Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] AR na perm, m416 CQB vs Carbon15

Tfardy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

SMG i SR już zakupiłem sobie na perma, więc postanowiłem sprezentować sobie jeszcze jedną broń i chciałbym nabyć jakieś ciekawe AR.

Zastanawiam się nad m416 CQB i Carbon15 z tego co czytałem w innych tematach także są polecane te dwie bronie, więc najbardziej interesowałyby mnie właśnie te dwie AR'ki. :)

Swego czasu przy mniejszym lvl'u całkiem dużo grałem zwykłą m416 i dobrze się sprawowała w moich rękach. Jaka jest różnica w praktycznym zastosowaniu m416 CQB, czy też Carbon15, a teoretycznie (czyt. statystyki).

Może polecacie coś od siebie i macie jakieś argumenty, które przemówią do mnie w wyborze tej polecanej? :P

Tylko proszę mi nie pisać, że m416 CQB jest tak popularna, że można nią grać jak się podniesie, bo dla mnie to głupie stwierdzenie, w lobby nie podniosę broni. ;D

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam, Tfardy. :)

Opublikowano

Carbon 15 to takie AR-SMG, ale ja wybrałbym CQB, ta broń jest op po prostu, na każdym roomie możesz ją spotkać, podnieść i przetestować, choć teraz wybrałbym bardziej PSY CQB.

Opublikowano

Wybierałem ostatnio między nimi dwoma. I kupiłem Carbon 15. Szybki, celny oraz nie duży recoil. Polecam.

Właśnie głównie czekałem na Twoją opinie, bo śledziłem Twój temat. :) Dzięki, poczekam może jeszcze ktoś się wypowie. ;)

@Valze akurat teraz w wersji PSY już nie ma, a szkoda, bo jednak ten 1 DMG miał więcej. :)

Te 6 różnicy recoil m416 CQB, a Carbon15 to dużo w praktyce?

Opublikowano

Właśnie głównie czekałem na Twoją opinie, bo śledziłem Twój temat. :) Dzięki, poczekam może jeszcze ktoś się wypowie. ;)

@Valze akurat teraz w wersji PSY już nie ma, a szkoda, bo jednak ten 1 DMG miał więcej. :)

Te 6 różnicy recoil m416 CQB, a Carbon15 to dużo w praktyce?

Zależy. Carbon jednak ma ten mały recoil, a CQB zerowy. Chociaż po zamontowaniu itacha(celwnik) jest mała różnica między CQB, a właśnie carbonem.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Ten recoil chodzi za mną i wybrałbym m416, ale jeszcze nie wiem, podejmę decyzję później jak sobie trochę pogram. :) Jednak na 65% wezmę Carbona. :)

Ostatnio grałem same qr, więc nie wiem jak to jest z tymi broniami, ale skoro tyle graczy używa m416 CQB to może uda mi się podnieść i wypróbować, wtedy podejmę ostateczną decyzję. :P

Dektored- ten Carbon to z całą pewnością broń z którą można zostać na dłużej? :)

Opublikowano

Powiem krótko mam cqb na perma bo jest to jeden z moich pierwszych permów wiadomo mały lv lowek ze mnie był i kupiłem co ?? No pewnie cqb. Do dziś nie gram tym gównem nudzi się pograj high recoil np xm8 mk14 mod ak74m doradzam Carbona sam zastanawiam się nad kupnem chociaż czekam aż naprawią buga z micro uzi jak nie to kupie carbona :)

Opublikowano

Ten recoil chodzi za mną i wybrałbym m416, ale jeszcze nie wiem, podejmę decyzję później jak sobie trochę pogram. :) Jednak na 65% wezmę Carbona. :)

Ostatnio grałem same qr, więc nie wiem jak to jest z tymi broniami, ale skoro tyle graczy używa m416 CQB to może uda mi się podnieść i wypróbować, wtedy podejmę ostateczną decyzję. :P

Dektored- ten Carbon to z całą pewnością broń z którą można zostać na dłużej? :)

Tak w zupełności wystarcza i nawet zastąpi Ci SMG, bo jest w miarę szybki.

Powiem krótko mam cqb na perma bo jest to jeden z moich pierwszych permów wiadomo mały lv lowek ze mnie był i kupiłem co ?? No pewnie cqb. Do dziś nie gram tym gównem nudzi się pograj high recoil np xm8 mk14 mod ak74m doradzam Carbona sam zastanawiam się nad kupnem chociaż czekam aż naprawią buga z micro uzi jak nie to kupie carbona :)

Nie kupisz raczej uzi bo konserwacja jest w środę, a wtedy kończą się permy. Tak samo jest z FR F2. No chyba, że nexon da te permy oddzielnie potem do kupienia. Ja czekam na dualki :P.

Opublikowano

Tak w zupełności wystarcza i nawet zastąpi Ci SMG, bo jest w miarę szybki.

To już teraz raczej na pewno wybiorę Carbon15.

Na te dualki to i ja się szykuje, jakby były w miarę przystępnej cenie to się skuszę. :) Może na urodzinki dadzą, ale bardziej czekam znowu na porządny exp, bo zestaw na qr wykupiony do 22 stycznia. :)

Jeszcze raz dzięki za pomoc. Jeszcze trochę pogram, ogarnę temat i podejmę ostateczną decyzję. :)

Opublikowano

To już teraz raczej na pewno wybiorę Carbon15.

Na te dualki to i ja się szykuje, jakby były w miarę przystępnej cenie to się skuszę. :) Może na urodzinki dadzą, ale bardziej czekam znowu na porządny exp, bo zestaw na qr wykupiony do 22 stycznia. :)

Jeszcze raz dzięki za pomoc. Jeszcze trochę pogram, ogarnę temat i podejmę ostateczną decyzję. :)

Duale jakby mieli dać to raczej w tą środę bo teraz ich nie ma. Ewentualnie są w paczce za 70k, tam jeszcze jest AW, CQB, MZP i jakieś inne bronie.

Opublikowano

Duale jakby mieli dać to raczej w tą środę bo teraz ich nie ma. Ewentualnie są w paczce za 70k, tam jeszcze jest AW, CQB, MZP i jakieś inne bronie.

No o tej paczce to wiem, ale nie wydam 70k tylko dlatego, że zależy mi na dualach, a poza tym to nie chcę inwestować tak w grę, teraz zamówiłem NX'y, bo chciałem kupić CZ Skorpion EVO 3, a że prawie starczyło na SR to dosłałem sms'a i kupiłem także snajpę, a teraz mnie wzięło na AR, mam ponad 150zł na karcie i tak poza pakietami nic nie kupuję, więc dorzucę jeszcze te 2 sms'y na Carbona15. Nie chcę wydawać dużej kasy na grę, dlatego też wolę być 100% pewny swych zakupów. :) Ewentualnie duale jak będą na perm to PSC, albo z konta online zamówie NX na nie. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...