Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]DirectAdmin problem z wgraniem szablonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie kupiłem na FiberHost.pl domenę www tam dają hosting directadmin. Mój problem polega na tym, że mam już gotowy szablon strony html co mam zrobić, żeby po wgraniu szablonu i wpisaniu adresu mojej strony pokazywało mi mój szablon. Bo narazie jak wpisuje domenę mojej strony wyskakuje błąd, ze taka strona nie istnieje. Z góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Musisz przekierować DNS na swój hosting

Może to zabrzmi głupio ale jestem totalnie zielony w prowadzeniu stron. Jak byś mi dał link do jakiegoś poradnika lub wytłumaczył jak to zrobić, żeby po wpisaniu nazwy mojej domeny otwierało index.html Był bym bardzo wdzięczny.

Opublikowano

DNS domeny dodać na serwer WWW odczekać do 48 godzin i wtedy wchodzi się przez FTP do serwera WWW i wgrywasz wszystkie pliki z szablonem HTML, chyba że to jest na jakimś silniku to też będziesz musiał ten silnik zainstalować. A potem to już wchodzisz na swoją domeną i gotowe ;).

Opublikowano

DNS domeny dodać na serwer WWW odczekać do 48 godzin i wtedy wchodzi się przez FTP do serwera WWW i wgrywasz wszystkie pliki z szablonem HTML, chyba że to jest na jakimś silniku to też będziesz musiał ten silnik zainstalować. A potem to już wchodzisz na swoją domeną i gotowe ;).

A dało by rade żebyś mi dokładnie wytłumaczył jak zrobić to na dirctadmin ?

Opublikowano

Masz kupioną domenę ? jak tak to wchodzisz na hosting gdzie kupiłeś tą domenę i szukasz DNS jej, jak nie możesz to piszesz tam do konsultanta i prosisz o pomoc. Następnie wchodzisz tam w DirectAdmin i szukasz zarządzanie DNS czy coś takiego ale nie jestem pewien czy w directadmin jest i tam dodajesz te DNS z hostingu domeny i musisz góra odczekać 48 godzin aby DNS'y się przekierowały. PS - Nie jestem pewien czy dobrze mówię bo DirectADmin używałem kiedyś tylko raz i nie pamiętam za dobrze, nawet nie jestem pewien czy tam się zmienia DNS serwera WWW itp.. ponieważ ja używam innego hostingu i ja mam łatwiej ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...