Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z launcherem minecraft - Java virtual machine (tylko na moim launcherze)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno skończyłem pisać swój launcher. Wszystko było by wyśmienicie, gdyby nie to, że nie mogę wpisać więcej ramu niż 1024 MB ( na innych launcherach mogę to robić bez problemu). Próbowałem już kilku rzeczy, dodawałem nawet zmienne środowiskowe, ale nic z tego. Oto linijki uruchamiające mojego launchera:

ForgeLoc = "%appdata%/.minecraft/libraries/jopt-simple-4.5.jar;" & "%appdata%/.minecraft/libraries/codecjorbis-20101023.jar;" & "%appdata%/.minecraft/libraries/codecwav-20101023.jar;" & "%appdata%/.minecraft/libraries/libraryjavasound-20101123.jar;" & "%appdata%/.minecraft/libraries/librarylwjglopenal-20100824.jar;" & "%appdata%/.minecraft/libraries/soundsystem-20120107.jar;" & "%appdata%/.minecraft/libraries/lwjgl-2.9.0.jar;" & "%appdata%/.minecraft/libraries/lwjgl_util-2.9.0.jar;" & "%appdata%/.minecraft/libraries/argo-2.25_fixed.jar;" & "%appdata%/.minecraft/libraries/bcprov-jdk15on-1.47.jar;" & "%appdata%/.minecraft/libraries/guava-14.0.jar;" & "%appdata%/.minecraft/libraries/commons-lang3-3.1.jar;" & "%appdata%/.minecraft/libraries/commons-io-2.4.jar;" & "%appdata%/.minecraft/libraries/jinput-2.0.5.jar;" & "%appdata%/.minecraft/libraries/jutils-1.0.0.jar;" & "%appdata%/.minecraft/libraries/gson-2.2.2.jar;" & "%appdata%/.minecraft\libraries\minecraftforge\minecraftforge-9.10.0.842.jar;" & "%appdata%/.minecraft\libraries\minecraftforge\launchwrapper-1.3.jar;" & "%appdata%/.minecraft\libraries\minecraftforge\asm-all-4.1.jar;" & "%appdata%/.minecraft\libraries\minecraftforge\scala-library-2.10.2.jar;" & "%appdata%/.minecraft\libraries\minecraftforge\scala-compiler-2.10.2.jar;" & "%appdata%/.minecraft\libraries\minecraftforge\lzma-0.0.1.jar;"
        StartMC = "javaw -Xmx" & txtram.Text & "m -Djava.library.path=" & "%appdata%/.minecraft\versions\natives -cp " & ForgeLoc & "%appdata%/.minecraft/versions/Forge/1.6.2F.jar net.minecraft.launchwrapper.Launch --tweakClass cpw.mods.fml.common.launcher.FMLTweaker --session SessionID --version 1.6.2 --gameDir" & "%appdata%/.minecraft --assetsDir " & "%appdata%/.minecraft/assets "
        LoginMC = "--username=" & TextBox1.Text

Opublikowano

( na innych launcherach mogę to robić bez problemu)

Nie zauważyłem, wpisujesz na pewno np 2048 ? pamiętaj że masz w kodzie startowym :

& txtram.Text & "m -Djava

więc nie musisz pisać np 2048M, musisz samą liczbe wpisać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, oczywiście tak wpisuję. Sam kilka razy przejrzałem kod i po prostu nie wiem co może być problemem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...