Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rankedy

Bobek534

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano. Mam pytanie dotyczące rankedów, a mianowicie rozpisze mi ktoś jaka dywizja jest za ile wygranych/przegranych? Bo wiem że trzeba zagrać 10 meczy. Chodzi mi o to że np jak jest 10 wygranych 0 przegranych to do jakiej dywizji itp

xh56.png

Opublikowano

Tyle co się orientuje, oczywiście jak grasz solo. Czasami jest różnica jeden dywizji.

5/5 - Silv 5

6/4 - Silv 3

7/3 - Silv 1

8/2 - Gold 4

9/1 - Gold 2 ?

Więcej Ci nie powiem bo nie wiem. Poniżej 5/5 nikt ze znajomych nie miał, a powyżej 8/2 też nie.

Opublikowano

Tyle co się orientuje, oczywiście jak grasz solo. Czasami jest różnica jeden dywizji.

5/5 - Silv 5

6/4 - Silv 3

7/3 - Silv 1

8/2 - Gold 4

9/1 - Gold 2 ?

Więcej Ci nie powiem bo nie wiem. Poniżej 5/5 nikt ze znajomych nie miał, a powyżej 8/2 też nie.

u mnie przy 5/5 mieli silv 3 a przy 6/4 silv 2

wszystko poniżej 4 wygranych to brąz

powyżej 7/8 to gold

­

Opublikowano

A też jak będę wchodził sam do kolejki to mi będzie losowało też ludzi co nie mają dywizji, czy jakiś już z dywizją? A też jakbym wchodził do kolejki z kolegą który jest w gold 4 to czy będzie nam dobierać ludzi z jego dywizją czy też takich co jeszcze nie mają?

xh56.png

Opublikowano

Mój kolega po 8 wygranych został wydzielony do silver'a 3,pomimo że grał dwa mecze premade z gold więc tego tak dokładnie nie da się określić.

Opublikowano

5/5 - Silv 5

6/4 - Silv 3

7/3 - Silv 1

8/2 - Gold 4

9/1 - Gold 2 ?

Myślę, że to są prawdziwe informacje, aczkolwiek nie jest to też regułą :)

Koleżka miał 8 winów i silver III ;p

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

A też jak będę wchodził sam do kolejki to mi będzie losowało też ludzi co nie mają dywizji, czy jakiś już z dywizją? A też jakbym wchodził do kolejki z kolegą który jest w gold 4 to czy będzie nam dobierać ludzi z jego dywizją czy też takich co jeszcze nie mają?

Będzie losować ludzi z jego podobnej dywizji, bo ty jestes tak jakby bez w pierwszych 10 meczach. ;)

A jeżeli będziesz grał solo, to będzie to zależeć ile pierwszych meczy wygrasz/przegrasz, może Ci dobierać brązy jak i równie dobrze goldy/platyny, lecz na początku(1/2 ranked) powinieneś mieć inne unrankedy.

Btw. Na smurf'ie wygrałem 9/10 i wrzuciło mnie do g4, w 6-9 rankedzie dobierało mi nawet platynki(same wygrane miałem, przegrałem ostatni mecz). ;)

Opublikowano

To wszystko jest losowo, możesz wygrać 9/10 przydzieli cię do gold V, wygrasz 10/10 przydzieli cię gold I już, zależy to wszystko od MMR przeciwników z którymi grałeś, przykładowo wygrywając te mecze 9x przeciwko osobom z wysokim mmr powinno dać lepszy rezultat aniżeli wygrać 10x meczy przeciwko jakimś silverom III :), sądzę że zrozumiałeś o co chodziło.

V%20Zed%20Dahmer_euw_238_0_nozg.png

,,If you repeat a lie often enough, people will believe it, and you will even come to believe it yourself.'' ~~ Joseph Goebbels.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...