Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Karty graficzne.

Mario-PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam kilka pytań:

1: Którą kartę wybrac ( chodzi mi czy Asus czy MSI)

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-hd7770-1gb-ddr5-r7770-pmd1gd5-483331/
http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-hd7770-1024mb-ddr5-128b-d-h-pci-e-hd7770-1gd5-513201/

2: Co daje w karcie graficznej np. 2 GB pamięci RAM.

3: Czy im więcej pamięci RAM w karcie to lepsza wydajnośc ?

Opublikowano

Sorry za kolejny post, ale swojego nie mogłem edytowac drugi raz LOL. Mam starego procka Intel Core 2 Duo 2x 1.80 GHz. I moje pytanie brzmi czy mocno by on osłabił tą kartę ?

Opublikowano

A czy ona mogła by się w jakiś sposób uszkodzic ? Bo w kompie mi sie spaliła i strasznie się nudze xD.

Opublikowano

Dzięki.

Tak kupuje tylko nie wszystko na raz. Miałem trochę wydatków i resztę kupie dopiero jakoś 7 stycznia, a chciałem sobie chociaż trochę pograc, bo niemiłosiernie się nudzę.

Opublikowano

To lepiej kupic kartę graficzną+zasilacz , czy może pierw płyta główna+ram+procek? Bo ten procek ma jakąś tam chyba zintegrowany układ graficzny?

Aktualnie nie mogę ruszyc komputera stacjonarnego :/ nudy xD

Opublikowano

Najlepiej wszystko za jednym razem, bo po pierwsze cena się zmienia, po drugie mogą wyjść nowe podzespoły, po trzecie zaoszczędzisz na wysyłce.

Ogarnij refresze.

A jeśli już koniecznie osobno, to zasilacz -> MOBO -> CPU -> RAM -> GPU -> dysk. Tak zrobiłbym ja.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Tak wiem, że najlepiej wszystko za jednym razem tylko, że ja jestem nie pełnoletni i nie mam zbytnio jak zarobic. A moi rodzice nie sa kasiaści... A wszystko mógłbym kupic dopiero w marcu, a do tego czasu to chyba umrę z nudów.

Czekam na konkretne odpowiedzi: lepiej kupic kartę graficzną+zasilacz , czy może pierw płyta główna+ram+procek?

Opublikowano

Nie wiem jaki masz teraz zasilacz, ale jeśli chińszczyzna to w pierwszej kolejności. Potem MOBO i procek. RAM i GPU możesz dać na koniec.

Więc połowa pierwszej opcji i połowa drugiej ;) Może podaj, ile będziesz miał kasy teraz, a ile potem i podam ci podzielone na dwie tury.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Na razie mam 350 zł. Mogę poczekac do 2 stycznia i będę miał 650 zł.

Ewentualnie może uda mi się coś sprzedac ze starego kompa. RAM może pójdzie, bo nie dawno kupowałem.

Potem jakoś te 350 zł się dozbiera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...