Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Unable to determine current version

broneq00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ;P

Chciałem ostatnio zacząć przygodę z grą Tera Online.

Dostałem za darmo oryginalną gierkę w formie 4 płyt, więc mogłem zaoszczędzić sobie pobieranie wielu GB plików ;P

Jednak po instalacji i około 2/2,5 h patchowania pojawia się problem - nie można określić wersji klienta (zawarty na screenie) :

1388354334-U117372.jpg

i oczywiście nie mogę ani nacisnąć "PLAY", a w "Launcher Settings" zablokowaną mam opcję "Repair your install" . Nie chcę komentarzy typu "Google nie boli", gdyż szukałem, próbowałem różnych sposobów m.in. dopisywanie w system32/etc w pliku host jakiegoś ip, który znalazłem na zagranicznym forum oraz podmiany pliku "pgc_v2.version" (ten sposób widziałem na kilku stronach i serwisie Youtube), jednak nic nie pomaga. Instalowałem 3 razy na nowo i patchowałem, i niestety nie mam już sił :D

Prosiłbym o pomoc, jeśli ktoś potrafi jej udzielić :)

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

Hmmm sam launcher z Twojego screen'a wygląda dosyć dziwnie. Wydaje mi się, że powinieneś jednak olać te płytki i pobrać grę ze strony ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano
Ehh a nie wystarczyłaby podmiana launchera, gdyby ktoś mi zuploadował ? :( Pobieranie 25GB przy necie 2mb/s to trochę straszne :D

I dlaczego dziwnie wygląda ? :D Pobrany ze stronki wygląda inaczej ?

Gierkę tą dostałem w październiku tamtego roku, chyba przed tym jak wszedł system F2P, bo na pudełku mam info, że gra jest na abonament i mam w prezencie miesiąc za free :D Ale po update'ach powinno być wszystko dobrze ;/

P.S.

Po wklejeniu nowego launchera ze stronki www.tera-europe.com wygląda on tak :

1388365065-U117372.jpg

póki co stoi na tych 97% i procesie "aplikowania patcha", więc zobaczymy ;d

P.S 2 Pogrzebałem trochę, jakoś udało mi się uzyskać dostęp do samonaprawy i teraz jest to samo co wyżej tylko stoi na 100% i chu wie co będzie z tego ;D

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

No teraz launcher wygląda tak jak powinien ;)

CO do zwiechy na 100%, wyłącz launcher i odpal jeszcze raz ;) Jeśli nie pomoże, to czekaj aż do skutku.

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

A no tak właśnie teraz planuję zrobić ;D

Wczoraj zostawiłem ten proces i przez 3h się nic nie ruszyło, ale już nie wytrzymałem ;P

Teraz usunąłem antywira, aby jakby co nie usunął jakiegoś pliku podczas patchowania lub nie blokował jakichś ip :D Dowiedziałem się, że klient na płytach, które posiadam to wersja "przedpotopowa", ale niby pobranie wszystkich update'ów powinno rozwiązać problem. Tyle, że na forach piszą, iż po spatchowaniu gry do najnowszej wersji zajmuje ona grubo ponad 30 GB, a u mnie 28 GB :P

Dzisiaj zainstalowałem grę z płytki, wrzuciłem najnowszego launcher'a z europejskiej strony Tera Online, wyczyściłem całego kompa z plików cookies, zalegających rejestrów itp. i właśnie rozpoczynam patch'owanie :D

Tak myślałem czy to, że posiadam polskie ip blokuje mi możliwość poprawnego odpalenia gierki, ale nie wiem - nie znam się ? :P

Aha i czy podczas każdego odpalania launcher'a pokazuje się okno logowania i dopiero później można pobierać patch'e i grać czy jest jakoś inaczej? Gdyż na starym launch'erze przed każdym działaniem w nim musiałem się logować na konto,a na tym nowym w ogóle mi się nie pokazuje? :D

P.S. Heh chyba Antywir blokował jakieś pliki, gdyż mam ich teraz trochę więcej, a ściąganie update'ów oblicza mi na 1 dzień :D Czyli przy moim necie to ok 25-30 GB ( gra razem będzie ważyć z 50-60gb ), więc teraz jest chyba w porządku.

Pytanie : Czy w launch'erze podczas pobierania update'ów mogę dać spokojnie pauzę i kontynuować w następny dzień po wyłączeniu kompa ? :P

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

Stanisław Lem

Opublikowano

Pytanie : Czy w launch'erze podczas pobierania update'ów mogę dać spokojnie pauzę i kontynuować w następny dzień po wyłączeniu kompa ? :P

U mnie TERA zajmuje 31,1 GB, jest to najaktualniejsza wersja.

tq23gf.jpg

Naprawdę najlepiej polecam Ci pobrać tą TERĘ ze strony jak należy ;)

Odnośnie patch'owania możesz go wyłączyć i kontynuować następnego dnia ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Tak wiem, że tyle zajmuje, bo później pliki kompresują się do ok. 30 GB, więc wszystko się zgadza :P

Ehh tylko czekać całe 24h aż się pobierze ... :(

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...