Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z mobgrinderem

kubkub1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otoz zrobilem sobie mobgrinder na 2 osobnych swiatach (superplaski - Creative , normalny - Survial)

Problem polega na tym ze na super plaskim moby z 1 pietra respia sie jak szalone, a z normalnego prawie wogole sie nie respawnuja mimo ze mam chyba z 5 pieter.

Probowalem z tym samym poziomem co na super plaskim (52 - 77) ale i to nie pomoglo.

Prosze o pomoc :]

Arcymistrz
Opublikowano

Super płaski ma tylko 4 kratki podłoża (jeśli nic nie zmieniałeś), więc on nie respi się w cave'ach ani innych strukturach tylko w miejscu koło jednego gracza.

Zmień odległość postoju.

Opublikowano

-

Super płaski ma tylko 4 kratki podłoża (jeśli nic nie zmieniałeś), więc on nie respi się w cave'ach ani innych strukturach tylko w miejscu koło jednego gracza.

Zmień odległość postoju.

stalem kilkanascie kratek obok. widzialem ze sie respia bo mam moda zen's minimap. ale po jakims czasie robily sie jasniejsze na mapce i wkoncu częsc zniknela (prawdopodobnie z ostatnich pietrer)

Opublikowano

Powinieneś mieć opcję chunków w zei's minimap - zmień je.

co dokladnie mam zmienic?

1 raz mam tego moda i jeszcze nie ogarniam zbytnio

Opublikowano

Jedyna co mi przychodzi do głowy to porozstawiać pochodnie w okolicy i sprawdzić czy nie ma w okolicy jakiś jaskiń (w górze i pod ziemią / wodą w okolicy ) i ew. je albo załatać lub oświetlić ...

signature.png

Opublikowano

Jedyna co mi przychodzi do głowy to porozstawiać pochodnie w okolicy i sprawdzić czy nie ma w okolicy jakiś jaskiń (w górze i pod ziemią / wodą w okolicy ) i ew. je albo załatać lub oświetlić .

a co mi ma to dac :> :P

Opublikowano

Tak jak przedmowca mowi... bo obecie nie. moga sie tam spawnowac a jest okreslona liczba mobow na jakis tam obszar i zamiast generowac sie w ciemnych jaskiniach - gdzie sa niepożądane teraz dla cb - tylko w mob grinderze gdzie je chcesz ...

P.s.

Tak w skrócie zmniejszasz im obszar w ktorym moga sie spawnowac .. :P

signature.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...