Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wydajność wirutalna VS Wydajność normalna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie jest trudne w opisaniu, ale postaram się to jak najlepiej opisać.

A więc jaka jest różnicą między odpalonym serwerem minecrafta na głównym systemie komputera debian 7 VS Windows 7, a na nim postawiony virutalbox z systemem Debian 7 i na debianie odpalony jest serwer minecrafta poza virtualboxem na windowsie 7 wszystkie procesy są wyłączone.

Sprecyzowana odpowiedź:

1. Serwer będzie wydajniejszy na debianie 7 postawionym jako główny system komputera.

2. Serwer będzie tak samo wydajny na virutalboxie jak na debianie 7 postawionym jako główny system komputera.

3. Różnica jest BARDZO mała.

Zastosowanie Virtualboxa:

- Gdy jest mało graczy tak aby nie tworzyć lagów można pograć w jakąś gierkę na windowsie a serwer mięc odpalonym na wirtualnym debianie 7.

- Wygodniejszy sposób działania.

x

Opublikowano

Oczywiscie, ze na debiabie! Roznica jest spora. Kompletnie nie rozumiem co tu w ogl robi VB......

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Oczywiscie, ze na debiabie! Roznica jest spora. Kompletnie nie rozumiem co tu w ogl robi VB......

Kompletnie nie zrozumiałeś pytania -..- Dla twojej informacji 2 serwery są postawione na debianie tylko że jeden na wirutalnym a drugi na głównym systemie..

x

Opublikowano

eh.... Tak, wydajność będzie większa jak postawisz na debianie i debian będzie jako główny system.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...