Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problematyka SteamBoxa

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że każdy z was słyszał o Steamboksie, konsola która szykuje nam Steam. Ma ona oddalać gry kupione przez nas na kompa na telewizorze. Będzie się dało kupować lepsze części, tak jak do komputera. No i siedZąc sobie i myśląc zauważyłem bardzo poważny problem w tej koncepcji. Dużą dziurę.

Cena gier!

O co chodzi?

Powiem na przykładzie dajmy na to, Portala.

Jest jeden gość i kupuje po premierze ta gre na ps3 za 240zł. Jest drugi i kupuje keja również po premierze za 180zł na steam. Potem wchodzi steambox, i drugi uznaje że chce to kupić. PS3 to konsola i SB to konsola. Tak więc jeden będzie musial bulic 70zł na stare gry (cena na psa NIGDY nie schodzi ponizej 40,30zł) , a drugi będzie mogl łowić klucze i cieszyć się tym samym za 5 zł albo za Humble Bundle! To konsola i to konsola! czy to nie lekkie… kurestwo? Ja mam PS3 i Portala za 100zł a kolega z SB złowi ten klucz za free na jakimś giveawayu? Jeszcze nikt tego nie wie, ale po wejściu Boxa albo wszyscy się wkurwia na Steam, albo wszyscy zbojkotuja konkurencyjne platformy i przejdą na steam. To będzie kafastrofa…

A wy co o tym sadzicie?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Lol,

to będzie tak jak komputer..

Tylko mniejsze i przenośne, ale przecież teraz też możesz kompa podłączyć do telewizora przez HDMI i grać..

Przecież nic się nie zmieni w cenach itd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...