Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Anivia a obecna meta

mario5064

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy warto na dzien dzisiejszy mainowac Anivie ? Czy raczej nie da sie osiagnac nia takiego poziomu jak fizzem zedem ahri czy orianna ?

Opublikowano

Ta.. Anivia najwiekszy dmg chyba early u APC. Trafisz z Q + E i enemy nie ma pół hp..

Dobrze zrobisz szybko wbijesz FB. W late jak nią grałem to w tanków słabo ładowałem mimo że miałem tego Void Staffa nie wiem może maski mi zabrakło.

Polecam

Opublikowano

Ta.. Anivia najwiekszy dmg chyba early u APC. Trafisz z Q + E i enemy nie ma pół hp..

Dobrze zrobisz szybko wbijesz FB. W late jak nią grałem to w tanków słabo ładowałem mimo że miałem tego Void Staffa nie wiem może maski mi zabrakło.

Polecam

Chyba gry pomyliłeś kolego ...

Na początku jest strasznie mano żerna i papierowata .

Wystarczy poczekać do Early i każdy teamfight jest nasz .

Imo w tej mecie jest jej ciężko, ponieważ po mapie biegają takie ścierwa jak nasus ...

Sam fakt, że froggen nią rzadko gra daje do myślenia .

Opublikowano

Imo w tej mecie jest jej ciężko, ponieważ po mapie biegają takie ścierwa jak nasus ...

Ścierwo Nasus? Widać ze gówno sie na lolu znasz i siedzisz w bronze.

Opublikowano

Jak jesteś na takim poziomie że chodzisz Anivia na Renektona na topie to co sie dziwić że nie składasz nikogo na combo.

Chyba ty kolego nigdy anivia nie grałeś i nie wiesz jak duży DMG ona może wycisnąć z tych 2 marnych skilli.

Wystarczy że użyjemy Ulta/Kuli i of trafimy i mamy podwójny damage z E...

Wystarczy umieć się pozycjonować anivią pokeować i łatwo możemy wygrać lane'a.

Tak więc nie wiem kto tu gry myli "kolego".

Opublikowano

Opłaca się jeżeli umniesz wytrzymać early bez many, bo jest strasznie manożerna do czasu zakupu kropelki.

Ale jak już masz kropelkę możesz działać, jak wymainujesz to możesz bardzo szybko i skutecznie zadać tony dmg.

Np. Walisz ulti, potem stuna (Q), E i kiedy będzie chciał uciekać walisz ścianę.

Przypominam również o fantastycznej pasywce ^^

928011413476457403957.png

Opublikowano

Ma stuna,obszarowy DMG,nawet wysokie przeliczniki oraz takiego jakby shield'a.Do tego ma fajną pasywkę.

Lecz jest papierowa,jak ktoś ją złapie w stuna/mocnego slow'a nie ma jak uciec,do tego dużo postaci ją kontruje.

Myślę że nie dorówna fizz'owi,ahri itp.

Opublikowano

nie pasuje do mety, obecnie kiedy gra się bardzo mobilnymi postaciami Anivia nie poradzi sobie, fakt faktem - robi spory dmg, ale nie ma żadnego dobrego escapu.

XYZ

Opublikowano

I nie zapominajmy, że jest bardzo ciężką postacią do ogarnięcia.

Nie polecam jej niestety, brak mobilności.

Opublikowano

Jeden mówi że anivia ma najwięKszy dmg w early drugi tak dobrze zna angielski że myli early z late-m... Anivia to mocny mider z kapitalnym dmg i zestawem cc który może łatwo zmienić losy tf. Fakt wymaga ogarniecia i fakt nie mamobilności ale to co ona oferuje to to rekompensuje. I do tego jest tak rzadko grana że ludzi po prostu nie potrafią przeciwko niej grać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...