Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jestem uzależniony od gier, POMOCY

Black-white

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, jestem uzależniony od gier i nie wiem jak sobie poradzić. Nie odrabiam prac domowych, nie uczę się, w szkole jestem rozkojarzony, bo ciągle rozmyślam o grach Ja już nad tym nie panuję, nie wiem co mam zrobić ze sobą.

"Bo rocznik to tylko cyfry, a cyfry to nie uczucia."

"Nie ważne jak wolno robisz postępy i tak jesteś o krok dalej niż Ci, którzy wciąż siedzą na 

dupie i narzekają."

Uczeń
Opublikowano

Przestań grać :D

Poproś rodziców aby ci zabrali sprzęt na którym grasz i po sprawie!

Staraj się nie myśleć o tym

Opublikowano

Przeruchaj sobie jakąś ładną laskę z gimnazjum, zabij ją, pochowaj w lesie. Jak cbś nie wpadnie ci do chaty następnego dnia to tą czynność powtórz.

Potem możesz się powiesić lub rozwiązać swój problem siedząc 80 lat w fajnej celi.

Polecam

graphic.png

Opublikowano

Przeruchaj sobie jakąś ładną laskę z gimnazjum, zabij ją, pochowaj w lesie. Jak cbś nie wpadnie ci do chaty następnego dnia to tą czynność powtórz.

Potem możesz się powiesić lub rozwiązać swój problem siedząc 80 lat w fajnej celi.

Polecam

Wielkie,dzięki na pewno skorzystam xD

"Nie ważne jak wolno robisz postępy i tak jesteś o krok dalej niż Ci, którzy wciąż siedzą na 

dupie i narzekają."

Opublikowano

Ustaw sobie hasło. Powiedź, żeby ktoś wpisał jakieś hasło na komputerze, a Ty go nie będziesz znał i po problemie :)

Liczyłem na bardziej rozbudowane rady,ale dzięki ;D

dupie i narzekają."

Opublikowano

Wyjdz na dwór, przebiegnij się pare kilometrów i odrazu Ci sie to spodoba i olejesz granie na rzecz biegania. Sam tak zrobiłem i działa ;)

l8jIhdD.png

FORGEJM PAŁER

Opublikowano

Wyjdz na dwór, przebiegnij się pare kilometrów i odrazu Ci sie to spodoba i olejesz granie na rzecz biegania. Sam tak zrobiłem i działa ;)

Chyba się to nie uda,bo jeździłem na zawody żeby nie iść do szkoły

dupie i narzekają."

Opublikowano

Twój wiek - 13 lat, więc nic Ci nie jest, uzależnienie od gier w tych czasach to norma. Znudzi Ci się :-)

Nie sądze, już bardzo długo gram, jedna gra mi się znudzi gram w inną i tak ciągle, jako że już mówiłem nie mogę się skupić na nauce itp. nie wiem co mam robić

dupie i narzekają."

Opublikowano

Nie sądze, już bardzo długo gram, jedna gra mi się znudzi gram w inną i tak ciągle, jako że już mówiłem nie mogę się skupić na nauce itp. nie wiem co mam robić

Miałem ten sam problem :P Znudziły mi się gry.

Jakiego masz kompa? Jak jakiś słaby, to na pewno Cie to uratuje :D

Opublikowano

Miałem ten sam problem :P Znudziły mi się gry.

Jakiego masz kompa? Jak jakiś słaby, to na pewno Cie to uratuje :D

To mamy problem,bo nowy komputer dostałem jakieś 5 miesięcy temu, za ok, 2500 zł.To trochę trudno będzie mi się z nim rozstać. Jak Ci się znudziły gry jak je masz jako hobby ;p

dupie i narzekają."

Opublikowano

To mamy problem,bo nowy komputer dostałem jakieś 5 miesięcy temu, za ok, 2500 zł.To trochę trudno będzie mi się z nim rozstać. Jak Ci się znudziły gry jak je masz jako hobby ;p

Nie ma problemu oddaj mi i po problemie ;)

..

Opublikowano

Ustaw sobie hasło. Powiedź, żeby ktoś wpisał jakieś hasło na komputerze, a Ty go nie będziesz znał i po problemie :)

Hasło po co, ja nie che grać gry,a komputer zawsze się przyda np.do odrabiania prac domowych, nie widzę tu żadnego sensu

Jeżeli lubisz grać to graj :) Proponuję zrobić sobie plan dnia, np. 1h nauki i 6h grania :D

Właśnie w tym problem te 6 godzin to za dużo,chce żeby wgl nie grałem, ale nie wiem jak kto zrobić,cały czas jest taka myśl kiedy wejdę np. w metka i pójdę expić

Nie ma problemu oddaj mi i po problemie ;)

Spoczko ,podaj adres i wysyłam xD

dupie i narzekają."

Opublikowano

tak od siebie nie rzucisz gier :)

Powiedz rodzicom że nie radzisz sobie za dobrze z nauką i potrzebujesz jakiejś motywacji. Niech oni założą hasło na komputer i będziesz mógł grać tylko wtedy gry np. dostaniesz jakąś dobrą ocenę lub 1 godzina uczenia=30 minut grania

skpUo.png

Opublikowano

Pomyśl o tym co będą o tobie mówić w szkole jak się nie zmienisz o.O

Zacznij myśleć o dziewczynach mi to pomaga we wszystkim daje ambicje itd. żeby przyszpanować :D

7138509900_1434192442.png

Specjalista
Opublikowano

Poszukaj sobie "dziewczyny" a odciągnie Cię to od komputera,bo bd za nią latał :P

Jeżeli to nie pomoże to usuń wszystkie gry i nic nie ściągaj :D

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Zniszcz sobie kartę graficzną i przez pół roku zbieraj na naprawę! Polecam, sprawdzone :) O wiele rzadziej gram, a jak już to zdecydowanie krócej. Wolę wyjść do znajomych i planować sylwester :D

Opublikowano

Zrób plan dnia. Poproś rodziców, aby zrobili Ci hasło. Możesz też iść do psychologa xD (wątpię abyś wybrał tę opcję). Postaraj się spędzać więcej czasu ze znajomymi, znajdź książki, które Cię interesują, jakieś twórcze zajęcie, dodatkowe lekcje cokolwiek, aby tylko odciągnęło Cię od komputera ;).

Gb2zMZi.png

Opublikowano

przegrane życie.

umrzesz na raka oczu jak się nie odkleisz od monitora

lolol

Opublikowano

Siłownia Ci dobrze zrobi.

Pamiętaj, że jak grasz w te gry to i tak Ci to gówno da. A na siłowni chociaż będziesz coś pożytecznego robił.

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

Sposób Nr

1. Hasło na komputer

2. Usunięcie wszystkiego z pulpitu ( wraz z koszem )

3. Oddanie komputera potrzebującym

4. Sprzedanie go i oddać się do ośrodka ( pokój bez klamek )

5. Sprzedać komputer i dać w łapę dyrkowi ( 2,5 klocka ) za przyzwoite oceny na świadectwie :)

6. Przestać grać i wziąć się za naukę .

Tak ps. moge wiedziec jaka klasa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...