Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Battlefield 4 wydajność

Negr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż kupiłem sobie Battlefield 4 i na moim komputerze powinien w miarę dobrze chodzić na ustawieniach niskich/średnich (zdjęcie poniżej). Ale co zadziwiające nawet na niskich zacina się tak że sie grać nie da, dodam jeszcze że tak samo się zacina nawet na ultra. Pobrałem aktualizacje sterownika do karty graficzne, czy muszę pobrać do procka tak samo? Może mam po prosty za słabego PC'ta?

.

.

Komputer-1387817201.png

Opublikowano

Sprzęt masz dobry.

Na średnich powinna gra działać.

Masz uruchomione jakieś wymagające programy w tle systemu?

Jedynie origin, skype i steam. Dodam jeszcze że nawet na ustawieniach średnich BF4, grafika nie dorasta do pięt do grafiki BF3 na średnich ustawieniach.

Na ustawieniach "AUTO" mam prawie wszystko na wysokich.

Opublikowano

Gra zacina Ci się również na innych serwerach i kampanii?

Tak zacina mi się wszędzie... Co dziwne zacina mi się tak samo na każdych ustawieniach graficznych, a dlatego różnica jakości grafiki jest prawie nie zmienna.

Opublikowano

Ściągnij sterowniki beta od nvidii. Poprawią ci znacznie grafikę i ustawią w taki sposób, że będzie jak najbardziej wydajna

9368_gold.png

Opublikowano

Ściągnij sterowniki beta od nvidii. Poprawią ci znacznie grafikę i ustawią w taki sposób, że będzie jak najbardziej wydajna

Tylko jeśli wierzyć ss, to on ma radka z rodziny 77xx, tak dla pewności podaj dokładny model, bo jeśli masz coś pokroju 7770, to wątpię, że pograsz bez freezów.

@Down.

No problem ;)

436951440626370320491.png

Opublikowano

Tylko jeśli wierzyć ss, to on ma radka z rodziny 77xx, tak dla pewności podaj dokładny model, bo jeśli masz coś pokroju 7770, to wątpię, że pograsz bez freezów.

Sorki, miało być stery beta do HDków. Pomyliłem się

@up

:]

9368_gold.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zaktualizowałem win 7 i trochę mam więcej FPS.

Trochę poszperałem w necie i mam kilka pytań:

1. Podobno na win 8.1 gra działa płynniej?

2. Czy zmniejszenie rozdzielczości pomaga? Mam monitor o rozdzielczości 1920x1080, jaka jest najmniejsza możliwa rozdzielczość na którą mogę zmienić?

Opublikowano

Zaktualizowałem win 7 i trochę mam więcej FPS.

Trochę poszperałem w necie i mam kilka pytań:

1. Podobno na win 8.1 gra działa płynniej?

2. Czy zmniejszenie rozdzielczości pomaga? Mam monitor o rozdzielczości 1920x1080, jaka jest najmniejsza możliwa rozdzielczość na którą mogę zmienić?

Win 8.1 ma ciut lepszą wydajność, więc gra będzie działać trochę płynniej.

Rozdzielczość możesz ustawić nawet 800x600 (za pomocą config).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...