jest cenna.

Słowniczek znajdziesz w tutorialach

Brąz to najbardziej gówniana za przeproszeniem dywizja, trafiają tam same słabiaki. Zdobyć ją możesz przegrywając rankedy klasyfikacyjne

Zazwyczaj jest takie ustawienie

Adc & Support BOTLANE

Mag, czarodziej czy jak to tam nazywasz MIDLANE

Tank TOPLANE

Tank z damagem JUNGLE

Opublikowano

Witam !

Jestem nowy w lol'u i bardzo proszę was o wytłumaczenie mi jak poprawnie grać by wygrać

co oznaczają jakieś tam zwroty skróty i h** wie co jeszcze.

O co chodzi w bronzie i jakiś innych i jak to zdobyć.

I jak poprawnie się posługiwać postaciami (chodzi o klasy np.mag ,... )

Dziękuje i Lajk za wytłumaczenie :)

Jak grać by wygrać, huh ? Zniszcz nexus przeciwnika, skup się na last hitowaniu creepów (to znaczy wykonaj ostatni śmiertelny cios na nim), tą metodą będziesz zdobywał przewagę w goldzie, co za tym idzie w itemach i statystykach swojej postaci, to jest najważniejsza podstawa dla początkujących graczy, o wardowaniu czy kontroli objectivów nie będę ci pisał bo dopiero zaczynasz, nie warto ci jeszcze tym zawracać głowy.

Skrótów zbyt wielu tutaj unikalnych nie ma, osobiście nauczyłem się wszystkich z innych gier, ale przybliże ci parę.

GG-Good game, dobra gra

WP-Well played, dobrze zagrane

SS/Mia-Missing in Action, oznacza że przeciwnik zniknął z liniii stanowi zagrożenie dla innych członkó zespołu, aczkolwiek po wprowadzeniu nowych pingów nie używam już tego w ogóle.

Buff-Dodaje nam czasowe ulepszenie naszej postaci np

Blue, zwiększa regenerację many i czas cooldownów.

Red, zwiększa nasze obrażenia zadając true dmg przeciwnikowi i slowując go.

Baron, daje buff dla całej drużyny zwiększa Moc umiejętności, Obrażenia od ataku, regenerację many i zdrowia.

AD-Attack damage, obrażenia od autoataków.

AP-Ability power, moc umiejętności.

Co do wygrywania, przyjdzie z czasem, jak mówią trening czyni mistrza ;).

V%20Zed%20Dahmer_euw_238_0_nozg.png

,,If you repeat a lie often enough, people will believe it, and you will even come to believe it yourself.'' ~~ Joseph Goebbels.

Opublikowano

Skróty kolega UP Ci podał.

W grze skupiaj się na farmie(próbuj last hitować),nie wbijaj się po fragi,graj spokojnie a co najważniejsze myśl.

Zawsze na początku napisz na którą linię chcesz iść,po czym zlockuj jakąś postać którą lubisz i ucz się na niej grać.

Gdy już złapiesz doświadczenie to przerzucaj się na inne postacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...