Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak TYMCZOSOWO przyśpieszyć komputer?

Wolfik512

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

chciałbym włączyć parę razy określone programy np: metin + bot

niestety przy kilku tych samych programach komputer mi strasznie laguje... czy istnieje program który tymczasowo skupiałby się na tych dwóch programach... czyli wszystkie inne niepotrzebne(antywirus itd..) są wyłączane, a te dwa mogę włączać do woli.

Opublikowano

Jaki masz sprzęt?

Bo ja wiem :D

...

Mam tyle programów zainstalowanych(głównie potrzebnych), że komp mi laguje :D Dlatego chciałbym program który mógłby wyłącza niepotrzebne programy poza tymi które wybrałem. Nie będę specjalnie do tego VPS kupował ;/

Opublikowano

gamebooster jak pamiętam to tak robi, ale nie lepiej ręcznie?

Boje się, że coś nawale :D

gamebooster to chyba do gier, a ja do programów potrzebuje.

Teraz mam 70-90 CPU to chyba dużo ?

Opublikowano

Podaj sprzet wchodz w Mój Komputer -- > Prawy przycisk myszy ---> Właściwości

Opublikowano

Klasyfikacja: 5,2

Windows 7

Procesor: Intel® Pentium® Dual CPU E2220 @ 2.40GHz 2.40 GHz

Zainstalowana pamięc(RAM): 2,00 GB

Typ systemu: 64 bity.

Karta graficzna: ATI Readon HD 3600 Series

Opublikowano

Na początek zrób to:

defragmentacja dysku, czyszczenie ccleanerem, wyłączenie zbędnych programów z autostartu (wyszukaj > wpisać Msconfig > zakładka uruchamianie> odznaczyć nie potrzebne ), odinstalowanie niepotrzebnych programów, sprawdzenie dysku programem crystal disk info, przeskanowanie komputera dobrym programem antywirusowym. Daj srean z programu crystal disk info i temperatur z programu speed fan, tylko bez obciążenia jak i pod obciążeniem. A obciążyć możesz programami prime95/occt i furmark, możesz włączyć oba programy jednocześnie bo jeden obciąża procesor a drugi kartę graficzną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...