Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Podkładka chlodząca

prb5g

Pytanie

Opublikowano

Witam. Czy podkładki chłodzace sprawdzaja sie do laptopow? Strasznie mi sie grzeje nawet jak chodzi z 15 minut....

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam podkładke pod swojego laptopa to o 5-7 stopni potrafi być chłodniejszy i tak temp dochodzą do 90C lecz kiedyś przy 90 było mniej fps niż teraz przy tych samych 90C

Mam taką cooler master z 1 wiatrakiem 140mm na środku na 17" i się pięknie sprawuje, można podnosić popuszczać podkładkę na zawiasach więc sie dostosuje do każdego laptopa

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Swoje robią, nawet najtańsza z Tesco powinna dać efekty, tylko zależy, czy trzymasz ciągle laptopa na biurku, czy dajmy na to na nogach, bo wtedy dochodzą jeszcze kwestie wygody.

436951440626370320491.png

Opublikowano

zauważyłem jak chodzi te z 15minut to odrazu mi fps spadaja..

Opublikowano

W laptopach powinna ona być wymieniana częściej niż w PC, bo w nich jest katowana owiele bardziej.
Oczywiście że efekty da, jeśli nie zmieniałeś jej od roku+ to temp może spaść nawet o 8-10+ Stopni.
A przeczyszczenie z kurzu także da swoje ;).

graphic.png
Opublikowano

Swoje robią, nawet najtańsza z Tesco powinna dać efekty, tylko zależy, czy trzymasz ciągle laptopa na biurku, czy dajmy na to na nogach, bo wtedy dochodzą jeszcze kwestie wygody.

Caly czas na biurku.

Opublikowano

Okej dzieki wielkie to trzeba bedzie zainwestowac i przeczyscic troche lapka :P A co do pasty termoprzewodzącej sprawdza sie bo niby tez cos schładza układ

Opublikowano

W laptopach powinna ona być wymieniana częściej niż w PC, bo w nich jest katowana owiele bardziej.

Oczywiście że efekty da, jeśli nie zmieniałeś jej od roku+ to temp może spaść nawet o 8-10+ Stopni.

A przeczyszczenie z kurzu także da swoje ;).

Oby sie sprawdzilo :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...