Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przyszłość gier komputerowych

K4P3C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie,jak myślicie jak rozwiną sie gry na przestrzeni lat?

Może coś w stylu Oculus rifta?(film w spoilerze,gimper ^^)

Ciekawe ,czy za 5/10 lat rozmawiać o pecetach bedziemy tak jak dzisiaj o a Pegazusie.

Piszcie,jak waszym zdaniem będzie wyglądała przyszłość gier komputerowych.

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

Moim zdaniem wielu twórców pójdzie w jakość niź w grywalność na wszystkich platformach, już dziś widać, że takie EA idzie tylko w jakoś i tylko po to by było lepsze od CoD'a a prawda jest taka, że Battlefield 4 po za grafiką piękną i ładną miał same problemy techinczne z czeko ok 50-70% graczy nie mogła grać po przez problemy z dołączeniem do gry itp.

Tak jak wspomniałeś Oculus rift będzie odgrywał dużą rolę w grach komputerowych, lecz nie wiadomo jak to będzie aktualnie dostali 75 mln $ dotacji na zakończenie projektu, już dziś Oculus rift wspiera czy też będzie wspierał wiele gier zarówno starych jak i nowych.

Kolejną rzeczą jest steam machine od firmy Valve chcą stworzyć komputer czy coś z własnym systemem iOS gdzie kontroler będzie działał podobnie jak mysz do komputera rzecz w tym, że specyfikacja będzie tak złożona, że ma przebijać konsole nowej generacji, ale jak to będzie dowiemy się po testach.

Zapewne bęzie więcej twórców gier niezależnych.

Pewnie sami moderzy będą robić zapierające dech w piersiach mody, ratujące niektóre gry jak to było w przypadku DayZ Mod, grupa znajomych czy też pasjonatów robiło moda 2 lata, po wydaniu i zyskaniu popularności DayZ mod studio Bohemia Interactiv zatrudniło ich i wydali DayZ Standalone. Kolejny przykład mod na multiplayer do Just Cause 2 oficjanle pojawił się na steam i okazało się, że multiplayer to coś czego brakuje w tej grze. Przykładów moża pisać dużo za pewne twórcy z tego korzystają badź się wzorują.

Nie miałem się rozpisywać, ale jakoś tak wyszło.

To tylko moje zdanie nie każdy musi się z tym zgadzać. Jeśli coś pomyliłem lub przekręciłem to możecie mnie poprawiać.

Opublikowano

Piszcie,jak waszym zdaniem będzie wyglądała przyszłość gier komputerowych.

Hehe, już to widzę :D "Za moich czasów to się w GTA VII grało" :D

Jeżeli tak dalej pójdzie, to za 50 lat ludzkość będzie całkowicie uzależniona od świata wirtualnego :/ Aż strach o tym myśleć...

http://allegro.pl/oculus-rift-development-kit-720p-hd-i3827712858.html

Czaicie grać na tym w Tibie? :D

Opublikowano

Za 10 lat to my będziemy podbijać kosmosy. Technologia idzie w bardzo dużym stopniu umiemy już tworzyć antymaterię, plazmę i moge ię założyć, że w wrzechświecie na 100% żyją istoty pozaziemskie ale pewnie 99% z nich nie jest taka rozwinięta jak my co roku coraz to lepsze technologie ulepszamy i odkrywamy. Umiemy już tworzyć czarne dziury w kontrolowanym pomieszczeniu.

Opublikowano

Aktualnie wszystko idzie tylko po to aby grafika była jak najlepsza i baaardzo realna. Powoli zaczyna się niestety o graczach zapominać a to oni przynoszą głównie zyski. A szkoda

Opublikowano

Faktycznie technologia rozwija sie bardzo szybko,ale czy nie bedzie takiego momentu ,że po prostu skończą się pomysły?

Co do poprawiania jakości grafiki itd to myślę ,że to ,w którymś momencie stanie i twórcy gier postawią na jakieś innowacje,bo co będzie gdy grafika dojdzie do takiego poziomu,że po prostu nie będzie można już nic ulepszyć,wszystko osiągnie poziom taki jak w rzeczywistym świecie.

Osobiście,zastanawiam się czy kiedyś będzie możliwe wejść do takiego świata battlefielda zakładając właśnie takie okulary lub coś w ten deseń i przeżywać tą wojnę jakby to był prawdziwy świat(oczywiście nie wychodząc z pokoju) :D

Opublikowano

Faktycznie technologia rozwija sie bardzo szybko,ale czy nie bedzie takiego momentu ,że po prostu skończą się pomysły?

Co do poprawiania jakości grafiki itd to myślę ,że to ,w którymś momencie stanie i twórcy gier postawią na jakieś innowacje,bo co będzie gdy grafika dojdzie do takiego poziomu,że po prostu nie będzie można już nic ulepszyć,wszystko osiągnie poziom taki jak w rzeczywistym świecie.

Osobiście,zastanawiam się czy kiedyś będzie możliwe wejść do takiego świata battlefielda zakładając właśnie takie okulary lub coś w ten deseń i przeżywać tą wojnę jakby to był prawdziwy świat(oczywiście nie wychodząc z pokoju) :D

Tak technologia idzie do przodu ale oni i tak Ci nie udostępniają najnowszej, bo po prostu im się to nie opłaca.

Co do wchodzenia do świata gry to jest to wysoce prawdopodobne. Naukowcy już teraz nauczyli się podpinać kabelki do komórek(nie pamiętam dokładnie jak się nazywały) w mózgu i potrafią włączać poszczególne obszary np. odpowiadające za odczuwanie przyjemności. Oczywiście na razie nie testowali tego na ludziach ale już jakiś postęp jest.

Zawsze możesz nauczyć się świadomie śnić i w śnie zaprojektować sobie mapę i wrogów ;)

Opublikowano

Zawsze możesz nauczyć się świadomie śnić i w śnie zaprojektować sobie mapę i wrogów ;)

Nom, to jest fajna sprawa :D

Osobiście,zastanawiam się czy kiedyś będzie możliwe wejść do takiego świata battlefielda zakładając właśnie takie okulary lub coś w ten deseń i przeżywać tą wojnę jakby to był prawdziwy świat(oczywiście nie wychodząc z

pokoju:D

Oby nie...

Opublikowano

Oby nie...

Dlaczego? Ja bardzo bym chciał wejść i pograć sobie na snajperce itp :D Oczywiście jakbym padł to respawn i na nowo :D

Co do świadomych snów to bardzo bym chciał to opanować,tylko ,że brak mi motywacji,bo po prostu w to nie wierzę.

A co sądzicie o wzroku,skoro pogarsza się od peceta,to co to będzie gdy będziemy mieli dostępne nowe technologie? :unsure:

Opublikowano

A gdyby coś na wzór Kinecta + oculusy + Jakaś fajna gra fps :) Za 3-5 lat zobaczymy ;)

Opublikowano

Dlaczego? Ja bardzo bym chciał wejść i pograć sobie na snajperce itp :D Oczywiście jakbym padł to respawn i na nowo :D

Już pisałem wcześniej, ludzkość była by zamknięta w wirtualnym świecie, ponieważ wtedy byłby on bardziej atrakcyjny niż ten realny (już nawet dziś większość gimbusów spędza cały wolny czas przy kompie :))

Co do świadomych snów to bardzo bym chciał to opanować,tylko ,że brak mi motywacji,bo po prostu w to nie wierzę.

Jest to możliwe, tylko dla niektórych osób jest to trudno opanować, np. dla mnie (chociaż nie raz mi się udało).

A co sądzicie o wzroku,skoro pogarsza się od peceta,to co to będzie gdy będziemy mieli dostępne nowe technologie? :unsure:

Na pewno coś wymyślą :D

Opublikowano

Bez przesady,nie oddalajmy się o te 1000 lat,wielką zagadką jest co będzie za 5 lat,a co tu mówić o 3013 roku :D

Zapomniałem napisać ,że oculus rift pokazane w 1 poście są do kupienia na ich stronie w wersji deweloperskiej za 300$.

Opublikowano

Za 10 lat to my będziemy podbijać kosmosy. Technologia idzie w bardzo dużym stopniu umiemy już tworzyć antymaterię, plazmę i moge ię założyć, że w wrzechświecie na 100% żyją istoty pozaziemskie ale pewnie 99% z nich nie jest taka rozwinięta jak my co roku coraz to lepsze technologie ulepszamy i odkrywamy. Umiemy już tworzyć czarne dziury w kontrolowanym pomieszczeniu.

Nie przesadzaj, za 10 lat to dalej będą plany i niestety plany.

Chciałbym dożyć tego dnia gdy człowiek będzie mógł podróżować po wszechświecie, takie podróże na księżyc czy tam marsa to pic na wodę, większa skala jest interesująca.

Osobiście wątpię, że w najbliższym czasie człowiek stworzy taką technologię by móc przemierzać te całe miliony lat świetlnych, przecież czasu nie oszukamy...

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

tu jest fajny patent ;]

ogólnie mam nadziej ze doczekam takiej technologi ja w SAO Jak ktoś się interesuje anime to wie ;]

1377774857-U369478.png

/\

|

Lepszej sygny w życiu nie miałem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...