Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

8 gb ramu ddr2 zamula 7

pbw78

Pytanie

Opublikowano

Witam dokupiłem sobie ram firmy Kingstone 2x2gb DDR2 . W sumie mam takie wlozone kosci ramu,wszystkie ddr2:
-GoodRam 800 mhz 2gb
-Kingstone KVR800D2N6/2gb (800 mhz 2gb)
- 2x Kingstone KTH-XW4400C6/2g ( 800 mhz 2gb, te kosci zostaly dokupione)
Przy wykorzystywanym ramie system zalacza sie bardzo wolno muli wyskakuje czarny ekran na krotka chwile. Procesor dziwnym sposobem pracuje ciagle przy 80-100% tak jakby tylko on pracowal ram jest na 15%-17% max pracuje. Moja plyta glowna to Gigabyte G33M-S2. Procesor intel core quad Q6600 At 2,4 GHz. Po wyjeciu 1 z kosci kupionej czyli bylo 6 gb ramu komputer normalnie sie zachowywal szybko pracowal 0 zaciec procesor wrocil do normy. Mam Windows 7 Home Premium x64. Dziwna sprawa ;c Prosze o jak najszybsza pomoc.? Czemu nie da sie normalnie pracowac na 8 gb ramu i czy jest szansa zeby pracowal.??? Wie ktos moze;P Ram uzywany ale to i tak nic nie zmienia.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obojetnie jakie mam do 6 gb nic sie nie dzieje 0 zaciec nic to nie wina ramu,bo wszystko jest dobrze mam np wlozone 2xKingston i goodram i nic . Tylko nie wiem bo ja mam wszystkie ramy single nie duale i moze to jest to bo plyta moze do 8 gb ale dual czy to moze byc ten problem??? Ramy sa sprawne napewno sprawdzalem. Ram widac ze jest 8 gb ale to nie tlumaczy tego ze procesor robi wiekszosc pracy za ram i pracuje na takich obrotach... Moze plyta jest w stanie 8 ale tylko i wylacznie w dualu a nie single ; /

Opublikowano

Ktoras kosc moze robic problemy, sprawdz ktora wyjmujac po kolei pojedynczo kazda i sprawdzajac ktora to, potem wyjmij wszystkie i wloz ta podejrzana kosc i zobacz czy komputer dalej bedzie sie zawieszal. Mozesz tez puscic memtesta na kazdej kosci oddzielnie zeby sprawdzic czy wszystko jest ok.

Opublikowano

Zrób tak włóż te : - 2x Kingstone KTH-XW4400C6/2g ( 800 mhz 2gb, te kosci zostaly dokupione)

sprawdz czy działa normalnie Jak tak to dołóż tą -Kingstone KVR800D2N6/2gb (800 mhz 2gb) Jak będzie działał normalnie to dołóż tą -GoodRam 800 mhz 2gb

Ten problem może się wiązać z tym że Kingston gryzie się z Good Ram ale mogę się mylić

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Witam dokupiłem sobie ram firmy Kingstone 2x2gb DDR2 . W sumie mam takie wlozone kosci ramu,wszystkie ddr2:

-GoodRam 800 mhz 2gb

-Kingstone KVR800D2N6/2gb (800 mhz 2gb)

- 2x Kingstone KTH-XW4400C6/2g ( 800 mhz 2gb, te kosci zostaly dokupione)

Przy wykorzystywanym ramie system zalacza sie bardzo wolno muli wyskakuje czarny ekran na krotka chwile. Procesor dziwnym sposobem pracuje ciagle przy 80-100% tak jakby tylko on pracowal ram jest na 15%-17% max pracuje. Moja plyta glowna to Gigabyte G33M-S2. Procesor intel core quad Q6600 At 2,4 GHz. Po wyjeciu 1 z kosci kupionej czyli bylo 6 gb ramu komputer normalnie sie zachowywal szybko pracowal 0 zaciec procesor wrocil do normy. Mam Windows 7 Home Premium x64. Dziwna sprawa ;c Prosze o jak najszybsza pomoc.? Czemu nie da sie normalnie pracowac na 8 gb ramu i czy jest szansa zeby pracowal.??? Wie ktos moze;P Ram uzywany ale to i tak nic nie zmienia.

A powiedz ile wolnego miejsca masz na systemowym dysku

Co do ramu masz na płycie głównej 4 wejścia 2 żółte i 2 czerwone Sprawdź czy masz włożone ram kompletami Bo masz 2x Goodram i 2x Kingston

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...